Gå til indhold

Menu

HJ Hansen Vin
Ryd

Find Butik

Arrangementer

Vinklub

Vinklub

Favoritter

12

Indkøbskurv

Kurv

Vis kurven
Varer i kurven
Du har opnået gratis levering
  • Total
    1.631,78
    Eksklusiv moms
  • Sommerudsalg ☀️ Spar op til 60%!

    Brand image

    Madeira

    Pris
    Serveringsforslag
    Alkohol
    Flaskestørrelse
    Anbefalede Glastyper
    Anmeldelser
    Vis:
    af 7 produkter
    Sorter efter:

    Gå til side

    ud af 1

    Produkter pr. side
    36
    72
    108
    144

    Ristede nødder, frugt, karamel, appelsinskal og brændt sukker direkte fra øen ved Afrikas østkyst.

    1. Hvad er madeira?

      Madeira er hedvin lavet på de portugisiske Madeira-øer ud for Afrikas kyst. Madeira produceres i en række forskellige stilarter lige fra tørre vine, som kan indtages alene som en aperitif, til sødmefulde vine, der normalt drikkes til dessert. Billigere madlavningsversioner er ofte smagt til med salt og peber til brug i madlavning, men er ikke velegnede til at drikke. Madeira laves på en række forskellige druer, herunder Malvasia, Bual, Verdelho og Sercial, som dyrkes på de stejle skråninger på øens vulkanske terræn.


      Madeiraøerne lange traditioner for produktion af vin, der går tilbage til 1400-tallet. De store sejlskiber lagde an på øerne på vej til Den Nye Verden eller Østindien. For at forhindre vinen i at fordærve, blev der tilsat neutral druespiritus. På de lange sørejser blev udsat for overdreven varme og bevægelse, som forvandlede vinens smag. Det opdagede vinproducenterne på Madeira, da en usolgt forsendelse vin vendte tilbage til øerne efter en rundtur.

    2. Hvordan smager madeira?

      Madeira har ofte smag og aroma af ristede nødder, frugt, karamel, appelsinskal og brændt sukker. Men alle madeira-vine smager naturligvis ikke ens.

    3. Hvordan laver man madeira?

      Madeiras unikke karakter er resultatet af en opvarmnings- og oxidationsproces, der på portugisisk er kendt som "estufagem". Den indebærer, at vinen opvarmes i rustfri stål- eller trætanke til en temperatur mellem 45 og 50 grader i flere måneder, og derefter afkøles den naturligt. Denne proces giver vinen dens karakteristiske nøddeagtige, karamellignende smag og ravfarve.

    HJ Hansen Vin
    H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, vin@hjhansen.dk