ONLINE SPIRITUS LAGERSALG 🥃 Spar op til 55%!

Brand image

Vinglas & tilbehør

Her finder du vinglas til alle druer med et stort udvalg af Riedels druespecifikke vinglas. Om du er til Pinot Noir, Zinfandel, Chardonnay eller Riesling, finder du her et udvalg af hvidvinsglas, rosévinsglas, rødvinsglas, champagneglas og ølglas. Riedels flotte vinglas er kendt for deres udsøgte håndværk og elegante design. Glassene er produceret i høj kvalitet og designet til at forstærke smag og aroma af de specifikke druesorter. Mangler du en Coravin, proptrækker, eller karaffel til vinen, kan du også finde andet tilbehør til din vin her.

Pris
Serveringsforslag
Varegruppe
Producent
Land
Område
Dyrkningsmetode
Type
Alkohol
Flaskestørrelse
Proptype
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Populære
Fine Wine
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 359 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 10

Produkter pr. side
36
72
108
144
 1. Verdens bedste vinglas, spiritusglas, ølglas, karafler og tilbehør

  Hos H.J. Hansen Vin finder du et stort udvalg af eksklusive vinglas og ølglas fra den østrigske glasproducent Riedel. Riedel revolutionerede markedet for glas, da Claus J. Riedel designede den første kollektion af vinglas tilbage i 1973. Familien har forsat deres imponerende rejse, da Georg J. Riedel introducerede Riedel Sensory Workshops, hvor man testede og forfinede glassene med hjælp af sommelierer og vinproducenter, og derved fik skabt verdens første serie af druespecifikke glas i 1986, som fremhæver vinens dybde og karakter.

 2. De bedste vinglas

  Der kan være en verden til forskel på at drikke vin af et glas, der specialdesignet til lige netop dén type vin – og på at drikke samme vin af et glas, der er beregnet til en helt anden type. Der er stor smagsforskel på, om du drikker Pinot Noir fra et Pinot Noir-glas eller et Cabernet Sauvignon-glas. Det samme gælder for cocktailglas, ølglas, spiritusglas, portvinsglas osv. Man kalder det for druespecifikke glas, og de gør virkelig en forskel. Hvis du er i tvivl, så spørg dem, der har prøvet. De har tit druespecifikke glas fra den østrigske producent Riedel stående derhjemme. Hvorfor? Fordi det er en synd og skam at drikke en fantastisk vin, man evt. har betalt med sin surt optjente sparepenge, og så mindske den kvalitet, der lægger i vinen ved at stryge den mod hårene.

 3. Er det vigtigt hvilke glas, jeg drikker vin af?

  Ja, det glas du drikker vin af kan have stor indflydelse på din drikkeoplevelse. Selvom du kan drikke vin fra et hvilket som helst glas, vase eller fodboldpokal, kan brugen af ​​det passende vinglas forbedre vinens sensoriske aspekter og give dig mulighed for fuldt ud at værdsætte dens aromaer, smag og overordnede egenskaber. Det er der flere grunde til:


  Aromakoncentration

  Formen på et vinglas kan påvirke, hvordan vinens aromaer opfanges og leveres til din næse. Et glas med en tilspidset form og en smallere åbning hjælper med at koncentrere aromaerne og dirigerer dem mod din næse, mens du tager en slurk. Dette forbedrer din evne til at opdage og værdsætte vinens smag og aroma.


  Form

  Størrelsen og formen på glasset kan også have indflydelse på, hvordan vinens smage opfattes på din gane. Formen kan guide vinen til bestemte områder af din mund, hvilket sikrer en bedre balance og en mere behagelig smagsoplevelse.


  Ilt

  Størrelsen og formen på glasset spiller også en rolle for, hvordan vinen interagerer med luften. En større skål giver mulighed for mere overfladeareal og en større eksponering for ilt, hvilket kan hjælpe med at åbne visse vine, især røde, og frigive mere komplekse aromaer og smag. Det er dog ikke sikkert, at overdreven oxidation er ønskeligt for alle vine, så det er vigtigt at vælge et glas, der passer til vintypen.


  Temperatur

  Tykkelsen af ​​glasset kan påvirke vinens temperatur. Tyndere glas giver vinen mulighed for at varme op hurtigere med varmen fra din hånd, hvilket kan være ønskeligt for nogle rødvine. Tykkere glas kan derimod hjælpe med at bevare vinens køligere temperatur i længere tid, hvilket ofte foretrækkes til hvidvine og mousserende vine.


  Præsentation

  Brug af et passende vinglas bidrager til vinens overordnede æstetik og præsentation. Det rigtige glas kan fremvise vinens farve, klarhed og eventuelle bobler, hvilket gør den visuelle oplevelse større.

 4. Hvad er forskellen på hvidvin- og rødvinsglas?

  Forskellen ved hvidvin- og rødvinsglas er for det meste form og størrelsen. Det skyldes, at forskellige druer kræver forskellige betingelser for at give aromaer og smag bedst muligt. Begge typer glas har normalt en stilk, som gør at kropstemperaturen er væk fra vinen og derved sikrer, at vinen ikke stiger i temperatur og at vi får den optimale smagsoplevelse.


  Hvidvinsglas er for det meste mindre end rødvinsglas. De har ofte en slankere, mere aflang form med en smallere bowle. Det hjælper med at bevare de fine aromaer i hvidvinen. Åbningen af et hvidsvinsglas er normalt også smallere end et rødvinsglas for at lede duftene direkte til næsen og koncentrere dem. Det hjælper med at fremhæve de frugtaromaer, hvidvinen byder på.


  Rødvinsglas derimod er ofte større og har en bredere bowle, der giver mere plads til luft i glasset. Åbningen på et rødvinsglas er bredere for at lade mere luft komme ind i glasset og i kontakt med vinen. Dette er fordi rødvinen har et større indhold af tanniner, som gerne må få ilt, så de blødgøres, inden man drikker vinen.


  Dog kan man sagtens få hvidvinglas med bred overflade og rødvinsglas med en smallere overflade. Det kommer an på druen.

 5. Hvad kan en decanter eller karaffel gøre for smagen af vinen?

  Decanters og karafler tjener samme formål: De giver vinen ilt ved at komme den i en beholder med større overflade, så den nemmere kan få luft og derved frigive alle dens lækre aromaer og smagsoplevelser, der har været indelukket i flasken så længe. Samtidig skiller du sediment fra vinen, som der er mere af i ældre vine. Det skiller du fra ved at sørge for at stille din vin op et stykke tid, inden den skal dekanteres. Gerne en dag i forvejen, så du er sikker på, at sedimentet har bundfaldet sig.

 6. Tilbehør til din vin

  Hvordan skal du åbne vinen? Smage på den? Eller rengøre glasset? Her på hjemmesiden finder du ikke blot vin, vinglas, spiritus og spiritusglas, men også alt det nødvendige grej du skal bruge for at give dine gæster, og dig selv, den bedste vinoplevelse.


  Decanter

  En effektiv måde at fremme smage og aromaer i vin på, og det gælder især for de unge vine, der lige skal have lidt tid til at folde sig rigtigt ud. Det er dog mere komplekst med de vine, der har ligget længe, som for eksempel Vintage vine, der kan ligge i årtier.


  Proptrækker

  Åbn din vin sikkert med en proptrækker.


  Coravin

  Med en Coravin kan du drikke en flaske vin uden af åbne den. Fordi flasken forbliver lukket, holder vinen sig frisk. Coravin fører en tynd nål ned gennem proppen, som sender en neutral gas ned i flasken og forhindrer den i at oxidere.


  Bottle Cleaner

  Rengør din karaffel eller Decanter med rengøringsperler. De forhindre bundfald og kan samtidig genbruges op ubestemt tid, hvis perlerne anvendes korrekt.


  Mikrofiberklud

  Til rens af dine krystalvinglas fra Riedel.


  Vinglasholder

  Med en vinglasholder kan du i hvert fald placere op til fire glas sikkert i opvaskemaskinen, og dermed sikre en sikker opvask af dine Riedelglas.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]