Brand image

Alsace

Alsace er noget helt særligt i Frankrig og i fransk vinproduktion. Den tyske arv og massiv, og det kan ses i vinene. Det er typisk hvidvin og gerne på druer, man også se i Tyskland.

Pris
Serveringsforslag
Producent
Dyrkningsmetode
Årgang
Alkohol
Proptype
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Populære
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 30 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
 1. Hvidvin fra Alsace

  Alsace ligger i de to nordvestfranske departementer Haut-Rhin og Bas-Rhin, godt beskyttet af Vogeserbjergene i vest. Netop beliggenheden bag Vogeserbjergene skaber det perfekte klima for vindyrkning med solskinstimer helt ind i efteråret og generelt meget lidt nedbør.


  Alsace ligger midt i et krydsfelt mellem store kulturelle påvirkninger. Det præger historien om vindyrkningsregion præg af, og man kan prale af både romerske, tyske og franske påvirkninger.

  Først var det romerne i begyndelsen af det første årtusind e.Kr. Derefter var det de såkaldte merovingerske og karolingiske dynastier. Inden udgangen af det første årtusinde dyrkede man vin over 160 steder i Alsace og i middelalderen blev Alsace-vinene anset for at være blandt de mest prestigefyldte i hele Europa.

   

  Både i vinmarkerne og i vinkældrene har winemakers i Alsace enorm knowhow efter tusinder års historie. Typisk er man virkelig dygtige til at bevare vinenes friskhed og deres aromatiske udtryk. Af særlig interesse er, hvordan vinblade på espalier trænes til at vokse højt fra jorden, hvilket begrænser potentielle frostskader og sikrer bedre soleksponering. Det kunne også være græsdækketeknikken, som letter vandretention og bremser erosion, især på bjergskråningerne i området.


  Vindyrkningsområdet Alsace, der er beskyttet mod påvirkninger fra havet af bjergkæden Vogeserne, har faktisk en af de laveste nedbørsmængder i hele Frankrig med 500 til 600 mm vand årligt i et semi-kontinentalt klima, som er solrigt, varmt og tørt.

 2. Hvilke druer bruger man i Alsace?

  Der dyrkes ni forskellige druesorter i Alsace: Riesling, Gewürztraminer, Pinot Gris, Muscat, Sylvaner, Pinot Blanc, Pinot Noir, Chasselas og Auxerrois. Rent kvalitetsmæssigt er det kun de første syv, der tæller, da Chasselas og Auxerrois primært bruges som tilskud i diverse blandinger.  

  Jordbunden i Alsace er meget varieret, og man kan derfor opdele distriktet i hele 20 forskellige jordbundstyper – lige fra de høje stejle skråninger ved Vogeserbjergene med kun et tyndt lag muld ovenpå en undergrund af sten til de lavere skråninger med et tykkere lag muld på en undergrund af ler.  


  Vil man for alvor lære Alsace vin at kende, bør man ikke begrænse sig til at smage de mange flotte tørre hvide vine.

  Alsace vin er nemlig også elegante, lette røde vine, lækre mousserende vine, forrygende søde vine som Vendange Tardive (kan i visse tilfælde også være tør) og Sélection de Grains Nobles, for ikke at forglemme Eau-de-Vie, vindistriktets store specialitet, som er et destillat, der kan laves på utallige forskellige bær- og frugtarter.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]