DAGENS køb: 'Herregaven' til kun 599kr (Kun 56 på lager) - Se her

Alsace

Alsace er noget helt særligt i Frankrig og i fransk vinproduktion. Den tyske arv og massiv, og det kan ses i vinene. Det er typisk hvidvin og gerne på druer, man også se i Tyskland.

Pris
Serveringsforslag
Producent
Dyrkningsmetode
Årgang
Alkohol
Proptype
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Lagerstatus
Vis:
af 34 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om hvidvin fra Alsace

Alsace ligger i de to nordvestfranske departementer Haut-Rhin og Bas-Rhin, godt beskyttet af Vogeserbjergene i vest. Netop beliggenheden bag Vogeserbjergene skaber det perfekte klima for vindyrkning med solskinstimer helt ind i efteråret og generelt meget lidt nedbør.


Der dyrkes ni forskellige druesorter i Alsace: Riesling, Gewürztraminer, Pinot Gris, Muscat, Sylvaner, Pinot Blanc, Pinot Noir, Chasselas og Auxerrois. Rent kvalitetsmæssigt er det kun de første syv, der tæller, da Chasselas og Auxerrois primært bruges som tilskud i diverse blandinger.  

Jordbunden i Alsace er meget varieret, og man kan derfor opdele distriktet i hele 20 forskellige jordbundstyper – lige fra de høje stejle skråninger ved Vogeserbjergene med kun et tyndt lag muld ovenpå en undergrund af sten til de lavere skråninger med et tykkere lag muld på en undergrund af ler.  


Vil man for alvor lære Alsace vin at kende, bør man ikke begrænse sig til at smage de mange flotte tørre hvide vine.

Alsace vin er nemlig også elegante, lette røde vine, lækre mousserende vine, forrygende søde vine som Vendange Tardive (kan i visse tilfælde også være tør) og Sélection de Grains Nobles, for ikke at forglemme Eau-de-Vie, vindistriktets store specialitet, som er et destillat, der kan laves på utallige forskellige bær- og frugtarter.