- OUTLET
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Spiritus
- Fine Wine & Spirits
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Limoncello
Sommer! Sommer! Sommer! Det er, hvad en god limoncello smager af. Helt fantastiske italienske citroner, der får solen til at skinne indeni. Jeg har smagt mange likører, men det er nærmest umuligt at finde en, der kommer i nærheden af at være lige så frisk og sommerlig som en klassisk, god limoncello. Perfekt som aperitif til at starte en aften, eller som digestivo efter en fyldig italiensk middag – der er bare noget særligt ved limoncello, som ingen andre likører kan matche.
Produktchef - spiritus
H. J. Hansen Vin
- På lager online
Vælg favoritliste
Limoncino 28%, 70 cl
Silvio CartaTager dig på en solbeskinnet tur til Sardinien.
199,95pr. flaskePå lager online
Gå til side
ud af 1
Limoncello - fantastisk frisk citronlikør
Limoncello er intens italiensk sommer i form af citronlikør. Det er typisk en syditaliensk specialitet og én af de mest elskede likører i hele Italien. Den er oplagt som efter en god, italiensk middag eller på en solbeskinnet dag i haven. Den kan lyde som en simpel lemonade med alkohol i, men processen bag limoncello kræver faktisk en masse arbejde og kærlighed af producenten, som jeg har stor respekt for.
I dag er limoncello nærmest et symbol på italiensk gæstfrihed og tilbydes ofte gæster som et tegn på velkomst, når man er på besøg dernede. Mange italienske familier har deres egne opskrifter på hjemmelavet limoncello, der er gået i arv gennem generationer, og det er fantastisk at opleve.
Limoncello produceres traditionelt på Sorrento-eller Sfusato-citroner. Den helt rene citronskal bliver lagt i spiritus indtil olien i skallerne frigives. Det giver en smuk, gul væske, som bliver spædet op med sirup. Det dur ikke at bruge den hvide del af citronskallerne, da de indeholder alt for mange bitterstoffer. Der er typisk omkring 30% alkohol i limoncello.
Limoncello er fantastisk, men du kan også finde forrygende likører på andre friske frugter, som jeg synes, du bør give en chance også - f.eks. appelsinlikør.
Tilbud på Limoncello
Spar penge på din næste flaske Limoncello ved at melde dig ind i Sélection Vinklub. Det er gratis, og du kan altid melde dig ud igen. Som medlem sparer du 5% på tusindvis af varer - og det får også en række andre fordele. Husk også at holde øje med Black Friday, hvor der vil være flere vilde tilbud på spiritus.
Drinks med limoncello
Limoncello er en pivfrisk tilføjelse til rigtig mange drinks og cocktails. Prøv f.eks.:
Yellow Belly
- Limoncello
- Vodka
- Citronjuice
- Sukkersirup
Yellow Negroni
- Limoncello
- Pisco
- Chartreuse
- Vermouth Bianco
Brazuca Remedy
Hvor kommer limoncello fra?
Man ved ikke helt, hvor præcis i Italien, Limoncelloen stammer fra, men spørger man rundt om sig i Sorrento, Capri og Amalfi, vil de hver for sig mene, at den stammer fra netop deres egn. Sådan er det så ofte med ting, vi godt kan lide.
De fleste er dog enige om, at limencello stammer fra Capri. Historien går på, at det var ejeren af et pensionat ved navn Maria Antonietta Farace, der lagde grunden. Hun lavede efter sigen en citronlikør med citroner fra hendes egen have og tilbød den til sine gæster. Det var de vilde med, ikke mindst svenske Axel Munthe, en af grundlæggerne af den moderne psykiatri. Han fortalte om den fantastiske likør på pensionatet i de akademiske kredse, som derefter begyndte at flokkes hos Maria Antonietta. Det var dog først hendes efterkommere, der begyndte en egentlig produktion af limoncello. Andre tilskriver limoncellos skabelse til fiskere, der drak den for at afværge forkølelse. En noget anden forklaring på limencelloens herkomst lyder, at det var selveste Zeus, der opfandt den citrongule likør. Det er også en mulighed.
Hvornår drikker man limoncello?
Limoncello bliver traditionelt serveret efter middagen, hvor den fungerer som enten en aperitif eller digestivo. En aperitif serveres normalt før et måltid for at stimulere appetitten, mens en digestivo serveres efter måltidet for at hjælpe med fordøjelsen. Limoncello kan dog også nydes efter middagen på grund af dens friske og intense citronsmag, som vi er mange, der finder forfriskende efter et mættende måltid - især når man er rigtig godt mæt...
Opskrift på limoncello
Det er slet ikke så svært at lave sin egen Limoncello. Sådan gør vi, og du skal bruge:
- 10 økologiske citroner, helst fra Amalfi eller Sorrento, men altså... det hænger vi os ikke i.
- 600 gram sukker
- 1 liter ren alkohol
- 1 liter vand.
Fremgangsmåde
- Skræl citronerne med en kartoffelskræller og brug kun den gule del af skallen, da den hvide del er bitter. Den vil vi ikke have.
- Læg citronskaller i en lufttæt beholder sammen med alkoholen i 6-7 dage og lad den stå køligt uden direkte sollys. Ryst blandingen hver dag.
- Når ventetiden er ovre, filtrér så blandingen og bland den med en kold sirup, du har lavet af blandingen af vand og sukker.
- Hæld blandingen i en lufttæt glasflaske og gem den i en måned.
- Servér den kold.
Hvor længe kan limoncello holde sig?
Når den opbevares korrekt, kan Limoncello holde sig i lang tid. Generelt vil en flaske Limoncello, der er blevet kommercielt produceret og aftappet, have en udløbsdato på etiketten, som kan variere afhængigt af producenten.
Typisk kan limoncello holde sig i flere år, hvis den opbevares uåbnet, køligt og mørkt. Når den er åbnet, bør du drikke den inden for et år. Det er vigtigt at bemærke, at smagen og kvaliteten af limoncello over tid kan forringes, og farven kan blive mørkere. Meeen, jeg synes ikke, tiden plejer at være et problem.
Bestil din egen Limoncello Spritz-pakke
Skal det være nemt? Og vil du gerne spare en skilling samtidig? Så bestiller du bare Limoncello Spritz-pakken, som indeholder alt, du skal bruge - og du sparer endda 49 kroner ift. hvis du købte produkterne hver for sig.