SOMMERENS VINFEST 🍷 SPAR OP TIL 55%!

Brand image

Limoncello

Sommer! Sommer! Sommer! Det er, hvad en god limoncello smager af af. Helt fantastiske italienske citroner, der får solen til at skinne. Det er nærmest umuligt at finde en likør, der er i nærheden af af være lige så frisk og sommerlig som en klassisk, god limoncello. En helt forrygende aperitif eller digestivo efter en god, italiensk middag.

Pris
Anmeldelser
Vis:
af 2 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
 1. Limoncello - den friske italienske citronlikør

  Limoncello er intens italiensk sommer i form af citronlikør. Det er typisk en syditaliensk specialitet og én af de mest elskede likører i hele Italien. Den er oplagt som efter en god, italiensk middag eller på en solbeskinnet dag i haven. Den kan lyde som en simpel lemonade med alkohol i, men processen bag limoncello kræver en masse arbejde og kærlighed af producenten. I dag er limoncello nærmest et symbol på italiensk gæstfrihed og tilbydes ofte gæster som et tegn på velkomst. Mange italienske familier har deres egne opskrifter på hjemmelavet limoncello, der er gået i arv gennem generationer.


  Limoncello er fantastisk, men du kan også finde forrygende likører på andre friske frugter - f.eks. appelsinlikør.

 2. Tilbud på Limoncello

  Spar penge på din næste flaske Limoncello ved at melde dig ind i Sélection Vinklub. Det er gratis, og du kan altid melde dig ud igen. Som medlem sparer du 5% på tusindvis af varer - og det får også en række andre fordele.

 3. Drinks med limoncello

  Limoncello er en pivfrisk tilføjelse til rigtig mange drinks og cocktails. Prøv f.eks.:


  Yellow Belly


  Yellow Negroni


  Brazuca Remedy

 4. Hvordan laves limoncello?

  Limoncello produceres traditionelt på Sorrento-eller Sfusato-citroner. Den helt rene citronskal bliver lagt i spiritus indtil olien i skallerne frigives. Det giver en smuk, gul væske, som bliver spædet op med sirup. Det dur ikke at bruge den hvide del af citronskallerne, da de indeholder alt for mange bitterstoffer. Der er typisk omkring 30% alkohol i limoncello.

 5. Hvor kommer limoncello fra?

  Man ved ikke helt, hvor præcis i Italien, Limoncelloen stammer fra, men spørger man rundt om sig i Sorrento, Capri og Amalfi, vil de hver for sig mene, at den stammer fra netop deres egn. Sådan er det så ofte med ting, vi godt kan lide.


  De fleste er dog enige om, at limencello stammer fra Capri. Historien går på, at det var ejeren af et pensionat ved navn Maria Antonietta Farace, der lagde grunden. Hun lavede efter sigen en citronlikør med citroner fra hendes egen have og tilbød den til sine gæster. Det var de vilde med, ikke mindst svenske Axel Munthe, en af grundlæggerne af den moderne psykiatri. Han fortalte om den fantastiske likør på pensionatet i de akademiske kredse, som derefter begyndte at flokkes hos Maria Antonietta. Det var dog først hendes efterkommere, der begyndte en egentlig produktion af limoncello. Andre tilskriver limoncellos skabelse til fiskere, der drak den for at afværge forkølelse. En noget anden forklaring på limencelloens herkomst lyder, at det var selveste Zeus, der opfandt den citrongule likør. Det er også en mulighed. 

 6. Hvornår drikker man limoncello?

  Limoncello bliver traditionelt serveret efter middagen, hvor den fungerer som enten en aperitif eller digestivo. En aperitif serveres normalt før et måltid for at stimulere appetitten, mens en digestivo serveres efter måltidet for at hjælpe med fordøjelsen. Limoncello kan dog også nydes efter middagen på grund af dens friske og intense citronsmag, som vi er mange, der finder forfriskende efter et mættende måltid - især når man er rigtig godt mæt...

 7. Opskrift på limoncello

  • 10 økologiske citroner, helst fra Amalfi eller Sorrento.
  • 600 gram sukker
  • 1 liter ren alkohol
  • 1 liter vand.


  Fremgangsmåde

  • Skræl citronerne med en kartoffelskræller og brug kun den gule del af skallen, da den hvide del er bitter. Den vil vi ikke have.
  • Læg citronskaller i en lufttæt beholder sammen med alkoholen i 6-7 dage og lad den stå køligt uden direkte sollys. Ryst blandingen hver dag.
  • Når ventetiden er ovre, filtrér så blandingen og bland den med en kold sirup, du har lavet af blandingen af vand og sukker.
  • Hæld blandingen i en lufttæt glasflaske og gem den i en måned.
  • Servér den kold.
 8. Hvor længe kan limoncello holde sig?

  Når den opbevares korrekt, kan Limoncello holde sig i lang tid. Generelt vil en flaske Limoncello, der er blevet kommercielt produceret og aftappet, have en udløbsdato på etiketten, som kan variere afhængigt af producenten.


  Typisk kan limoncello holde sig i flere år, hvis den opbevares uåbnet, køligt og mørkt. Når den er åbnet, bør du drikke den inden for et år. Det er vigtigt at bemærke, at smagen og kvaliteten af ​​limoncello over tid kan forringes, og farven kan blive mørkere.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]