Sidste chance! Februars udsalg til spotpriser 🍷 SPAR op til 35%!

Vin til julemad

Julen er det tidspunkt på året, hvor det vi drikker til, måske er vigtigst. De gamle, danske retter kan dog være svære at koble helt rigtigt til julevinen. Vi fylder bordet med fed flæskesteg, and, kalkun, medister, sødmefulde, brunede kartofler, rødkål og en fed sovs. Sødt, salt, surt og fedt. Det sætter dig, der vælger vinen, på lidt af en opgave. Heldigvis finder du hjælp lige her. Og du kan altid være sikker på, at årets julevin er et perfekt match.

Find vores nemme opskrift på rødvinssauce her
Find vores advancerede opskrift på rødvinssauce her

Vin til and

Vin til anden

Det er ikke enhver rødvin, der vil have godt af at blive serveret til en god juleand med det helt klassiske, danske tilbehør, som vi har kendt det i generationer. Kombinationen af smagsnuancer kan gøre det svært at ramme rigtigt, men vi guider dig sikkert til et valg, alle om julebordet bliver glade for.

Vin til flæskesteg

Flæskestegen er en fuldstændig fast del af rigtig mange danskeres julebord på den store aften. Men vidste du, at hvis du kun skal spise flæskesteg, er det ikke engang sikkert, at rødvin er det bedste valg. Måske skulle du faktisk overveje en hvidvin. Vi guider dig til det bedste resultat juleaften.

Vin til gås

Mange af os danskere spiser gås juleaften. Man bør huske på, at en gås bør have selskab af en kraftig vin, men det er langt fra vigtigt hvilken type vin. Til gengæld bliver det fuldstændig fremragende, hvis du rammer rigtigt - og så kan du i øvrigt også drikke samme type vin til gåsen Mortensaften.

Portvin til risalamande

Det har ikke været jul, før kampen om mandengaven er afgjort. Men hvad skal vi drikke til? Smagsoplevelsen bliver meget større, hvis du får valgt den helt rigtige portvin til. Det er også heldigt at vi har en af verdens største portvinsproducenter til det formål. Graham's siger vi bare.

Vin til kalkun

Kalkunen har sin faste plads på julebordet hos mange danskere. Den store fugl går rigtig godt sammen med flere vintyper, så skal du vælge vin til kalkunen, har du flere forskellige muligheder. Find vinen der matcher netop din interesse her

Vin til ost

De fleste af os ved, at vin og ost kan få begge dele til at smage meget bedre. Men hvilken vin skal du drikke til osten? Det er nemlig ikke helt ligegyldigt, hvilken vin du drikker til Vesterhavsosten, Rocheforten eller gedeosten.

Vegansk jul

Er juleaften vegansk hos dig, har vi vinen så du rammer rigtigt. Men tilbehøret er stadig oftest sødt, fedt og syrligt og stiller derfor stadig store og også ret specifikke krav til vinen, hvis matchet med maden skal være en velsmagende succes.

Den ultimative guide til nytår, bobler og champagne

Vin til julefrokosten

Hvad gør du til julefrokosten, når menuen står på alt fra karrysild til ost, risalamande og panerede rødspætter? Vi hjælper dig på vej så du i ro og mag kan ramme plet og gå til julefrokost med ro i sindet. Du finder det hele her.


Bedste julevin til julemaden

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]