Spar op til 38% på gaver og smagekasser 🍷 Klik her

USA

Amerikansk hvidvin er primært domineret af Chardonnay, hvor der virkelig bliver produceret vine i verdensklasse. Samtidig bliver der dog også set i stigende grad mod Pinot Gris og Sauvignon Blanc, mens der også bliver skabt skønne vine på druer som Viognier og meget andet.

Pris
Fadlagring
Serveringsforslag
Producent
Område
Underområde
Dyrkningsmetode
Årgang
Alkohol
Flaskestørrelse
Proptype
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Populære
Fine Wine
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 67 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 2

Produkter pr. side
36
72
108
144

Amerikansk hvidvin

Amerikansk vin er på mange måde lig med californisk vin. Det meste af vinen kommer nemlig fra den store stat mod vest – faktisk kommer 9 ud af 10 flasker amerikansk vin fra netop Californien

USA er samtidig den fjerdestørste vinproducent i verden efter Italien, Spanien og Frankrig. Det fortæller alt om, hvor vigtig vinproduktionen er i Californien. Den store stat ud til Stillehavet producerer ni gange så meget vin som de næste tre stater – Washington, Oregon og New York – tilsammen. Der bliver dog produceret vin i alle 50 amerikanske stater og netop i New York, tæt på grænsen til Canada, finder du bl.a. Keuka Lake Vineyards, som findes på de bedste restauranter i New York City.


Amerikansk hvidvin har aldrig været bedre

I dag finder man amerikansk hvidvin, som rammer hele smagspaletten. Alt lige fra helt sød hvidvin til tørre, lette og sprøde, fede og fyldige. Der er noget for alle og til enhver tænkelig begivenhed - og i alle prisniveauer. Det har dog langtfra været skrevet i stjernerne, at USA skulle blive et fantastisk vinland. Selvom der vokser oprindelige amerikanske druetyper, er næsten al amerikansk vinproduktion er på importerede, europæiske druetyper. Da vikingerne trak deres langskibe op på kysten og satte foden på den jord, de kaldte ”Vinlandet” for 1000 år siden, havde indianerne allerede plantet vinstokke mange steder, og nød med stor fornøjelse de tørrede druer herfra. I dag er de bedre kendt som rosiner.

Senere, og længe efter de mjødrikkende vikinger, prøvede europæerne at fremstille vin, som man kendte den fra Europa, men uden held. Franske tilflyttede forsøgte sig med den lokale drue Scuppernong, men da den ikke smagte som vinen hjemmefra, blev det droppet. Først to hundrede år efter, da man havde ”knækket nødden”, forsøgte man igen at sætte en egentlig vinfremstilling i gang.


I 1920 lykkedes det næsten amerikanerne at tage livet af deres egen vinproduktion, da salg af alkohol blev forbudt – altervin undtaget. Det betød til gengæld en opblomstring af en vældig sortbørshandel, hvor alkohol blev produceret i al hemmelighed eller importeret fra Canada i nattens mulm og mørke af gangstere eller andre småskumle personager. Samtidig voksede vinproduktionen bag hjemmets fire vægge lige indtil forbuddet ophørte i 1933 og den stort set livløse vinbranche kunne få ny energi. Mange dygtige vinproducenter var dog døde eller flyttet og vinmarkerne var slemt tilredte. Så selvom man har produceret vin i USA i over 400 år, er det faktisk kun i de seneste 40, at vinene fra Guds eget land virkelig har vundet respekt verden over.