Zinfandel

Zinfandel er en af danskernes darlings. Den ærkeamerikanske vin har rettelig hjemme ved sommerlige barbecues fra Skagen til Skive og South Carolina. På strandtæppet med sand mellem tæerne, ved familiefesten eller bare på sofabordet til en solid omgang bingewatching. Zinfandel kan nemlig en masse. Fyldige, sødmefulde, krydrede, varme, bløde, runde og kraftige – og helt oplagt modspil til en rød bøf. Men selvom Zinfandel er så amerikansk som cowboyhatte, burgers og løs adgang til skydevåben, så er den faktisk indvandrer, som så mange andre amerikanere. 


Pris
0
Fadlagring
0
Serveringsforslag
0
Varegruppe
0
Producent
0
Land
0
Område
0
Underområde
0
Dyrkningsmetode
0
Type
0
Årgang
0
Alkohol
0
Flaskestørrelse
0
Proptype
0
Anbefalede Glastyper
0
Glastype
0
Druesammensætning
0
Anmeldelser
0
Lagerstatus
2
Nulstil alle filtre
Vis:
af 6 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Zinfandel er ikke bare Zinfandel

Zinfandel har det som blommen i et æg i Californien med statens lange, tørre og varme somre efterfulgt af kølige vintre. Det sikrer en lang modningssæson, som er til stor gavn for druerne. Smagen af Zinfandel afhænger af, hvor druen vokser. Er området lidt køligere, får vinen typisk lidt mere præg af hindbær, mens vine fra lidt varmere områder mere får præg af brombær, anis og peber. Vinene breder sig smagsmæssigt helt fra søde, late harvest-dessertvine til rosévine kaldet White Zinfandel. Det kan du også finde her på siden. Faktisk bliver der i netop USA solgt seks gang så meget rosé på Zinfandel, som der bliver solgt rødvin på Zinfandel. Eller til lette rødvine, som kan minde om Beaujolais og store, fede rødvine eller endda portvins-agtige vine.

Zinfandel er faktisk ret svær at dyrke, fordi druerne ikke modnes jævnt i klasen. Det gør det sværere at finde en balance mellem modenhed og syre. Derfor er producenten, som i øvrigt altid, afgørende i forhold til at skabe en god vin, hvor den klassiske Zinfandel-fylde, frugt og krydderier markerer sig, men i balance med syren. Alternativet kan være meget sød Zinfandel, som ikke er i balance. Nogle producenter plukker druerne enkeltvis, hvilket naturligvis er en noget besværlig proces og hæver prisen på vinen, men omvendt er en større garant for balance i vinen.