ONLINE SPIRITUS LAGERSALG 🥃 Spar op til 55%!

Chilenske vine

Errazuriz er uden tvivl Chiles mest populære og respekterede kvalitetsvinhus og vores absolut største salgssucces til dato. Huset, der er grundlagt i 1870, er et Estate Winery – dvs. alle druerne kommer fra egne marker, hvilket ellers sjældent ses i Chile. Errazuriz søger at lave vine med personlighed, som ikke ligner fransk vin til billigere penge eller andre chilenske vine. Karakteren i den chilenske jordbund vil man ikke løbe fra – vinene skal smage af det land, de kommer fra og gror i. Sjælen og den lokale stolthed skal være med.

Disse Vine købes ofte fra Chile
Vinen er inspireret af Viña Errázuriz’ grundlægger, Don Maximiano, som gik meget op i terroir og ofte sagde:  »From the best land, the best wine«. Den smukkeste måde at hylde ham på var selvfølgelig at opkalde husets flagskib efter ham!

Max-markerne, der er opkaldt som en gestus til vineriets grundlægger, Don Maximiano Errazuriz, ligger spredt ud over en stor del af Aconcagua Valley. Hver mark sit terroir, som dermed er med til at fremhæve og give de optimale betingelser til lige netop den druesort, man finder mest egnet det enkelte sted.


Vinen er inspireret af Viña Errázuriz’ grundlægger, Don Maximiano, som gik meget op i terroir og ofte sagde:  »From the best land, the best wine«. Den smukkeste måde at hylde ham på var selvfølgelig at opkalde husets flagskib efter ham!

Max-markerne, der er opkaldt som en gestus til vineriets grundlægger, Don Maximiano Errazuriz, ligger spredt ud over en stor del af Aconcagua Valley. Hver mark sit terroir, som dermed er med til at fremhæve og give de optimale betingelser til lige netop den druesort, man finder mest egnet det enkelte sted.La Cumbre repræsenterer den innovative ånd i Errázuriz. I 1993 introducerede huset druen Syrah med det klare mål at opnå en kvalitet helt i top med masser af frugt. Det lykkedes til fulde, og i 2001 blev La Cumbre skabt – en stor succes med fokus på terroir!Carmenère er en ret unik druesort, som blev genfundet i 1994 i Chile. Errázuriz ønskede med vinen at hylde mapuchefolket, og selve ordet »Kai« betyder »plante« på de indfødtes sprog. Vinen repræsenterer på flotte­ste vis det ultimative udtryk for druen!

Carmenère er i hænderne på en dygtig winemaker ofte lig med masser af blomster, nelliker, kaffe, moden frugt, elegance og en lang eftersmag. Til gengæld har den det ikke så godt med dårligt vejr, så selvom den faktisk fyldte ret meget i Bordeaux i løbet af 1700- og 1800-tallet, er den faldet i unåde på de kanter og i 1980'erne var der mindre end én hektar. Til gengæld fandt man i 1970'erne ud af, at store dele af den chilenske Merlot faktisk var den næsten uddøde Carmenère. Her kan den minde om Merlot, og den blev altså også solgt under det navn i Chile indtil 1980'erne! I dag er det netop Chile, der producerer de største mængder Carmenère.Carmenère er en ret unik druesort, som blev genfundet i 1994 i Chile. Errázuriz ønskede med vinen at hylde mapuchefolket, og selve ordet »Kai« betyder »plante« på de indfødtes sprog. Vinen repræsenterer på flotte­ste vis det ultimative udtryk for druen!

Carmenère er i hænderne på en dygtig winemaker ofte lig med masser af blomster, nelliker, kaffe, moden frugt, elegance og en lang eftersmag. Til gengæld har den det ikke så godt med dårligt vejr, så selvom den faktisk fyldte ret meget i Bordeaux i løbet af 1700- og 1800-tallet, er den faldet i unåde på de kanter og i 1980'erne var der mindre end én hektar. Til gengæld fandt man i 1970'erne ud af, at store dele af den chilenske Merlot faktisk var den næsten uddøde Carmenère. Her kan den minde om Merlot, og den blev altså også solgt under det navn i Chile indtil 1980'erne! I dag er det netop Chile, der producerer de største mængder Carmenère.Vin fra Chile er utrolig populær, men ingen tvivl om at chilensk vin med de nye vinmarker i Aconcagua Costa har taget endnu et stort skridt op af verdensranglisten!

Aconcagua Costa er Chiles nye spændende vinområde. Beriget af den tætte beliggenhed til havet får man herfra en unik, kølig og meget elegant struktur i områdets hvidvine og rødvine, der specielt udmærker sig med de koldklimatiske druer som Sauvignon Blanc og Pinot Noir, men hvor også de andre kendte druetyper gør det fortrinligt. Aconcagua Costa ligner måske ikke umiddelbart det indre billede, du har af Sydamerika. Det er utroligt smukt og klimaet er mildt og forholdsvis køligt. Og så er området det nærmeste, man kommer himmel på jord for vitikultur.Det var den navnkundige Don Maximiano Errázuriz, der grundlagde Viña Errázuriz i 1870. Med store visioner for fremtiden og sin innovative ideer plantede han de første franske druesorter i Aconcagua Valley. Udover det store vinøse engagement, var Errázuriz også politiker og diplomat. Han blev født i Santiago i 1832, ind i en familie af baskisk oprindelse, der kom til Chile i 1735. Siden har to medlemmer af familien været præsidenter, to har været ærkebiskopper af Santiago og andre har været diplomater, forfattere og forretningsmænd, der har bidraget til udviklingen af ​​Chile. Hans store arbejde blev overleveret til kommende generationer i familien, og på lidt over et århundrede konsoliderede hans efterkommere vingården og placerede deres vine blandt det absolut bedste på hele kontinentet Sydamerika. I dag er Viña Errazuriz derfor verdensberømt for vine af meget høj kvalitet.Det var den navnkundige Don Maximiano Errázuriz, der grundlagde Viña Errázuriz i 1870. Med store visioner for fremtiden og sin innovative ideer plantede han de første franske druesorter i Aconcagua Valley. Udover det store vinøse engagement, var Errázuriz også politiker og diplomat. Han blev født i Santiago i 1832, ind i en familie af baskisk oprindelse, der kom til Chile i 1735. Siden har to medlemmer af familien været præsidenter, to har været ærkebiskopper af Santiago og andre har været diplomater, forfattere og forretningsmænd, der har bidraget til udviklingen af ​​Chile. Hans store arbejde blev overleveret til kommende generationer i familien, og på lidt over et århundrede konsoliderede hans efterkommere vingården og placerede deres vine blandt det absolut bedste på hele kontinentet Sydamerika. I dag er Viña Errazuriz derfor verdensberømt for vine af meget høj kvalitet.Formålet med Max Reserva-serien, der blev lanceret for første gang i 1997, var at sende et stærkt signal til hele verden om, hvor højt man vinmæssigt kunne nå i Chile indenfor overskueligt prisniveau, når de rigtige elementer blev samlet og udnyttet optimalt. Max Reservaen står for os og for mange andre som det fysiske eksempel på den optimale kombination af Errazuriz’s filosofi omkring kvalitet og den elegance, som Aconcagua Valley terroiret er i stand til at tilføre vinene ved den rigtige behandling. Med det brede udbud af både hvid- og rødvine kan man selvfølgelig altid finde en Max-vin til den aktuelle lejlighed og/eller madvin kombination.


Chile

Verden har fået øjnene op for Chiles vine – ikke mindst landets rødvine. Chilenernes store gennembrud kom i 2004. Nærmere bestemt ved en efterhånden berømt vinsmagning i Berlin, hvor chilenske vine fra Vina Errazuriz tog første- og andenpladsen foran nogle af de mest berømmede vine fra Frankrig og Italien, bl.a. Château Latour og Château Lafite Rothschild fra Bordeaux og italienske Sassicaia. Det er altså voldsomt!

Man kan sammenligne den chilenske triumf med Californiens i 1976, hvor den amerikanske delstats vine klarede sig på samme imponerende vis i Paris. I dag er der ingen, der er i tvivl om Californiens plads i verdenseliten – og det samme er på vej med de chilenske vine.Når det kommer til rødvin, giver chilensk Syrah smukke, elegante vine fyldte med indtryk af sort peber, mørk frugt og krydderier. I 1980’erne og 90’erne troede man, at det var Merlot. Det var dog faktisk Carmenère, som man gav en forkert label. Dengang blev Chile kaldt for ”vinverdenens Volvo”: Den kørte sikkert, men var ikke særlig opsigtvækkende. Sådan er det ikke i dag. Nå er der nærmere en sportsvogn. Manden bag Viñedo Chadwick og Seña, Eduardo Chadwick, tager dog langtfra vinlandets succes for givet: ”Der er meget mere arbejde, der skal gøres. Flere rejser, mere uddannelse. Dette er kun begyndelsen”.

​​​​​​​Klimaet i Chile

Chiles klima er generelt stærkt påvirket af en kold havstrøm (Humboldt) og Andesbjergene, de højeste bjerge på det amerikanske kontinent. Vekselvirkningen mellem bjergene og havet betyder, at der hver dag blæser en vind først den ene vej og så den anden vej i et halvørkenagtigt klima. Det medfører, at svampe og insekter har svære betingelser, og at vinplanterne derfor kun behøver et minimum af sprøjtemidler – hvis nogle overhovedet og de fleste år slet ingenting. Det medfører, at svampe og insekter har svære betingelser, og at vinplanterne derfor kun behøver et minimum af sprøjtemidler – hvis nogle overhovedet og de fleste år slet ingenting. Dette sammenholdt med en ekstremt frugtbar jordbund gør landet til et vinøst paradis. Druerne vælter nærmest op af jorden, og man har ikke behov for at høste for tidligt (eller for sent) af hensyn til vejret. Man høster lige nøjagtig på det tidspunkt, hvor druerne er modnet bedst.

Den lange chilenske vinhistorie

Den chilenske vinhistorie er forholdsvis lang for et land i Den Nye Verden. Det var allerede de spanske missionærer og conquistadores, der i 1500-tallet bragte vinstokke og vinproduktion med sig (og våben og en masse sygdomme), da de koloniserede store dele af Sydamerika. I midten af 1800-tallet bragte franske tilflyttere Cabernet Sauvignon, Merlot, Carmenère og Cabernet Franc med sig, og netop de druer spiller stadig en stor rolle i chilensk vinproduktion. Og selvom landet på mange måder er knyttet til Spanien, har vinproduktionen faktisk mest været påvirket af Frankrig, ikke mindst Bordeaux. Don Silvestre Errázuriz var den første, der begyndte at importere de franske vinstokke og ansatte en fransk ønolog for at producere vine som i Bordeaux. Viña Errazuriz blev grundlagt i 1870 af Don Maximiano, da han købte et stykke gold jord i Aconcagua-dalen. Hårdt arbejde, store visioner, løbende investeringer og sund fornuft har senere resulteret i, hvad man uden at rødme kan betegne som en verdensklassemark hos en producent, der høster store priser og anerkendelse fra anmelderne.Meld dig ind i vores vinklub og få en masse fordele!​​​​​​​

Få 5% i kontantrabat når du handler i vores butikker

Få 5% i kontantrabat når du handler på webshoppen (husk at logge ind)

Invitation og rabat ved forskellige arrangementer og smagninger

Lav dit eget vinkort med vores "Byg vinkort-funktion"


Modtag vores katalog og tilbud før alle andre  

Deltag i spændende konkurrencer med attraktive præmier

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]