- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Gaver
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Know-how
Lær at navigere i vin! Her finder du alt, hvad du skal vide om druer, vinproduktion, typer af vin og viticulture. Vores eksperter har samlet en række guides, der vil sikre dig den viden, du skal bruge for at imponere dine gæster eller blot gøre dig klogere på vinens kæmpe univers. Er du nysgerrig på hvordan de forskellige hvidvinsdruer adskiller sig fra hinanden eller hvad, der kendetegner økologisk vin, så finder du svaret her.
Har du også svært ved at finde rundt i hvilke druetyper, man bruger til at producere vin? Vi har samlet en liste med 13 hurtige om rødvinsdruer, så du kan blive klogere på druernes karakteristika og geografisk udbredelse på de mest kendte [...]
Ind i mellem kan det være svært at finde rundt i alle de druetyper, der anvendes til vinproduktion. Vi har lavet en kort "opsummering" med karakteristika og geografisk udbredelse på de mest kendte druetyper indenfor hvidvin [...]
Der er ingen fast definition, ej heller kontrol, af naturvine/nature wines, hvorfor man kun kan tale om en egentlig hensigtserklæring. De fleste vinbønder vil dog praktisere enkelte eller flere af følgende metoder.
Mennesket har fremstillet søde vine næsten lige så længe, de har fremstillet vin. Tidligere foregik det som oftest ved, at man enten sødede vinene, typisk med honning, eller ved at man indtørrede druerne enten imens de stadig hang på stokken eller efter de var blevet plukket.
Egentlig skal der skelnes mellem to former for økologisk vin. Dels vin der er lavet af økologiske druer, og vinificeret konventionelt, dels vin som er lavet af økologiske druer og vinificeret økologisk. At man vinificerer økologisk, betyder blandt andet, at man ikke må stabilisere vinen med SO2.
Syren har flere funktioner i vinen. Dels er den med til at stabilisere farven, begrænse væksten af gærsvampen samt begrænse udviklingen af bakterier i vinen. Kort sagt, så er syren med til at stabilisere vinen, såvel når den vinificeres, som når den er tappet på flaske.
Tannin / garvesyre fornemmes, når man smager ved, at siderne af tungen samt indersiden af kinderne tørrer ud.Desto mere disse tørrer ud, desto højere er indholdet af garvesyre (tannin).
Tidligere blev vinfadet blot betragtet som en beholder for vin. Materialet groede som oftest lige uden for døren, og dens form gjorde, at den kunne rulles og derfor var lettere at håndtere i vineriet og under transporten.