STORT ONLINE LAGERSALG 🍷 Spar op til 57%!

Know-how

Lær at navigere i vin! Her finder du alt, hvad du skal vide om druer, vinproduktion, typer af vin og viticulture. Vores eksperter har samlet en række guides, der vil sikre dig den viden, du skal bruge for at imponere dine gæster eller blot gøre dig klogere på vinens kæmpe univers. Er du nysgerrig på hvordan de forskellige hvidvinsdruer adskiller sig fra hinanden eller hvad, der kendetegner økologisk vin, så finder du svaret her.


rødvin, rødvinsdruer, druer, vin, Cabernet Sauvignon, Barbera, Grenache, Syrah, Malbec, Cabernet Franc, Argentina, Italien

Rødvinsdruer

Har du også svært ved at finde rundt i hvilke druetyper, man bruger til at producere vin? Vi har samlet en liste med 13 hurtige om rødvinsdruer, så du kan blive klogere på druernes karakteristika og geografisk udbredelse på de mest kendte [...]

hvidvin, druer, Sauvignon Blanc, Riesling, Chardonnay, Grüner, Viognier

Hvidvinsdruer

Ind i mellem kan det være svært at finde rundt i alle de druetyper, der anvendes til vinproduktion. Vi har lavet en kort "opsummering" med karakteristika og geografisk udbredelse på de mest kendte druetyper indenfor hvidvin [...]


naturvin, økologisk eller biodynamisk dyrkede druer

Naturvin

Der er ingen fast definition, ej heller kontrol, af naturvine/nature wines, hvorfor man kun kan tale om en egentlig hensigtserklæring. De fleste vinbønder vil dog praktisere enkelte eller flere af følgende metoder.


søde vine

Søde vine

Mennesket har fremstillet søde vine næsten lige så længe, de har fremstillet vin. Tidligere foregik det som oftest ved, at man enten sødede vinene, typisk med honning, eller ved at man indtørrede druerne enten imens de stadig hang på stokken eller efter de var blevet plukket.

økologisk vin

Økologisk vin

Egentlig skal der skelnes mellem to former for økologisk vin. Dels vin der er lavet af økologiske druer, og vinificeret konventionelt, dels vin som er lavet af økologiske druer og vinificeret økologisk. At man vinificerer økologisk, betyder blandt andet, at man ikke må stabilisere vinen med SO2.

syre

Syre

Syren har flere funktioner i vinen. Dels er den med til at stabilisere farven, begrænse væksten af gærsvampen samt begrænse udviklingen af bakterier i vinen. Kort sagt, så er syren med til at stabilisere vinen, såvel når den vinificeres, som når den er tappet på flaske.

Tannin & Garvesyre

Tannin & Garvesyre

Tannin / garvesyre fornemmes, når man smager ved, at siderne af tungen samt indersiden af kinderne tørrer ud.Desto mere disse tørrer ud, desto højere er indholdet af garvesyre (tannin).


fadlagring, træsorter,

Fadlagring

Tidligere blev vinfadet blot betragtet som en beholder for vin. Materialet groede som oftest lige uden for døren, og dens form gjorde, at den kunne rulles og derfor var lettere at håndtere i vineriet og under transporten.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]