Know-how

Lær at navigere i vin! Her finder du alt, hvad du skal vide om druer, vinproduktion, typer af vin og viticulture. Vores eksperter har samlet en række guides, der vil sikre dig den viden, du skal bruge for at imponere dine gæster eller blot gøre dig klogere på vinens kæmpe univers. Er du nysgerrig på hvordan de forskellige hvidvinsdruer adskiller sig fra hinanden eller hvad, der kendetegner økologisk vin, så finder du svaret her.

Top kategorier

Vitikultur

Bliv klogere på hvordan vinbonden arbejder på sine marker og hvad syre har af funktion.

Typer af vin

Forstå forskellen på forskellige typer af vin og find den type der passer dig bedst.​

Produktion

Lær mere om produktionen af vine og hvordan klima blandt andet kan påvirke vinen.

Værd at vide om

Tannin & Garvesyre

Tannin / garvesyre fornemmes, når man smager ved, at siderne af tungen samt indersiden af kinderne tørrer ud.Desto mere disse tørrer ud, desto højere er indholdet af garvesyre (tannin)

​​​​​​​

Rødvinsdruer

Har du også svært ved at finde rundt i hvilke druetyper, man bruger til at producere vin? Vi har samlet en liste med 13 hurtige om rødvinsdruer, så du kan blive klogere på druernes karakteristika og geografisk udbredelse på de mest kendte [...]

Hvidvinsdruer

Ind i mellem kan det være svært at finde rundt i alle de druetyper, der anvendes til vinproduktion. Vi har lavet en kort "opsummering" med karakteristika og geografisk udbredelse på de mest kendte druetyper indenfor hvidvin [...]

Fadlagring

Tidligere blev vinfadet blot betragtet som en beholder for vin. Materialet groede som oftest lige uden for døren, og dens form gjorde, at den kunne rulles og derfor var lettere at håndtere i vineriet og under transporten.

Syre

Syren har flere funktioner i vinen. Dels er den med til at stabilisere farven, begrænse væksten af gærsvampen samt begrænse udviklingen af bakterier i vinen. Kort sagt, så er syren med til at stabilisere vinen, såvel når den vinificeres, som når den er tappet på flaske. Der findes flere arter af syre, men den vigtigste syre for os som vinsmagere er selve vinsyren. Det er vinsyre, som bringer vinen i balance [...]

Maritimt klima

Hvorfor er klimaet overhovedet vigtigt at beskæftige sig med, når man som vindrikker skal vælge, hvilke vine man gerne vil købe?  Klimaet er fundamentet ikke blot for, hvor man kan plante sine vinstokke, men også for hvilke druesorter man i så fald kan plante, hvilket langt hen af vejen på forhånd bestemmer vinens stilart.

Naturvin

Hvad er det?

Der er ingen fast definition, ej heller kontrol, af naturvine/nature wines, hvorfor man kun kan tale om en egentlig hensigtserklæring. De fleste vinbønder vil dog praktisere enkelte eller flere af følgende metoder:

  • Brug af økologisk eller biodynamisk dyrkede druer [...]

Populære produkter