Spar op til 38% på gaver og smagekasser 🍷 Klik her

Prosecco

Vi elsker prosecco! Lyse, lette, sommerlige, mousserende italienske bobler, der lyser op til enhver festlig lejlighed - eller bare, når du synes, du fortjener det.

Pris
Serveringsforslag
Producent
Område
Dyrkningsmetode
Anbefalede Glastyper
Undertype
Lagerstatus
Vis:
af 2 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144


 1. Hvad er Prosecco?

  Prosecco kaldes af mange for Italiens champagne. Det er faktisk ikke så mærkeligt. Ligesom at champagne kun produceres i et specifikt område i Frankrig, gælder det også, at der man kun må lave prosecco i de norditalienske vinområder Veneto og Friuli, med hovedbyerne Venedig og Udine – ikke langt fra grænsen til Slovenien. Derfor virker det da også helt naturligt, at området i daglige tale kaldes for ’Prosecco-distriktet’. 

 2. Er prosecco champagne?

  Prosecco og champagne er dog ikke det samme. Champagne, og den spanske cava, produceres ved det, man kalder méthode champenoise eller méthode traditionelle. Det er den langsomste og dyreste måde at producere på mousserende vin på, hvor den såkaldte andengæring foregår i flaske. Proseccoens andengæring foregår derimod på tanke. Det er lettere, billigere og giver nogle lidt anderledes noter.

 3. Hvad er forskellen på prosecco og champagne?

  Typisk er prosecco mere frugtig og ligefrem end champagne er, og ofte vil man finde præg af æbler, pærer og masser af blomster. Nogle vil måske endda sige banan, hasselnødder, vanilje og honning. Det frugtige, friske præg kan vi takke Glera-druen for – den drue, der langt overvejende bruges i prosecco. Typisk vil champagne være en smule mere mineralsk og med lidt mere kant og mere syre – det har alt sammen noget at gøre med Champagne-distriktets mere nordlige geografiske placering i Frankrig. Sammenholdt med det faktum, er champagne unægtelig er en dyrere fornøjelse end prosecco, har det bidraget til, at prosecco har opnået stor popularitet i Danmark i de seneste årtier. Og begge typer mousserende vin er fantastisk til den rigtige lejlighed.

 4. Er der forskellige typer prosecco?

  Ja, for lige at gøre dit valg af bobler en smule mere kompliceret er prosecco faktisk ikke bare prosecco. Der findes nemlig to typer, som både varierer i smag, aroma og de bobler, der er med til at kendetegne prosecco: Spumante er mousserende på samme måde champagne, cava og cremant. Det er levende vine med et stort antal fine bobler. Det er typisk en spumante, man vil blive serveret til som f.eks. velkomstdrik. Frizzante er derimod lidt mindre boblende – der er simpelthen færre bobler og det er derfor en let mousserende vin. Faktisk er trykket i en Frizzante ca. halvt så stort som i en champagne eller spumante.

 5. Bliver prosecco og champagne lavet på samme måde?

  Nej. Champagne og cava produceres ved det, man kalder méthode champenoise eller méthode traditionelle. Det er den langsomste og dyreste måde og andengæringen foregår i flaske. Proseccoens andengæring foregår derimod på tanke.

  Prosecco produceres som nævnt oftest på druen Glera, en drue som faktisk tidligere endda gik under navnet Prosecco. Dog ses druerne Verdiso, Perera, Bianchetta, Pinot Noir og Chardonnay også. Navnet ’Prosecco’ kan man tyde hen i retning af ’næsten tør’. 

 6. Prosecco til Aperol Spritz?

  Til den klassiske Aperol Spritz skal der bruges prosecco. Den superpopulære, sommerlige cocktails har taget stort set hele verden med storm - og det er let at forstå hvorfor. Men følg linket og prøv selv.