SOMMERENS VINFEST 🍷 SPAR OP TIL 55%!

Brand image

Chile

Chiles klima er generelt stærkt påvirket af en kold havstrøm (Humboldt) og Andesbjergene, de højeste bjerge på det amerikanske kontinent. Vekselvirkningen mellem bjergene og havet betyder, at der hver dag blæser en vind først den ene vej og så den anden vej i et halvørkenagtigt klima.

Pris
Serveringsforslag
Flaskestørrelse
Anbefalede Glastyper
Druesammensætning
Anmeldelser
Lagerstatus
Vis:
af 2 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Rosévin fra Chile

    Det fantastiske klima i Chile sikrer, at svampe og insekter har svære betingelser, og at vinplanterne derfor kun behøver et minimum af sprøjtemidler – hvis nogle overhovedet og de fleste år slet ingenting. Dette sammenholdt med en ekstremt frugtbar jordbund gør landet til et vinøst paradis. Druerne vælter nærmest op af jorden, og man har ikke behov for at høste for tidligt (eller for sent) af hensyn til vejret. Man høster lige nøjagtig på det tidspunkt, hvor druerne er modnet bedst.


    Den chilenske vinhistorie

    Den chilenske vinhistorie er forholdsvis lang for et land i Den Nye Verden. Det var allerede de spanske missionærer og conquistadores, der i 1500-tallet bragte vinstokke og vinproduktion med sig (og våben og en masse sygdomme), da de koloniserede store dele af Sydamerika. I midten af 1800-tallet bragte franske tilflyttere Cabernet Sauvignon, Merlot, Carmenère og Cabernet Franc med sig og netop de druer spiller stadig en stor rolle i chilensk vinproduktion. Og selvom landet på mange måder er knyttet til Spanien, har vinproduktionen faktisk mest været påvirket af Frankrig, ikke mindst Bordeaux.


    Don Silvestre Errázuriz var den første, der begyndte at importere de franske vinstokke og ansatte en fransk ønolog for at producere vine som i Bordeaux. Viña Errazuriz blev grundlagt i 1870 af Don Maximiano, da han købte et stykke gold jord i Aconcagua-dalen. Hårdt arbejde, store visioner, løbende investeringer og sund fornuft har senere resulteret i, hvad man uden at rødme kan betegne som en verdensklassemark hos en producent, der høster store priser og anerkendelse fra anmelderne. 

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]