Italien

Italien er meget, meget mere end Barolo og Amarone. Italienerne er mest kendte for deres rødvine, men der findes ufattelig meget virkelig god hvidvin i det store, fantastiske vinland.

Pris
Serveringsforslag
Producent
Område
Underområde
Dyrkningsmetode
Årgang
Alkohol
Flaskestørrelse
Proptype
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Populære
Fine Wine
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 96 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 3

Produkter pr. side
36
72
108
144

Italiensk hvidvin

Vi danskere drikker mere vin fra Italien end noget andet land. Det er primært rødvin, men italienernes hvidvine et kapitel, flere og flere slår øjnene op for. Italienerne elsker deres vin, og selv de mindste flækker har en vin, man er stolte af. Den smager altid lidt bedre serveret af en passioneret italiener på en lokal cafe eller markedsplads, men vi har lagt os i selen for, at du kan opleve lidt af stemningen med vores store udvalg af italienske kvalitetshvidvine.


Der er sket en stor udvikling i markedet for italienske hvidvine. Hvis man rejser rundt i de italienske regioner, vil man opdage, at der overalt bliver skabt smukke, terroirdrevne hvidvine, der sagtens kan måle sig med nogle af de bedste i verden. Sådan var det ikke nødvendigvis for 20-30 år siden. Dengang smagte det ofte lidt mere ens og var typisk mere simple. Men med en fokuseret indsats, bedre teknologi og de bedste druesorter på de bedst egnede vinmarker har italienerne skabt et utal af komplekse, karakterfulde hvidvine, der på imponerende vis er flotte repræsentanter for druesorten. Ikke mindst fra verdensklasseproducenten Antinori.


Terroir i verdensklasse

Italien har mange geografiske fordele, når det kommer til vin. Det lange land leverer smukke hvidvine fra Tyrol i nord til Sicilien i syd. Samtidig kan landets lange kystlinje moderere varme temperaturer til gode for druerne. Og endelig gør det bakkede og bjergrige terræn, at vinproducenterne har mange muligheder ift. jordtyper, højde og generelt terroir. Med andre ord er italienerne ret forkælede med terroir i verdensklasse.


I det sydlige Tyrol finder du burgundiske hvidvinsdruer, Sauvignon Bianco, Chardonnay, Pinot Grigio og den regionale Ribolla Gialla. Omkring Veneto er man også glade for Chardonnay, mens også Glera (kendt fra Prosecco) finder et godt hjem her. Trebbiano, Vermentino og Viognier har et smukt hjem i Toscana. På Sardinien og Sicilien finder man Vermentino, Grillo og Catarratto. Jo, mangfoldigheden er stor.


Grappa

Italiensk vinproduktion hænger uløseligt sammen med grappa. Den klassiske italienske spiritus er oplagt efter et solidt måltid, når maden skal fordøjes. Markedet er efterhånden blevet stort, og der produceres grappa på enkeltdruer, hvor der kæles for nuancer, terroir og fadlagring.