Bemærk! Tour de France i Danmark kan forsinke leveringstiden på dine varer, bestil derfor dine varer hurtigst muligt

Italien

Vi danskere drikker mere vin fra Italien end noget andet land. Det er primært rødvin, men italienernes hvidvine et kapitel, flere og flere slår øjnene op for. Italienerne elsker deres vin, og selv de mindste flækker har en vin, man er stolte af. Den smager altid lidt bedre serveret af en passioneret italiener på en lokal cafe eller markedsplads, men vi har lagt os i selen for, at du kan opleve lidt af stemningen med vores store udvalg af italienske kvalitetshvidvine.

Pris
0
Serveringsforslag
0
Producent
0
Område
0
Underområde
0
Dyrkningsmetode
0
Årgang
0
Alkohol
0
Flaskestørrelse
0
Proptype
0
Anbefalede Glastyper
0
Glastype
0
Druesammensætning
0
Anmeldelser
0
Populære
0
Nyheder & Premium Brand
0
Lagerstatus
0
Nulstil alle filtre
Vis:
af 48 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 2

Produkter pr. side
36
72
108
144

Der er sket en stor udvikling i markedet for italienske hvidvine. Hvis man rejser rundt i de italienske regioner, vil man opdage, at der overalt bliver skabt smukke, terroirdrevne hvidvine, der sagtens kan måle sig med nogle af de bedste i verden. Sådan var det ikke nødvendigvis for 20-30 år siden. Dengang smagte det ofte lidt mere ens og var typisk mere simple. Men med en fokuseret indsats, bedre teknologi og de bedste druesorter på de bedst egnede vinmarker har italienerne skabt et utal af komplekse, karakterfulde hvidvine, der på imponerende vis er flotte repræsentanter for druesorten. Ikke mindst fra verdensklasseproducenten Antinori.


Terroir i verdensklasse

Italien har mange geografiske fordele, når det kommer til vin. Det lange land leverer smukke hvidvine fra Tyrol i nord til Sicilien i syd. Samtidig kan landets lange kystlinje moderere varme temperaturer til gode for druerne. Og endelig gør det bakkede og bjergrige terræn, at vinproducenterne har mange muligheder ift. jordtyper, højde og generelt terroir. Med andre ord er italienerne ret forkælede med terroir i verdensklasse.


I det sydlige Tyrol finder du burgundiske hvidvinsdruer, Sauvignon Bianco, Chardonnay, Pinot Grigio og den regionale Ribolla Gialla. Omkring Veneto er man også glade for Chardonnay, mens også Glera (kendt fra Prosecco) finder et godt hjem her. Trebbiano, Vermentino og Viognier har et smukt hjem i Toscana. På Sardinien og Sicilien finder man Vermentino, Grillo og Catarratto. Jo, mangfoldigheden er stor.


Grappa

Italiensk vinproduktion hænger uløseligt sammen med grappa. Den klassiske italienske spiritus er oplagt efter et solidt måltid, når maden skal fordøjes. Markedet er efterhånden blevet stort, og der produceres grappa på enkeltdruer, hvor der kæles for nuancer, terroir og fadlagring.


Lad din næste hvidvin være italiensk

Hos H.J. Hansen Vin / Vinspecialisten er vi stolte af Danmarks største udvalg af kvalitetsvin. Klik dig rundt på siden og klogere på hver vin og lær de mennesker, som har haft hænderne i jorden at kende.