SOMMERENS VINFEST 🍷 SPAR OP TIL 55%!

Brand image

Dansk whisky

Dansk whisky er et forholdsvis nyt fænomen, men de danske destillerier vokser og vinder store og fornemme priser foran mere klassiske whiskylande. Hvis man ikke har kastet sig over dansk whisky endnu, er det bare om at komme i gang. 

Pris
Varegruppe
Producent
Område
Underområde
Dyrkningsmetode
Alkohol
Flaskestørrelse
Proptype
Anbefalede Glastyper
Anmeldelser
Undertype
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 14 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
 1. Dansk whisky vinder guld blandt verdens bedste

  Spørger man i udlandet vil mange vide, at Danmark er hjemsted for nogle af verdens bedste bryggerier og en masse snaps og akvavit. Efterhånden har det store udland dog også fundet ud af, at der findes flere virkelig fremragende whiskydestillerier i Danmark, der producerer et væld af forunderlige udtryk. Det gælder ikke mindst Stauning Whisky og Mosgaard Whisky, som har vundet mange priser for deres whiskyer. Det er ikke så underligt. For de nye, danske producenter fokuserer over en bred kam på kvalitet. Her er ikke tale om billige whiskyer, der kan bruges til din cola. Nej, det er whisky til livsnyderen, som også er villig til at betale lidt mere, end du formentlig kan finde på hylderne i supermarkederne.


  Det er få brancher, der er vokset så hurtigt som antallet af destillerier og spiritusproducenter i Danmark, hvilket vidner om, at vi her i landet er begunstiget med et stort antal ildsjæle, der forfølger deres drømme og begyndte deres rejse som passionerede nørder.


  Danmark har i hundredvis af år været en landbrugsnation, hvor gyldent korn har stræbt mod horisonten under en blå himmel. Danskerne har dyrket korn siden stenalderen - dog primært til brød og øl. Men med kornets store plads i det danske landbrug, er grundlager i hvert fald på plads ift. at kunne producere dansk whisky i verdensklasse. Destillerierne herhjemme benytter sig gerne af lokale råvarer, hvor økologi også ofte bliver prioriteret. Der bliver lavet whisky i hele Danmark - gerne i nærheden af kornbrug, så man har en lokal, let tilgængelig kilde af korn til malt. I gamle dage var det vandet, man gerne ville være tæt på - dvs. en kilde med friskt vand, man kunne bruge i produktionen. Sådan er det ikke i dag, hvor vi alle har rent vand i hanerne.

 2. Lille størrelse, stor whisky

  De danske destillerier er ikke store i størrelse, og er nok, hvad man i udlandet vil kalde “craft destillerier”, "mikrodestillerier" eller "small batch". Produktionen er forholdsvis begrænset, så køber du dansk, vil du sandsynligvis kunne finde en whisky, der ikke lige står så mange andre steder. Samtidig er der måske kælet lidt mere for den, end hvis de køber ét af de helt store mærker fra en hylde i supermarkedet. Mange af de danske destillerier producerer også andet end whisky, så alene af den grund vil whiskyproduktionen være begrænset.

 3. Dansk whisky på tilbud

  Spar penge på din næste flaske whisky fra Danmark med et gratis medlemskab af Sélection Vinklub. Så sparer du altid 5% på tusindvis af varer - også dansk whisky.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]