- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Gaver
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
SET I BØRSEN: Årets julevin, champagne & 10 års portvin 🎄

Dansk whisky
Dansk whisky er et forholdsvis nyt fænomen, men de danske destillerier vokser og vinder store og fornemme priser foran mere klassiske whiskylande. Hvis man ikke har kastet sig over dansk whisky endnu, er det bare om at komme i gang.
- Kun 32 på lager online
- Økologisk
Vælg favoritliste
Mosgaard Whisky Peated, 48,4%, Single Malt, 50 cl
Mosgaard Whisky699,00pr. flaskeKun 22 på lager online - Kun 23 på lager online
- Økologisk
Vælg favoritliste
Mosgaard Whisky Port Wine Cask,, 49%, 50 cl
Mosgaard Whisky649,00pr. flaskeKun 20 på lager online - ØkologiskNyhed
Vælg favoritliste
Mosgaard Black Peat single cask 60,2%, 50 cl
Mosgaard Whisky899,00pr. flaskeKun 27 på lager online - Økologisk
Vælg favoritliste
Mosgaard Whisky Peated Single Malt 48,2%, 50 cl
Mosgaard Whisky649,00pr. flaskeSe produktUdsolgt, men prøv din lokale butik
Om dansk whisky
Spørger man i udlandet vil mange vide, at Danmark er hjemsted for nogle af verdens bedste bryggerier og en masse snaps og akvavit. Efterhånden har det store udland dog også fundet ud af, at der findes flere virkelig fremragende whiskydestillerier i Danmark, der producerer et væld af forunderlige udtryk. Det gælder ikke mindst Mosgaard Whisky, som har vundet mange priser for deres whiskyer. Det er ikke så underligt. For de nye, danske producenter fokuserer over en bred kam på kvalitet. Her er ikke tale om billige whiskyer, der kan bruges til din cola. Nej, det er whisky til livsnyderen, som også er villig til at betale lidt mere, end du formentlig kan finde på hylderne i supermarkederne. Du har måske hørt om bryggeriet Mikkeller, men har har prøvet deres whisky?
Det er få brancher, der er vokset så hurtigt som antallet af destillerier og spiritusproducenter i Danmark, hvilket vidner om, at vi her i landet er begunstiget med et stort antal ildsjæle, der forfølger deres drømme og begyndte deres rejse som passionerede nørder.
Danmark har i hundredvis af år været en landbrugsnation, hvor gyldent korn har stræbt mod horisonten under en blå himmel. Danskerne har dyrket korn siden stenalderen - dog primært til brød og øl. Men med kornets store plads i det danske landbrug, er grundlager i hvert fald på plads ift. at kunne producere dansk whisky i verdensklasse. Destillerierne herhjemme benytter sig gerne af lokale råvarer, hvor økologi også ofte bliver prioriteret. Der bliver lavet whisky i hele Danmark - gerne i nærheden af kornbrug, så man har en lokal, let tilgængelig kilde af korn til malt. I gamle dage var det vandet, man gerne ville være tæt på - dvs. en kilde med friskt vand, man kunne bruge i produktionen. Sådan er det ikke i dag, hvor vi alle har rent vand i hanerne.
Lille størrelse, stor whisky
De danske destillerier er ikke store i størrelse, og er nok, hvad man i udlandet vil kalde “craft destillerier”, "mikrodestillerier" eller "small batch". Produktionen er forholdsvis begrænset, så køber du dansk, vil du sandsynligvis kunne finde en whisky, der ikke lige står så mange andre steder. Samtidig er der måske kælet lidt mere for den, end hvis de køber ét af de helt store mærker fra en hylde i supermarkedet. Mange af de danske destillerier producerer også andet end whisky, så alene af den grund vil whiskyproduktionen være begrænset.