STORE besparelser på gaver og smagekasser (Op til 38% rabat)!

Portugal

Portugal er meget, meget mere end Vinho Verde og portvin. I virkeligheden er det et skatkammer af mere eller mindre kendte druetyper og ikke mindst masser af rødvin, der fortjener et større kendskab.

Pris
Fadlagring
Serveringsforslag
Producent
Område
Dyrkningsmetode
Årgang
Alkohol
Proptype
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Populære
Lagerstatus
Vis:
af 15 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Rødvin fra Portugal

For mange er portugisisk rødvin forholdsvis ukendt territorie. Det er stadigvæk langt overvejende portvin, vi holder os til. Sådan har det dog ikke altid været, for i 1960’erne og begyndelsen af 1970’erne var portugisisk vin faktisk noget af det, vi drak mest af herhjemme. Det havde nemlig den store og evigt påskønnede kvalitet, at det var billigt. I dag kan du dog finde fremragende portugisiske rødvine, der kvalitetsmæssigt ligger på et langt højere niveau.


Alt i alt er Portugal ét af verden mest undervurderede rødvinslande, som har en masse at byde på. Portugals rødvine (og hvidvine) nyder slet ikke samme agtelse og kendskabsgrad herhjemme som rødvin fra Frankrig, Italien eller nabolandet Spanien. Det alene gør vinlandet spændende at kaste sig ud i. Læg dertil at vinene i høj grad bliver produceret på lokale druetyper, og at Portugal er det land i verden med næstflest oprindelige druetyper, og du har et nærmest uopdaget skattekammer af vin at boltre dig i. Med 4000 års vinproduktion, fortjener vinlandet Portugal respekt.


Selvom Portugal er et forholdsvis lille land, bliver der produceret en lang række vidt forskellige rødvine. Du kan få fyldige, intense rødvine fra Douro-dalen, som ellers mest er kendt som verdens centrum for portvin. Hvis du vil mere over i fede, frugtige vine, kan du se mod Alentejo. Er du i stedet til bløde rødvine med en fin, balancerende syre, så prøv Dão.


Portvin

Man kan ikke tale om portugisisk vin uden at tale om portvin. Ja, faktisk kan man vel dårlig tale om selve landet Portugal uden at tale om portvin. Læg vejen forbi vores store udvalg af kvalitetsportvin, når du er færdig med at finde din portugisiske rødvin.