ONLINE SPIRITUS LAGERSALG 🥃 Spar op til 55%!

Brand image

Frankrig

Man kan ikke forestille sig Frankrig uden rødvin, og man kan nærmest heller ikke forestille sig rødvin uden Frankrig. Fransk rødvin er berømt for sin elegance, kompleksitet og rødder, der går årtusinder tilbage. Fra de bølgende vinmarker i Bordeaux til de solbeskinnede dale i er Provence er Frankrig et smukt tæppe af forskellige vinregioner, der hver især bidrager til det samlede billede af fransk rødvin. Uanset om du er en erfaren vinelsker eller en entusiastisk nybegynder, er en rejse ind i den franske rødvins verden en fængslende udforskning af smag, terroir, historie, arv og nydelse. Oplev druerne, vinmarkerne og vinbønderne, der mestrer håndværket at skabe nogle af verdens mest berømte rødvine. Fra de intense Cabernet Sauvignon fra Bordeaux til elegante Pinot Noir i Bourgogne. Fransk rødvin er et univers af nydelse.

Pris
Fadlagring
Serveringsforslag
Producent
Område
Underområde
Dyrkningsmetode
Produktionsmetode
Årgang
Alkohol
Flaskestørrelse
Proptype
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Populære
Fine Wine
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 541 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 16

Produkter pr. side
36
72
108
144
 1. Fransk rødvin

  Franske rødvine er de mest fornemme, dyreste og hypede i verden. Sådan er det bare. Alle kender Bordeaux og Bourgogne. For mange er Frankrig næsten synonymt med rødvin. I dag er nogle af de mest klassiske druetyper, der bliver produceret i hele verden, franske. Det er bl.a. druer som Cabernet Sauvignon, Pinot Noir og Merlot. 


  I Frankrig er rødvin en del af dagligdagen. I de små køkkener, hvor den drikkes med jord under neglene. På cafeerne i Paris og Lyon mens livet slentrer forbi. Eller i de øverste, dyre luftlag hos jetsettere, børsmæglere og berømtheder. Fransk vin rummer det hele. Vinen til bossen og bumsen. Til godsejeren og kollegieværelset. Til den nysgerrige og til vinnørden. Til de mange tusinde kroner eller en krøllet halvtredser.

  For franskmændene er vin kultur, og lidenskaben for vindyrkning og vinnydelse er udslagsgivende for den dominerende position, Frankrig stadig har som vinnation. Stoltheden over landets vinkultur findes kort og godt ikke stærkere andre steder i verden.


  Fransk rødvin er kultur og historie

  Fransk vin er uløseligt bundet op på landets kultur og historie. – også selvom det var romerne, der bragte meget vinproduktion med sig for mere end 2000 år siden – og endnu før dem, grækerne, som landede i det sydlige Frankrig omkring Marseille. Man kan ikke forestille sig Frankrig uden vin – og vinens univers kan man ikke forestille sig uden Frankrig. Frankrig er og vil altid være det land, forbrugerne, leverandørerne og ikke mindst vinbønderne verden over direkte eller indirekte vil bruge som udgangspunkt, når der skal produceres og handles vin. Når oversøisk vin er rigtig godt, vil producenten ofte fremhæve, at vinen kan sammenlignes med de bedste i Bordeaux eller Bourgogne. Det kan virke uambitiøst, men uanset hvor fremragende vin, der produceres i USA, Chile, Argentina, og Australien, er Frankrig bare stadig et fixpunkt og den målestok, producenter over hele verden måler sig efter. 

 2. De bedste franske rødvine

  Nogle af verdens absolut bedste franske vine er fra producenter som Château Mouton Rothschild, Château Margaux og Château Haut-Brion. Du finder dem her på siden og du bør overveje at handle En Primeur. Når du handler vine fra Bordeaux En Primeur, investerer du i en endnu ikke færdigudviklet vin - en vin, der endnu ikke er til salg. Vine, man stadig skal vente et par år på, inden producenten begynder at sælge af dem. Derfor handler du oftest til en markant lavere pris, end når vinene frigives fra vinslottene for at lande hos vinhandlere verden over. Tag et kig på det fremragende vine fra Pomerol i Bordeaux.

 3. Fransk rødvin på tilbud

  Du kan sparer 5% på tusindvis af varer, hvis du køber som medlem af Sélection Vinklub. Det gælder også fransk rødvin. Det er gratis, der er mange flere fordele og du kan altid melde dig ud igen.

 4. Hvad er de bedste franske vine for begyndere?

  Hvis du kun lige er begyndt at kaste dig ud i det store, franske vineventyr, så overvej vine som Pinot Noir og Beaujolais, når det kommer til rødvin. Her får du ikke det største og mest tanninrige franske vine, som måske kan virke lidt overvældende, når man først lige er ved at finde sine vin-ben.

 5. Forskellene mellem Bordeaux og Bourgogne

  Forskellen mellem vin fra Bordeaux og Bourgogne er bl.a. druesorter og vinfremstillingstraditioner.


  Bordeaux er en berømt vinregion i det sydvestlige Frankrig, som er kendt for sine enorme vinmarker langs Gironde-mundingen. Bordeaux er primært kendt for sine blandinger, og de mest almindelige røde druesorter, der bruges, er Merlot, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc, med mindre bidrag fra Malbec og Petit Verdot. Producenterne blander forskellige druesorter for at opnå vine med harmoni, kompleksitet og konsistens. Bordeauxs venstre bred (f.eks. Médoc) er kendt for Cabernet Sauvignon-dominerende blandinger, mens højre bred (f.eks. Saint-Émilion) ofte foretrækker Merlot. Terroiret er mangfoldigt med en række forskellige jordbundstyper og mikroklimaer. Det bidrager til områdets evne til at producere en bred vifte af vine, lige fra de strukturerede og tanniske til de blødere og mere tilgængelige.


  Bourgogne ligger i det østlige Frankrig, og er berømt for sine vinmarker langs skråningerne af Côte d'Or og Saône-dalen. Området er kendt for sin vægt på enkeltsortsvine fremfor blandinger. Den primære druesort til rødvin er Pinot Noir, hvor den er kendt for sin finesse og udtryk for terroir. Tanken er at lade druens og terroirets nuancer skinne igennem, hvilket resulterer i vine, der afspejler det specifikke sted og årgang. Hver vingård anses for at være særskilt, og navnene på vingårdene er tydeligt vist på etiketterne. Forskellene i jordbund, eksponering og mikroklima påvirker i høj grad smagen og stilen af ​ vinene fra Bourgogne.

 6. Hvor køber man de bedste franske vine?

  Du finder verdens bedste vin i Klub 100. Det gælder naturligvis ikke mindst de bedste franske vine. Vine, som er toppen af anmeldernes darlings.

 7. Hvad er de bedste vinglas til fransk rødvin?

  For os - og rigtig mange restauratører i hele verden - er der ingen tvivl. Det er glassene fra østrigske Riedel. Og det gælder ikke mindst, når det kommer til rødvinsglas. Hvad end du drikker en tanninrig rødvin, som har godt af at få dæmpet dem en smule, eller du nyder en elegant Pinot Noir, så hjælper det rigtige glas markant.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]