SLUTSPURT 🍷 Septembers bedste vintilbud - Klik her

Brand image

Frankrig

Man kan ikke forestille sig Frankrig uden rødvin, og man kan nærmest heller ikke forestille sig rødvin uden Frankrig. Her finder du de bedste.

Pris
Fadlagring
Serveringsforslag
Producent
Område
Underområde
Dyrkningsmetode
Årgang
Alkohol
Flaskestørrelse
Proptype
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Populære
Fine Wine
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 421 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 12

Produkter pr. side
36
72
108
144
 1. Hvad er de bedste franske rødvine?

  Nogle af verdens absolut bedste franske vine er fra producenter som Château Mouton Rothschild, Château Margaux og Château Haut-Brion. Du finder dem her på siden og du bør overveje at handle En Primeur. Når du handler vine fra Bordeaux En Primeur, investerer du i en endnu ikke færdigudviklet vin - en vin, der endnu ikke er til salg. Vine, man stadig skal vente et par år på, inden producenten begynder at sælge af dem. Derfor handler du oftest til en markant lavere pris, end når vinene frigives fra vinslottene for at lande hos vinhandlere verden over. Tag et kig på det fremragende vine fra Pomerol i Bordeaux.

 2. Hvad kendetegner fransk rødvin?

  Franske rødvine er de mest fornemme, dyreste og hypede i verden. Sådan er det bare. Alle kender Bordeaux og Bourgogne. For mange er Frankrig næsten synonymt med rødvin. I dag er nogle af de mest klassiske druetyper, der bliver produceret i hele verden, franske. Det er bl.a. druer som Cabernet Sauvignon, Pinot Noir og Merlot. 


  I Frankrig er rødvin en del af dagligdagen. I de små køkkener, hvor den drikkes med jord under neglene. På cafeerne i Paris og Lyon mens livet slentrer forbi. Eller i de øverste, dyre luftlag hos jetsettere, børsmæglere og berømtheder. Fransk vin rummer det hele. Vinen til bossen og bumsen. Til godsejeren og kollegieværelset. Til den nysgerrige og til vinnørden. Til de mange tusinde kroner eller en krøllet halvtredser.

  For franskmændene er vin kultur, og lidenskaben for vindyrkning og vinnydelse er udslagsgivende for den dominerende position, Frankrig stadig har som vinnation. Stoltheden over landets vinkultur findes kort og godt ikke stærkere andre steder i verden.


  Fransk rødvin er kultur og historie

  Fransk vin er uløseligt bundet op på landets kultur og historie. – også selvom det var romerne, der bragte meget vinproduktion med sig for mere end 2000 år siden – og endnu før dem, grækerne, som landede i det sydlige Frankrig omkring Marseille. Man kan ikke forestille sig Frankrig uden vin – og vinens univers kan man ikke forestille sig uden Frankrig. Frankrig er og vil altid være det land, forbrugerne, leverandørerne og ikke mindst vinbønderne verden over direkte eller indirekte vil bruge som udgangspunkt, når der skal produceres og handles vin. Når oversøisk vin er rigtig godt, vil producenten ofte fremhæve, at vinen kan sammenlignes med de bedste i Bordeaux eller Bourgogne. Det kan virke uambitiøst, men uanset hvor fremragende vin, der produceres i USA, Chile, Argentina, og Australien, er Frankrig bare stadig et fixpunkt og den målestok, producenter over hele verden måler sig efter. 

 3. Hvor køber man de bedste franske vine?

  Du finder verdens bedste vin i Klub 100. Det gælder naturligvis ikke mindst de bedste franske vine. Vine, som er toppen af anmeldernes darlings.

 4. Hvad er de bedste vinglas til fransk rødvin?

  For os - og rigtig mange restauratører i hele verden - er der ingen tvivl. Det er glassene fra østrigske Riedel. Og det gælder ikke mindst, når det kommer til rødvinsglas. Hvad end du drikker en tanninrig rødvin, som har godt af at få dæmpet dem en smule, eller du nyder en elegant Pinot Noir, så hjælper det rigtige glas markant.

 5. Smagning med fokus på Frankrig?

  Den 25. maj inviterer Flakhaven Gastro og H.J. Hansen Vin til en gastronomisk aften, hvor turen går til Frankrig med fokus på franske vin og franske delikatesser. Du kan melde dig til lige her.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og spar altid 5% hver gang du handler online eller i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]