SOMMERENS VINFEST 🍷 SPAR OP TIL 55%!

Brand image

Silvio Carta er simpelthen én af de mest spændende spiritusproducenter, vi kender. Klassisk italiensk, og så alligevel ikke. Her fylder arv og traditioner fra hjemøen Sardinien altafgørende meget - og det kan smages.

Silvio Carta

Pris
Serveringsforslag
Varegruppe
Type
Alkohol
Flaskestørrelse
Proptype
Anbefalede Glastyper
Glastype
Anmeldelser
Undertype
Populære
Lagerstatus
Vis:
af 24 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Silvio Carta

Silvio Carta laver fascinerende gin og likører på den italienske ø Sardinien. Det var Silvio Carta selv, der oprindelig begyndte med at lave hvidvin på Vernaccia-druen i begyndelsen af 1950’erne. I dag er det dog Silvio Cartas spiritus og likører, som kræver opmærksomhed. Men Silvio Carta, han er der stadigvæk. Det er muligt, at han er i 90'erne, men han passer stadig de blomstrende citronlunde i destilleriets botaniske have og som bliver brugt i bl.a den fremragende, sommerlige solskinslikør, Limonello. I dag er det børnebørnene, der driver værket. Sardiske gin og likører lavet med kærlighed på lokale urter og ingredienser - myrte, salvie og Lentischio. Spændende, unikke og enormt velsmagende for dig, der ikke nødvendigvis vil smage det samme, du har smagt 100 gange før.


De forener på bemærkelsesværdig vis traditionerne i området med fornyelse og innovation. En kvalitet ikke alle kan skabe og balancere. Silvio Carta er mere end gin og likør; det handler også om kultur og tradition. Huset tager udgangspunkt i det lokale og bruger ingredienser, der er helt særlige for øen, deres produktion af fantastisk spiritus. Produkterne reflekterer derfor et helt særligt sted. De laver f.eks. deres forskellige gin på de lokale, friskplukkede enebær, der gror i området. Det er unikt. Der findes mange fremragende destillerier, men fælles for stort set dem alle er, at der bruges tørrede urter. Sådan er det bare ikke hos Silvio Carta - her er enebærrene frisk og har et lidt salt præg fra Middelhavet lige ved siden af. Yderligere bruger Silvio Carta lokale krydderier og planter som myrte, salvie og Lentischio til både deres likører og forskellige gin. Disse er unikke for området og gror i det maritime klima langs den blå sardinske kyst. De modne bær fra myrteplanten bruges desuden også traditionelt til at lave den lokale likør, Mirto. Der er samtidig lige præcis 0 km til den botaniske have, som ligger på selve destilleriet og som leverer frugter og urter - ikke mindst den eminente Limonelle, hvor der bruges hele citroner fra haven.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]