Pinot Gris

Pinot Gris (Pinot Grigio i Italien) bliver mere og mere populær og vokser i dag i de fleste vinproducerende lande. Som altid betyder terroir dog utrolig meget for, hvordan vinen bliver i sidste ende. I franske Alsace bliver de ofte fyldigere, mere krydrede og blomstrede end i Italien, hvor de typisk er lette, lyse og tørre. Det betyder også, at hvis du finder en vin uden for Italien eller Alsace, vil stavningen ofte signalere hvilken stil, vinen er skabt efter.

Pris
0
Serveringsforslag
0
Producent
0
Land
0
Område
0
Årgang
0
Proptype
0
Lagerstatus
0
Nulstil alle filtre
Vis:
af 4 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Hvordan smager Pinot Gris?

Hvis du er til smagfulde indtryk af æbler, ferskener, pærer, lime, sødmefulde krydderier og ofte en smule røg, er druen noget for dig. Du vil måske også kunne finde små hint af mandler.

Druen er faktisk en mutation af Pinot Noir, men derudover har de ikke meget tilfælles og der er stor forskel på dem. Den modner sent og har et forholdsvist højt sukkerindhold, hvilket giver mulighed for at skabe ret sødmefulde vine - primært i Alsace.

Pinot Gris stammer oprindeligt stammer fra Bourgogne, men har opnået sin største berømmelse i Alsace og senere i Italien. Den vokser også i Østrig og Tyskland under navnet Grauburgunder. Her får druen oftest et fint syrepræg med fin smag af modne pærer.


Det rigtige glas til Pinot Gris

Det er virkelig ærgerligt at købe en fremragende flaske vin, som er kælet for i år og måneder, og som du har betalt dine surt optjente penge for, og så drikke den af et glas, der ikke fremhæver vinens styrker. Østrigske Riedel laver nogle af verdens absolut bedste druespecifikke glas i verden, som derfor bruges på nogle af de fineste restauranter i hele verden. Når glassene er druespecifikke betyder det, at de er skabt til lige præcis den enkelte drue eller druer. Det gør en forskel, og de som har prøvet det, har ofte Riedel-glas stående i køkkenet i dag. Vi anbefaler Riedels Riesling til din Pinot Gris.

Læs mere om de enkelte flasker Pinot Gris ved at klikke på de enkelte produkter