Chenin Blanc

Chenin Blanc er populær over hele verden. Det er der en grund til. Den er enormt alsidig og kan være alt fra frisk, sprød, frugtig og levende til sødmefuld, blød og rund.

Pris
0
Serveringsforslag
0
Producent
0
Land
0
Område
0
Underområde
0
Dyrkningsmetode
0
Årgang
0
Alkohol
0
Proptype
0
Glastype
0
Druesammensætning
0
Nyheder & Premium Brand
0
Lagerstatus
0
Nulstil alle filtre
Vis:
af 9 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Chenin Blanc har hjemme i Frankrig, hvor den stammer fra Loire-dalen. Den har et rigtig fint syreniveau som gør, at den er kan bruges i alt fra mousserende vin til velbalancerede dessertvine. Det er samtidig én af de mest udbredte druesorter i Sydafrika - og den er populær i meget af Den Nye Verden. Netop i Sydafrika er den mere tør i udtrykket og kaldes ofte for Steen.


Hvordan smager Chenin Blanc?

I sin min klassiske form fra Loire-dalen er Chenin Blanc blomstret med præg af kvæder, honning og sprøde, friske grønne æbler. Druen er enormt alsidig og kan bruges fra knastørre hvidvine til sød, dessertvin med botrytis. Chenin Blanc fra Loire-dalen er typisk med præg af grønne æbler og med et dejlig sprødt og frisk indtryk. Loire kan også være med på de helt sødmefulde dessertvine, som konkurrerer flot med de mere berømte Sauternes. Skal de være lidt mere eksotisk, så prøv vinene på samme drue, men fra Vouvray.


Hvad er forskellen på Sauvignon Blanc og Chenin Blanc?

Chenin Blanc er oplagt til sommerlige, tørre, hvide og mousserende vine. Den kan også lagres på egetræ, så den opnår præg, der kan minde om Chardonnay. Sauvignon Blanc er utvivlsom mere populær og umiskendelig med sin tydelige stil, elsket for sin "grønne", frugtige, eksotiske smag og høje syre.


Det rigtige glas til Chenin Blanc

Østrigske Riedel producerer verdens bedste vinglas, som findes på et hav af restauranter over hele verden. Det er selvfølgelig ikke tilfældigt. Vi anbefaler Riedels Sauvignon Blanc, hvis du vil have mest ud af dit glas Chenin Blanc.