SOMMERENS VINFEST 🍷 SPAR OP TIL 55%!

Brand image

Chenin Blanc

Chenin Blanc er populær over hele verden. Det er der en grund til. Den er enormt alsidig og kan være alt fra frisk, sprød, frugtig og levende til sødmefuld, blød og rund.

Pris
Serveringsforslag
Producent
Land
Område
Underområde
Dyrkningsmetode
Årgang
Alkohol
Proptype
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 12 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
 1. Hvad er Chenin Blanc?

  Chenin Blanc er én af verdens mest alsidige druer til hvidvin. Den har det godt i kølige, moderate og varme områder, og dens smagsunivers varierer alt efter druernes modenhed fra grønne frugter som æble og citron til stenfrugt som fersken og tropiske frugter som mango og ananas. Dens naturligt høje syreniveau gør den modtagelig for ædelråd, eller botrytis, som gør at Chenin Blanc kan bruges i alt fra tørre hvidvine til søde vine. Man laver både egetræsfadlagrede udgaver og Chenin Blanc og vine, der ikke er. Pga. dens høje syreniveau, kan gode eksempler på Chenin Blanc gemmes i årevis.

 2. Hvorfra kommer Chenin Blanc?

  Chenin Blanc har hjemme i Frankrig, hvor den stammer fra Loire-dalen. Den har et rigtig fint syreniveau som gør, at den er kan bruges i alt fra mousserende vin til velbalancerede dessertvine. Det er samtidig én af de mest udbredte druesorter i Sydafrika - og den er populær i meget af Den Nye Verden. Netop i Sydafrika er den mere tør i udtrykket og kaldes ofte for Steen.

 3. Hvordan smager Chenin Blanc?

  I sin min klassiske form fra Loire-dalen er Chenin Blanc blomstret med præg af kvæder, honning og sprøde, friske grønne æbler. Druen er enormt alsidig og kan bruges fra knastørre hvidvine til sød, dessertvin med botrytis. Chenin Blanc fra Loire-dalen er typisk med præg af grønne æbler og med et dejlig sprødt og frisk indtryk. Loire kan også være med på de helt sødmefulde dessertvine, som konkurrerer flot med de mere berømte Sauternes. Skal de være lidt mere eksotiske, så prøv vinene på samme drue, men fra Vouvray.

 4. Hvor ligger Vouvray?

  Vouvray AOC ligger i Loire-dalen i Frankrig og er klassisk Chenin Blanc-territorie. Chenin Blanc er den eneste tilladte drue, men vinene bliver så til gengæld lavet på mange forskellige måder: tørre, let tørre, mellemsøde, søde og mousserende vine. Drikker du tør Vouvray AOC, vil du typisk opleve friske præg af æble. Lidt sødere eller mellemsøde Vouvray kaldes Demi-Sec. De mere sødmefulde udgaver bliver typisk lavet af druer, der er ekstra modne eller har fået botrytis, og de har typisk præg af stenfrugt og tropiske frugter. Uanset, så bliver de oftest ikke fadlagret for bedst muligt at bevare deres præg af frisk frugt. De bedste udgaver kan modnes på flasken og vil udvikle noter af tørret frugt og honning.

 5. Sydafrika fra Sydafrika?

  Chenin Blanc er én af de mest plantede druesorter i Sydafrika og den mest plantede hvidvinsdrue. Det er den bl.a. fordi, at den kan bevare et fint syreniveau selv i et varmt klima. Her finder man både forholdsvis billige, masseproducerede Chenin Blanc-vine, ofte blandet med Chardonnay og med drue fra varmere klimaer inde midt i landet. Der kommer dog heldigvis også fremragende Chenin Blanc-vine fra gamle vinstokke. Små produktioner, der giver flot koncentrerede vine med exceptionelt flotte præg af frugt, hvor du kan forvente præg af ananas og mango og gerne vanilje og en smule røg fra fadlagring.

 6. Hvad er forskellen på Sauvignon Blanc og Chenin Blanc?

  Chenin Blanc er oplagt til sommerlige, tørre, hvide og mousserende vine. Den kan også lagres på egetræ, så den opnår præg, der kan minde om Chardonnay. Sauvignon Blanc er utvivlsom mere populær og umiskendelig med sin tydelige stil, elsket for sin "grønne", frugtige, eksotiske smag og høje syre.

 7. Hvad er det bedste glas til Chenin Blanc?

  Østrigske Riedel producerer verdens bedste vinglas, som findes på et hav af restauranter over hele verden. Det er selvfølgelig ikke tilfældigt. Vi anbefaler Riedels Sauvignon Blanc, hvis du vil have mest ud af dit glas Chenin Blanc.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]