ROSÉFESTIVAL: Spar op til 47% på rosé 🍷 Kun til fredag!

Brand image

Vintage Port

Hvordan lyder de bedste druer fra de bedste markeder i de bedste årgange? Hvis du synes, at det da egentlig lyder meget godt, er du kommer til det helt rette sted.

Pris
Serveringsforslag
Producent
Årgang
Flaskestørrelse
Anbefalede Glastyper
Druesammensætning
Anmeldelser
Fine Wine
Lagerstatus
Vis:
af 5 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Vintage portvin - portvinenes konge

    Vintage portvin er lig med kvalitet, prestige og de bedste portvine i det bedste årgange i Portugals Douro-dal. Det bliver lavet af en enkelt enestående årgang og lagres i en længere periode på flaske.


    Vintage portvin er et blend af druer, som oftest kommer fra forskellige marker, men som alle er fra samme årgang. Typisk producerer man kun en vintage portvin i tre år ud af ti – i gennemsnit. Det er altså langtfra almindeligt. Her bruger man de bedste druer fra de bedste marker i de bedste årgange. Det er druer som Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, og Tinta Barroca, som trives under den hårde sol og skaber druer af fremragende dybde og kompleksitet.

  2. Hvor længe lagrer Vintage portvin?

    Typisk lagrer vintageportvine i seks måneder på egetræ og lagrer så videre på flaske – ofte i 20 år eller mere. Af samme årsag vil der være mere bundfald, og vintageportvine skal dekanteres og iltes inden man drikker dem. Den ældste vintageportvin, man kan købe i dag er fra 1815. Det kan du desværre ikke finde her, men vi har altid mange smukke eksempler på ældre vintageportvine.


    Faktisk er et af kendetegnene ved Vintage portvin netop deres evne til at lagres og forbedres med tiden, hvilket gør dem til et eftertragtet samlerobjekt blandt vinentusiaster og andre, der holder af portvin. Vinenes intense frugtsmag bløder gradvist op i lag af kompleksitet, med tertiære aromaer af tørrede frugter, krydderier og tobak, der dukker op med alderen.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]