ONLINE SPIRITUS LAGERSALG 🥃 Spar op til 55%!

French 75

En lækker, citrusagtig og sprudlende drink. Den ryger let ned, men men kan også slå hårdt. Glas: Riedel Mixing Champagne Glas Pynt: 1 citron skive eller citronwist Download opskrift

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • Tilsæt gin, citronsaft og simpel sirup til en shaker med is og ryst, indtil det er godt afkølet.
  • Strain over i glasset.
  • Top med champagnen.
  • Pynt med et citrontwist el. en citronskive.
En lækker, citrusagtig og sprudlende drink. Den ryger let ned, men men kan også slå hårdt.

Glas: [https://www.hjhansen-vin.dk/gaver/mixing-champagne-set-5515-58-4-glas|Riedel Mixing Champagne Glas]
Pynt: 1 citron skive eller citronwist
[https://media-prod.hjhansen-vin.dk/download/link/1d22d839-a6ca-4453-a2a8-5415529ae73c|Download opskrift]

​​​​​​​Det skal du bruge:

French 75 - den ultimative cocktail til brunch

French 75 består af gin, frisk citronsaft, sukker og champagne, og er en drink der er meget venligere end navnet antyder.

Ligesom mange andre klassiske cocktails er French 75’s oprindelse rundet af mystik og debat. Ifølge cocktailhistorikeren David Wondrich dukkede opskriften først op i 1927 på højden af ​​Forbudstiden i en bog kaldet "Here's How", der blev udgivet af et satiremagasin i New York. Cocktailen blev udødeliggjort i 1930 på siderne i Harry Craddocks "The Savoy Cocktail Book", som sikrede French 75 udbredelse i barer og hjem rundt om i verden.

Hvordan den blev opfundet er dog mindre klart. Det er sandsynligt, at cocktailen ikke kan tilskrives én person, men i stedet er resultatet af en masse eksperimenter. Kræsne cocktailkendere i det 19. og begyndelsen af ​​det 20. århundrede var kendt for at kombinere gin og champagne, en duo velegnet til sukker og citroner. Når det er sagt er det muligt, at de første French 75-versioner slet ikke indeholdt gin. Cognac og champagne var også en populær kombination, og nogle opskriftsbøger kræver cognac i stedet for gin. Begge spiritus er dog fremragende til at kreere en French 75, så bland den version, du foretrækker.

Den klassiske French 75 er en opkaldt efter en hurtigskydende 75mm feltkanon, der blev brugt af franskmændene under Første Verdenskrig.

I dag er French 75 fast inventar i mange cocktailbarer, men den er også fremragende til en brunch.  


Interesseret i nyheder, events og gode tilbud?
tilmeld dig H. J. Hansen Vins nyhedsbrev.

Tilmelding til Sélection
Bliv gratis medlem af vores kundeklub og få 5% rabat på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik.​​​​​​​

Tag et kig i det store cocktailunivers her.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]