☀️ Rosé-tilbud (SPAR OP TIL 50%) - Sidste chance!

Brand image

Merlot

Merlot en en fleksibel, venlig og yderst populær drue, som både kan stå alene eller bruges sammen med andre gode druer. Og så findes der rigtig mange fremragende vine på Merlot, som danskerne har kastet deres kærlighed på. Fra dens oprindelige hjem i Bordeaux er den bliver eksporteret til og plantet i det meste af verden. Det er en drue, som kan bruges til meget og kan give både lette og frugtige vine, der skal drikkes unge, såvel som heftige, koncentrerede vine, der fadlagres og bliver bedre med alderen. Den bruges også ofte sammen med den mere tanninrige Cabernet Sauvignon i et klassisk blend.

Pris
Fadlagring
Serveringsforslag
Producent
Land
Område
Underområde
Dyrkningsmetode
Årgang
Alkohol
Flaskestørrelse
Proptype
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Populære
Fine Wine
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 201 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 6

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Merlot

    Merlot er en af danskernes absolutte yndlingsdruer. Med sit bløde og venlige væsen bruges den blå drue både i blends og i enkeltsorts-vine. Man regner med, at navnet kommer fra det franske ”merle”, som betyder solsort og er en reference til druens farve. Druens bløde karakter gør den oplagt at bruge sammen med lidt mere tanninrige druer som Cabernet Sauvignon. Omvendt er én af verdens mest berømt vine, franske Château Pétrus, er stort set kun Merlot.


    Sammen med Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot og Malbec er Merlot en af hoveddruerne i Bordeaux. Dens blide væsen har gjort den til en af de mest plantede druer i hele verden og i Frankrig endda den mest plantede – også mere end ærkefranske Cabernet Sauvignon. Den vokser endda i vin-eksotiske lande som Algeriet, Rumænien og Mexico. Derudover er det en populær drue og vidt plantet i Israel.


    Bordeaux

    Bordeaux er som skrevet Merlot'ens hjem. Her er klimaet moderat med store mængder nedbør pga. placeringen tæt ved Atlanterhavet. Her blendes den oftest med Cabernet Sauvignon, men Merlot er den mest plantede drue i området.


    Italiens Merlot

    I Italien bliver mere end to tredjedele af produktionen brugt i Indicazione geografica tipica-blends såsom de såkaldte Super Toscanere. En stor del af Merlot-druerne vokser i regionen Friuli, hvor den ofte blendes med Cabernet Sauvignon eller Cabernet Franc. I andre dele i Italien, f.eks. Maremma, bliver den blended med Sangiovese, hvor Merlot blødgør vinen, ligesom i Bordeaux. Det italienske Merlot’er er ofte forholdsvis lette med små præg af urter,


    USA

    Amerikansk Merlot kommer typisk fra Californien, ligesom anden amerikansk vin. De findes i mange kvalitetsniveauer og stilarter fra frugtige, mediumfyldige vine til mere koncentrerede, fyldige vine fra Napa Valley og Sonoma.


    Chile

    Merlot modner ret godt i Chiles varme og tørre Central Valley, som giver et stort udbytte af fuldmodne druer hvert år. Det er typisk herfra, at bløde, mellemfyldige chilenske Merlot-vine kommer fra - vine, der er skabt til at blive drukket med det samme. Der bliver dog lavet lettere chilenske Merlot-vine, når man kommer lidt op i højderne i det bjergrige land.


    Australien

    Også i Australien blender man typisk Merlot med Cabernet Sauvignon i en række vine af høj kvalitet - eksempelvis fra Margaret River i Western Australia.


    Sydafrika

    Regionen Stellenbosch har opbygget et godt ry for at lave komplekse rødvine på klassiske Bordeaux-sorter, som lagres godt. Klimaet i den bjergrige region skifter fra moderat til varmt alt efter, hvor den enkelte vinmark ligger i højden og indflydelse fra havet.


    New Zealand

    Det meste af New Zealands Merlot kommer fra Hawke's Bay den Nordøen. Her er klimaet moderat med rigelig nedbør. Vinene er alt lige fra lette og frugtige til fyldige med stort lagringspotentiale. Det kan være som enkeltvine eller igen blended med Cabernet Sauvignon.

  2. Hvordan smager Merlot?

    Smagen af Merlot har meget at gøre med, hvor druen vokser. I Den Nye Verden høster man druen sent og opnår derfor fyldige, fede, lilla og alkoholtunge vine med bløde tanniner og præg af eksempelvis blommer, brombær, kirsebær, blåbær, peberfrugt, rosmarin, mynte, timian eller the. I en mere klassisk ”Bordeaux-stil” høster man druerne tidligere for at bevare en større syre og skabe lidt mindre fyldige vine, som til gengæld er friskere mere flere tanniner og med mere røde frugter i smagsindtrykket. Det kan være jordbær, hindbær og måske en smule urter.

  3. Hvad med mad til Merlot?

    Merlot kan anvendes som tilbehør til rigtig meget mad. Det Cabernet-agtige Merlot’er med flest tanniner matcher de samme retter, som matcher Cabernet Sauvignon. Steak, marineret flanksteak og grillet kød eksempelvis. De frugtige Merlot’er kan matches med mange af de samme retter som Pinot Noir. Det kan være laks, grøntsagsretter eller svampe. Man skal måske holde sin Merlot fra stærke oste og blåskimmeloste, som kan overvælde vinen. 

  4. Det rigtige glas til Merlot?

    Østrigske Riedel laver verdens bedste druespecifikke glas, som bruges på nogle af de fineste restauranter. Når glassene er druespecifikke betyder det, at de er skabt til lige præcis den enkelte drue eller druer. Det gør en forskel, og de som har prøvet det, har ofte Riedel-glas stående i køkkenet i dag. Vi anbefaler derfor Riedels Cabernet/Merlot til din Merlot.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]