Merlot

Merlot en en fleksibel, venlig og yderst populær drue, som både kan stå alene eller bruges sammen med andre gode druer. Og så findes der rigtig mange fremragende vine på Merlot, som danskerne har kastet deres kærlighed på.

Pris
0
Fadlagring
0
Serveringsforslag
0
Varegruppe
0
Producent
0
Land
0
Område
0
Underområde
0
Dyrkningsmetode
0
Type
0
Årgang
0
Alkohol
0
Flaskestørrelse
0
Proptype
0
Anbefalede Glastyper
0
Glastype
0
Druesammensætning
0
Anmeldelser
0
Nyheder & Premium Brand
0
Lagerstatus
2
Nulstil alle filtre
Vis:
af 155 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 5

Produkter pr. side
36
72
108
144

Merlot - blød, rund og venlig

Merlot er en af danskernes absolutte yndlingsdruer. Med sit bløde og venlige væsen bruges den blå drue både i blends og i enkeltsorts-vine. Man regner med, at navnet kommer fra det franske ”merle”, som betyder solsort og er en reference til druens farve. Druens bløde karakter gør den oplagt at bruge sammen med lidt mere tanninrige druer som Cabernet Sauvignon. Omvendt er én af verdens mest berømt vine, franske Château Pétrus, er stort set kun Merlot.


Populær og udbredt

Sammen med netop Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot og Malbec er Merlot en af hoveddruerne i Bordeaux. Dens blide væsen har gjort den til en af de mest plantede druer i hele verden og i Frankrig endda den mest plantede – også mere end ærkefranske Cabernet Sauvignon. Den vokser endda i vin-eksotiske lande som Algeriet, Rumænien og Mexico. Derudover er det en populær drue og vidt plantet i Israel.