Merlot

Merlot en en fleksibel, venlig og yderst populær drue, som både kan stå alene eller bruges sammen med andre gode druer. Og så findes der rigtig mange fremragende vine på Merlot, som danskerne har kastet deres kærlighed på.

Pris
0
Fadlagring
0
Serveringsforslag
0
Producent
0
Land
0
Område
0
Underområde
0
Dyrkningsmetode
0
Årgang
0
Alkohol
0
Flaskestørrelse
0
Proptype
0
Anbefalede Glastyper
0
Glastype
0
Druesammensætning
0
Anmeldelser
0
Populære
0
Fine Wine
0
Nyheder & Premium Brand
0
Lagerstatus
0
Nulstil alle filtre
Vis:
af 142 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 4

Produkter pr. side
36
72
108
144

Merlot - blød, rund og venlig

Merlot er en af danskernes absolutte yndlingsdruer. Med sit bløde og venlige væsen bruges den blå drue både i blends og i enkeltsorts-vine. Man regner med, at navnet kommer fra det franske ”merle”, som betyder solsort og er en reference til druens farve. Druens bløde karakter gør den oplagt at bruge sammen med lidt mere tanninrige druer som Cabernet Sauvignon. Omvendt er én af verdens mest berømt vine, franske Château Pétrus, er stort set kun Merlot.


Populær og udbredt

Sammen med netop Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot og Malbec er Merlot en af hoveddruerne i Bordeaux. Dens blide væsen har gjort den til en af de mest plantede druer i hele verden og i Frankrig endda den mest plantede – også mere end ærkefranske Cabernet Sauvignon. Den vokser endda i vin-eksotiske lande som Algeriet, Rumænien og Mexico. Derudover er det en populær drue og vidt plantet i Israel.


Merlots ansigter

Der er – groft sagt – to stilarter, som har at gøre med, hvor druen vokser. En stilart, som er international og foretrækkes i mange regioner i Den Nye Verden - og blandt forbrugerne. Her høster man druen sent og opnår derfor fyldige, fede, lilla og alkoholtunge vine med bløde tanniner og præg af eksempelvis blommer, brombær, kirsebær, blåbær, peberfrugt, rosmarin, mynte, timian eller the. I en mere klassisk ”Bordeaux-stil” høster man druerne tidligere for at bevare en større syre og skabe lidt mindre fyldige vine, som til gengæld er friskere mere flere tanniner og med mere røde frugter i smagsindtrykket. Det kan være jordbær, hindbær og måske en smule urter.


Italiens Merlot

I Italien bliver mere end to tredjedele af produktionen brugt i Indicazione geografica tipica-blends såsom de såkaldte Super Toscanere. En stor del af Merlot-druerne vokser i regionen Friuli, hvor den ofte blendes med Cabernet Sauvignon eller Cabernet Franc. I andre dele i Italien, f.eks. Maremma, bliver den blended med Sangiovese, hvor Merlot blødgør vinen, ligesom i Bordeaux. Det italienske Merlot’er er ofte forholdsvis lette med små præg af urter,


Merlot helt for sig selv

Som enkeltdruevin kan Merlot blive meget bløde og runde med hint af blommer, kirsebær, boysenbær, blåbær, peberfrugt, oliven, fennikel, urter, sort og grøn the, laurbærblade, eukalyptus, mynte, oregano, rosmarin, salvie, timian eller solbær. Når Merlot bliver blevet fadlagret, får den ofte præg af chokolade, karamel, kokosnød, kaffebønner, røg, vanilje og valnødder.


Merlot og mad

Med andre ord er Merlot en drue, der varierer meget i sit udtryk. Det gør, at den kan anvendes som tilbehør til rigtig meget mad. Det Cabernet-agtige Merlot’er, dem med tanninerne, matcher de samme retter, som matcher Cabernet. Steak og grillet kød eksempelvis. De frugtige Merlot’er kan matches med mange af de samme retter som Pinot Noir. Det kan være laks, grøntsagsretter eller svampe. Man skal måske holde sin Merlot fra stærke oste og blåskimmeloste, som kan overvælde vinen. 


Det rigtige glas til din Merlot

Det er virkelig ærgerligt at købe en fremragende flaske vin, som er kælet for i år og måneder, og som du har betalt dine surt optjente penge for, og så drikke den af et glas, der ikke fremhæver vinens styrker. Østrigske Riedel laver nogle af verdens absolut bedste druespecifikke glas i verden, som derfor bruges på nogle af de fineste restauranter i hele verden. Når glassene er druespecifikke betyder det, at de er skabt til lige præcis den enkelte drue eller druer. Det gør en forskel, og de som har prøvet det, har ofte Riedel-glas stående i køkkenet i dag. Vi anbefaler Riedels Cabernet/Merlot til din Merlot.


Læs mere om de enkelte vine med Merlot ved at klikke på produkterne.