Lyt og smag: Portvin for begyndere-smagekassen
Lær at kombinere mad og rødvin. Her finder du et hav af tip og tricks til at sammensætte den perfekte rødvin til din mad. Du kan også lade dig inspirere af de mange opskrifter, der hver især kommer med forslag til det bedste vinmatch – du får eksperternes råd.
I opskriftskartoteket finder du et væld af både hverdagsretter og gourmetlækkerier. Og der skal selvfølgelig en god flaske vin til. Bon appetit!
Elsker du også lasagne? Og vil du servere et godt glas vin til, så det hele spiller sammen? Så hjælper vi dig på vej.
Ratatouille, en klassisk fransk provencalsk grøntsagsgryderet, er en symfoni af levende smage og teksturer, der viser Middelhavets overdådighed.
Her får du to chilenske nyfortolkninger på den franske quiche. Den ene med karameliserede løg og porrer og den anden med tomat og champignon. En sikker vinder!
Der dufter skønt af mad og hygge, når Marcella Parker fra califoniske Fess Parker Wineryes står i køkkenet. Marcella deler her sin opskift på sprængt, saftig kalkun i æblecider-saltlage, som er et sikkert hit i Parker-familien.
Prøv Fess Parkers opskrift på balsamikoglaseret rosenkål med sprød pancetta. Det er en fantastisk smagfuld ret, som egner sig perfekt som tilbehør til dine hverdagsretter.
Oksemørbrad er noget af det fineste kød, du kan servere for dine gæster, men det er også et stykke kød, der skal forberedes og tilberedes korrekt på grillen. Hvis ikke, kan det nemt blive ødelagt og ikke smage som forventet. Her er lidt tips og tricks samt en nem opskrift, der tager kegler.
Flankesteak er en herlig steg, som typisk består af oksekød, men du kan også sagtens få den af gris. Flankesteak er skåret af den bagerste del af brystet, men indeholder ikke ben. Den kan steges, braiseres, koges og ikke mindst grilles. Og så passer det eminent kød til grillen.
Flankesteak er en herlig steg, som typisk består af oksekød, men du kan også sagtens få den af gris. Flankesteak er skåret af den bagerste del af brystet, men indeholder ikke ben. Den kan steges, braiseres, koges og ikke mindst grilles. Og så passer det eminent kød til grillen.
Oksespidsbryst og amerikansk Brisket er stort set identiske udskæringer. De langtidssteges begge og med rub. Dog vejer et dansk oksespidsbryst typisk vejer 1.5 til 2.5 kg, mens en amerikansk Brisket vejer 2.5 til over 6 kg.
På Château l’Hospitalet finder du Gerard Bertrands restaurant, l’ Art de Vivre. Her kreerer den passionerede køkkenchef, Laurent Chabert udsøgte, sydfranske retter, der passer helt perfekt til Gerard Bertrands biodynamiske kvalitetsvine. Her får du Laurent Chaberts helt egen opskrift på rosastegt andebryst.
Her får du Laurent Chaberts opskrift på formidable tomattærter. Tærternes små størrelser egner sig perfekt til frokosten eller til at tage med på tur. Laurent Chaberts opskrift er enkel og fantastisk velsmagende. Den sydfranske køkkenchef blev inspireret af Château l’Hospitalet grand vin hvidvins kraftige men friske duft, smukke mineralitet og smag af hvid pepper, flint og akaciehonning.
Skal du have flæskesteg juleaften, og har du styr på tilberedningen? Hvad er den ideelle kernetemperatur på en flæskesteg eller kamsteg og bliver sværen sprød? Her får du de bedste råd om tilberedning af flæskesteg og kamsteg, så du er forberedt til julemaden i grillen.
Opdag hvad det chilenske køkken har at byde på, når verdensberømte Viña Errázuriz deler enestående og hamrende lækre opskrifter fra deres helt eget chilenske køkken! Viña Errázuriz er en sammenslutning af passionerede mad- og vinentusiaster, og de elsker at inspirere med eksplosioner af velsmag.
Byder middagen på et godt stykke oksekød, er en god rødvinssauce ikke til at komme udenom. Ligesom med mad, er der tusindvis af holdninger til, hvordan man sammensætter mad og vin. Heldigvis behøver det slet ikke være så besværligt. Hvis du undrer dig over, hvilken rødvin, du skal hælde i sin sauce, har vi en god nyhed til dig! Brug en vin, du godt kan lide. Så længe du finder en vin, der passer til madens fylde og tilberedning, kan du ikke gå helt galt i byen.
Rødvin kan mere end bare drikkes! Det er også en fantastisk smagsgiver i maden. De fleste har en mening om, hvordan man bruger vin i mad. Og det kan også være lidt af en udfordring. Men vi behøver heller ikke gøre det værre, end det er. Drik det, du godt kan lide. Og hvis der er en sjat til overs, så hæld den i maden. Det tilfører maden en herlig syre og giver ekstra smag til marinader og saucer.
Grillspyd er en perfekt spise fra grillen, da de kan varieres i det uendelige efter personlige smag.
Det er altid vigtigt at have styr på anden, og hvordan du nemmest tilbereder den perfekte and i grillen. Her får du tips til forberedelse, tilberedning samt kernetemperatur.
Svinekotelette, æbler og løg kombineres i denne dejlige ret som passer godt til efteråret.
Her får du Errazuriz' opskrift på den franske klassiker caq au vin. Her serveres den med sauterede grøntsager og quinoa for at give den et chilensk twist.
Imponer dine gæster med Laurent Chaberts lækre opskrift på grillet lammeryg, serveret med en fantastisk sydfransk kartoffelgratin og timian jus. Laurent udviklede opskriften ud fra [...]
En lækker grillet bøf med romescosalat serveret sammen med rødvin fra Ribera del Duero.
Server lækker rødvin fra Ribera del Duero til dinvildstuvning. Frisk vin med bløde tanniner til kødet og frugtagtige noter med lang eftersmag.