Mad & Rødvin

Lær at kombinere mad og rødvin. Her finder du et hav af tip og tricks til at sammensætte den perfekte rødvin til din mad. Du kan også lade dig inspirere af de mange opskrifter, der hver især kommer med forslag til det bedste vinmatch – du får eksperternes råd.

I opskriftskartoteket finder du et væld af både hverdagsretter og gourmetlækkerier. Og der skal selvfølgelig en god flaske vin til. Bon appetit!

Coq au vin, quinoa, grøntsager, Errazuriz, opskrift, fremgangsmåde, tilberedning, mad, vin

Her får du Errazuriz' opskrift på den franske klassiker caq au vin. Her serveres den med sauterede grøntsager og quinoa for at give den et chilensk twist.

Laurent Chaberts lammeryg, opskrift, fremgangsmåde, tilberedning, mad, vin

Imponer dine gæster med Laurent Chaberts lækre opskrift på grillet lammeryg, serveret med en fantastisk sydfransk kartoffelgratin og timian jus. Laurent udviklede opskriften ud fra [...]
​​​​​​​
​​​​​​​​​​

Karamelliserede løg- og porrequiche, opskrift, fremgangsmåde, tilberedning, mad, vin

Her får du to chilenske nyfortolkninger på den franske quiche. Den ene med karameliserede løg og porrer og den anden med tomat og champignon. En sikker vinder!
​​​​​​​

Sprængt kalkun i æblecider-saltlage, opskrift, fremgangsmåde, tilberedning, mad, vin

Der dufter skønt af mad og hygge, når Marcella Parker fra califoniske Fess Parker Wineryes står i køkkenet. Marcella deler her sin opskift på sprængt, saftig kalkun i æblecider-saltlage, som er et sikkert hit i Parker-familien.

​​​​​​​​​​​​​​

 Prøv Fess Parkers opskrift på balsamikoglaseret rosenkål med sprød pancetta. Det er en fantastisk smagfuld ret, som egner sig perfekt som tilbehør til dine hverdagsretter. Selvom rosenkål ofte bliver sat i den gastronomiske skrammekrog, bør grøntsagen ikke undervurderes. Når den glaseres som her, får den en ekstra sprødhed, og sammen med den salte pancetta, når retten nye højder., opskrift, fremgangsmåde, tilberedning, mad, vin

Prøv Fess Parkers opskrift på balsamikoglaseret rosenkål med sprød pancetta. Det er en fantastisk smagfuld ret, som egner sig perfekt som tilbehør til dine hverdagsretter.
​​​​​​​​​​​​​​
​​​​​​​
​​​​​​​

Oksemørbrad med hvidløgssmør + tips og tricks, opskrift, fremgangsmåde, tilberedning, mad, vin

Oksemørbrad er noget af det fineste kød, du kan servere for dine gæster, men det er også et stykke kød, der skal forberedes og tilberedes korrekt på grillen. Hvis ikke, kan det nemt blive ødelagt og ikke smage som forventet. Her er lidt tips og tricks samt en nem opskrift, der tager kegler.
​​​​​​

Braiseret flankesteak, opskrift, fremgangsmåde, tilberedning, mad, vin

Flankesteak er en herlig steg, som typisk består af oksekød, men du kan også sagtens få den af gris. Flankesteak er skåret af den bagerste del af brystet, men indeholder ikke ben. Den kan steges, braiseres, koges og ikke mindst grilles. Og så passer det eminent kød til grillen.

Marineret flankesteak, opskrift, fremgangsmåde, tilberedning, mad, vin

Flankesteak er en herlig steg, som typisk består af oksekød, men du kan også sagtens få den af gris. Flankesteak er skåret af den bagerste del af brystet, men indeholder ikke ben. Den kan steges, braiseres, koges og ikke mindst grilles. Og så passer det eminent kød til grillen.

Oksespidsbryst, opskrift, fremgangsmåde, tilberedning, mad, vin

Oksespidsbryst og amerikansk Brisket er stort set identiske udskæringer. De langtidssteges begge og med rub. Dog vejer et dansk oksespidsbryst typisk vejer 1.5 til 2.5 kg, mens en amerikansk Brisket vejer 2.5 til over 6 kg.​​​​​​​

Rosastegt andebryst med sauterede grøntsager, opskrift, fremgangsmåde, tilberedning, mad, vin

På Château l’Hospitalet finder du Gerard Bertrands restaurant, l’ Art de Vivre. Her kreerer den passionerede køkkenchef, Laurent Chabert udsøgte, sydfranske retter, der passer helt perfekt til Gerard Bertrands biodynamiske kvalitetsvine.  Her får du Laurent Chaberts helt egen opskrift på rosastegt andebryst.
​​​​​​​

Tomattærte, opskrift, fremgangsmåde, tilberedning, mad, vin

Her får du Laurent Chaberts opskrift på formidable tomattærter. Tærternes små størrelser egner sig perfekt til frokosten eller til at tage med på tur. Laurent Chaberts opskrift er enkel og fantastisk velsmagende. Den sydfranske køkkenchef blev inspireret af Château l’Hospitalet grand vin hvidvins kraftige men friske duft, smukke mineralitet og smag af hvid pepper, flint og akaciehonning.
​​​​​​​

Flæskesteg, kamsteg, opskrift, fremgangsmåde, tilberedning, mad, vin

Skal du have flæskesteg juleaften, og har du styr på tilberedningen? Hvad er den ideelle kernetemperatur på en flæskesteg eller kamsteg og bliver sværen sprød? Her får du de bedste råd om tilberedning af flæskesteg og kamsteg, så du er forberedt til julemaden i grillen.

​​​​​​​
​​​​​​​

Senneps-roastbeef serveret med rustik kartoffelmos og rødvinskaramelliserede løg​​​​​​​, opskrift, fremgangsmåde, tilberedning, mad, vin

Opdag hvad det chilenske køkken har at byde på, når  verdensberømte Viña Errázuriz deler enestående og hamrende lækre opskrifter fra deres helt eget chilenske køkken! Viña Errázuriz er en sammenslutning af passionerede mad- og vinentusiaster, og de elsker at inspirere med eksplosioner af velsmag.



Rødvinssauce, opskrift, fremgangsmåde, tilberedning, mad, vin

Byder middagen på et godt stykke oksekød, er en god rødvinssauce ikke til at komme udenom. Ligesom med mad, er der tusindvis af holdninger til, hvordan man sammensætter mad og vin. Heldigvis behøver det slet ikke være så besværligt. Hvis du undrer dig over, hvilken rødvin, du skal hælde i sin sauce, har vi en god nyhed til dig! Brug en vin, du godt kan lide. Så længe du finder en vin, der passer til madens fylde og tilberedning, kan du ikke gå helt galt i byen.

Rødvinssauce, opskrift, fremgangsmåde, tilberedning, mad, vin

Rødvin kan mere end bare drikkes! Det er også en fantastisk smagsgiver i maden. De fleste har en mening om, hvordan man bruger vin i mad. Og det kan også være lidt af en udfordring. Men vi behøver heller ikke gøre det værre, end det er. Drik det, du godt kan lide. Og hvis der er en sjat til overs, så hæld den i maden. Det tilfører maden en herlig syre og giver ekstra smag til marinader og saucer.​​​​​​​

​​​​​​​