SOMMERENS VINFEST 🍷 SPAR OP TIL 55%!

Australsk dessertvin

Der er grundlæggende to hovedtyper af australsk dessertvin - eller "stickies", som man kærligt omtaler dem i Australien og New Zealand. Den ene er Late Harvest dessertvine på hvide druer, som efterlades på vinstokken. Den anden er Botrytis-ramte eller ædelråd-inficerede dessertvine - ligeledes på hvide druer. Begge metoder er en langvarig proces, som sikrer naturlige, sødmefulde druer. 

Pris
Serveringsforslag
Anbefalede Glastyper
Druesammensætning
Anmeldelser

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Australsk dessertvin

De australske dessertvine er overvejende påvirket af franske og tyske traditioner. Der bruges især Semillon og Sauvignon Blanc, sådan som berømte Château d´Yquem også gør det, Riesling og Gewürztraminer. De har alle en passende syre, som gør, at de færdige dessertvine ikke blive hvinende søde, men behagelig, komplekse og raffinerede. Indtil midten af ​​1960'erne var dessertvin og hedvin de mest populære vine overhovedet i Australien. Sådan er det ikke længere, men de sødmefulde, nogle gange nærmest dekadente australske dessertvine er stadig meget eftertragtede Down Under.


Australsk dessertvin er ofte meget intense og er gerne en perfekt godbid efter en god middag, sammen med en dessert eller ost. Det kan dog ofte også være frisk frugt eller krydrede karryretter.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]