Hørt i vinkælderen

Vin er ikke bare vin. Det er en livsstil. Denne blog hylder vinen med masser af inspirerende læsning for vinelskere. Her kan du læse alt om vores sommelierers egne oplevelser med vin, rejser og personlige anekdoter. Gå på opdagelse i vinens verden og lad dig inspirere af de spændende blogindlæg. God læselyst!

Værd at vide om: Myter om vin

Jeg er også stødt på mange sjove og skråsikre påstande om vin, som efterhånden er blevet til myter om vin. Halve og hele sandheder om vin og vindrikning.
Jeg har sat mig for at kigge på en håndfuld af dem, og i al beskedenhed tage en lederbeslutning, om de er sande eller falske.

Lidt svært at tale om pris og kvalitet

»Ja, det er værd at drikke.«
​​​​​​​Sådan lyder den ultrakorte analyse fra vinekspert Frederik Kreutzer, når han bliver bedt om at vurdere kvaliteten af vin fremstillet af druer fra danske marker. Han gør det videre klart, at vi danskere har en udpræget hang til at tænke:
"er, det pengene værd"

Dengang Henrik og Dennis delte en flaske Liebfraumilch...

Det at drikke vin og få en stor oplevelse er ikke kun et spørgsmål om vinen. Det er i stor grad også et spørgsmål om, hvor og med hvem du drikker vinen og under hvilke omstændigheder. Jeg har drukket mange store vine i 2015. Især fordi min vinklub, Phyloxera, havde 25-års jubilæum [...]

Drømmen om de ukendte vine fra Jura

I min ungdom var der et radioprogram, der hed ”Hvorfor hører man aldrig” hvor man kunne ønske sange, som sjældent blev spillet i radioen. Det blev i Monrad & Rislunds parodi til ”Af indlysende årsager hører man aldrig”. I vinens verden findes sjældne vine og denne gang vil jeg fortælle om en vin hvor man med rette kunne sige ”Af indlysende [...]

Hyg dig med Peters Klumme

Er vin kunst?

Hvorfor hører vin egentlig under Fødevareministeriet? Hvorfor skal et produkt, som mennesket [...]

De gamle dyder

Da jeg begyndte i vinbranchen for snart 20 år siden, var udgangspunktet altid Bordeaux.

Ikke alle, der vandrer, farer vild

At ville være som en anden, er en del af processen i at finde sig selv. Undervejs virker det [...]

Jeg er glad for min vinsamling

Den indeholder ingen vertikal samling af DRC, og der er ikke en eneste årgang af Mouton [...]

At arve et vinslot..!

“Man kan derfor ikke give den ene part vinmarkerne og den anden part den gamle 2 cv i garagen.”​​​​​​​ ​​​​​[...]

Skulle man blive... Vinbonde?

Når jeg en mandag morgen i silende regn prøver at sparke mig igennem mængden af [...]

Få det sidste med

Peters Klumme: Økologisk vin

Da Dick Fosbury trænede til de olympiske Lege i 1968, stod de fleste af hans kammerater på sidelinjen og grinede. De grinede, fordi han indøvede en ny springteknik, hvor han hoppede baglæns over stangen.

Svindel på første klasse

For nogle år siden var den store historie i dagspressen, at en stor supermarkedskæde havde solgt et stort parti falske Amaronevine. Det vakte et ramaskrig, og skabte en bølge af tvivl, som også ramte selv forholdsvis små vinhandlere

Vinkaldet

Da jeg var dreng, sagde vi, at hvis vi gravede et hul i jorden, så dybt, at vi kom igennem til den anden side af jordkloden, så kom vi til Kina. Det er ikke helt rigtigt. Vi ville nærmere dukke op på havet ud for New Zealand...

Rosé, vinen der kom ind fra kulden

Mange ting fra 1970’erne og 80’erne har svært ved at blive taget seriøst i 2010’erne. Polyesterskjorter, plateausko og Pina Colada f.eks. Men hvad med  Lambrusco? I de to famøse årtier blev der hvert år solgt 36 millioner flasker.