ONLINE LAGERSALG 🍷 Spar op til 57%!

Brand image

Portugal

For mange er portugisisk hvidvin stadig forholdsvis ukendt land – når vi altså ikke lige taler om portvin. Sådan har det dog ikke altid været, for i 1960’erne og begyndelsen af 1970’erne var portugisisk vin faktisk noget af det, vi drak mest af herhjemme. Det havde nemlig den store og evigt påskønnede kvalitet, at det var billigt.

Pris
Serveringsforslag
Producent
Område
Dyrkningsmetode
Årgang
Alkohol
Anbefalede Glastyper
Druesammensætning
Anmeldelser
Populære
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 17 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
 1. Hvidvin fra Portugal

  Mange ser i dag Portugal som et rødvinsland - og naturligvis endnu mere som centrum for portvin. Hvidvinene (og rødvinene) fra Portugal får stadig ikke samme respekt herhjemme som vinene fra Frankrig, Italien og nabolandet Spanien. Det alene gør vinlandet spændende at kaste sig ud i. Læg dertil at vinene i høj grad bliver produceret på lokale druetyper, og at Portugal er det land i verden med næstflest oprindelige druetyper, og du har et nærmest uopdaget skattekammer af vin at boltre dig i - ikke mindst hvis du vil se lidt udover det helt klassiske druetyper til hvidvin.

 2. Hvad er portugisisk hvidvin kendt for?

  Portugisiske hvidvine fantastisk mangfoldige og med unikke egenskaber.


  Portugal er f.eks. hjemsted for en bred vifte af lokale druesorter, hvoraf mange bruges til fremstilling af netop hvidvine. Den mest berømte er Alvarinho, men du bør også kende navne som Arinto og Loureiro. Druerne bidrager netop til den karakteristiske smag og aroma, der findes i portugisiske hvidvine. Portugal har en række vinregioner, hver med sit eget mikroklima, terroir og druesorter. Fra Vinho Verde-regionen i nord, som er kendt for sine sprøde og forfriskende hvidvine, til Douro-dalen, der er berømt for sine portvine, men også producerer fremragende tørre hvidvine.


  Mange portugisiske hvidvine er kendetegnet ved en fantastisk og meget tiltrækkende, levende syre, der giver friskhed og en livlig karakter til vinen. Landets mangfoldige terroir, som omfatter granitjord, kalksten og skifer, bidrager til de mineralske noter, der ofte findes i de portugisiske hvidvine.


  Portugisiske hvidvine er fremragende ledsagere til en bred vifte af retter sommerlige retter. De passer f.eks. rigtig godt sammen med skaldyr, grillet fisk, skaldyr og andre lette til mellemfyldige retter.

 3. Vinho verde

  Den portugisiske vinho verde har mange i virkeligheden dog nok stiftet bekendtskab med, hvis man på sommerferien er blevet stukket en iskold, portugisisk hvidvin i hånden. Den ’grønne’ vin skal drikkes ung, mens den er frisk og sprød med sin fine syre, mineralitet og smag og aroma af stikkelsbær, blomster, honning, citron og grapefrugt. Vinho verde stammer fra Minho-regionen i det nordlige Portugal, hvor klimaet kan minde lidt om det norditalienske. Druerne er ofte Alvarinho (Albariño i Spanien) eller Loureiro, Azal, Arinto eller Trajadura. 

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]