Bemærk! Tour de France i Danmark kan forsinke leveringstiden på dine varer, bestil derfor dine varer hurtigst muligt

Portugal

For mange er portugisisk hvidvin stadig forholdsvis ukendt land – når vi altså ikke lige taler om portvin. Sådan har det dog ikke altid været, for i 1960’erne og begyndelsen af 1970’erne var portugisisk vin faktisk noget af det, vi drak mest af herhjemme. Det havde nemlig den store og evigt påskønnede kvalitet, at det var billigt.

Pris
0
Serveringsforslag
0
Producent
0
Område
0
Årgang
0
Alkohol
0
Druesammensætning
0
Anmeldelser
0
Lagerstatus
0
Nulstil alle filtre
Vis:
af 13 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Portugisisk hvidvin

Mange ser i dag Portugal som et rødvinsland - og naturligvis endnu mere som centrum for portvin. Hvidvinene (or rødvinene) fra Portugal får stadig ikke samme respekt herhjemme som vinene fra Frankrig, Italien og nabolandet Spanien. Det alene gør vinlandet spændende at kaste sig ud i. Læg dertil at vinene i høj grad bliver produceret på lokale druetyper, og at Portugal er det land i verden med næstflest oprindelige druetyper, og du har et nærmest uopdaget skattekammer af vin at boltre dig i - ikke mindst hvis du vil se lidt udover det helt klassiske druetyper til hvidvin.


Vinho verde

Den portugisiske vinho verde har mange i virkeligheden dog nok stiftet bekendtskab med, hvis man på sommerferien er blevet stukket en iskold, portugisisk hvidvin i hånden. Den ’grønne’ vin skal drikkes ung, mens den er frisk og sprød med sin fine syre, mineralitet og smag og aroma af stikkelsbær, blomster, honning, citron og grapefrugt. Vinho verde stammer fra Minho-regionen i det nordlige Portugal, hvor klimaet kan minde lidt om det norditalienske. Druerne er ofte Alvarinho (Albariño) eller Loureiro, Azal, Arinto eller Trajadura. 


Læs mere om de enkelte vine fra Portugal ved at klikke på de enkelte produkter