SOMMERENS VINFEST 🍷 SPAR OP TIL 55%!

Supertoscanere

Supertoscanere er Italiens ukronede superstjerner. En uofficiel kategori, som ikke desto mindre er nogle af de mest hypede vine i hele Italien. Og med god grund.

Pris
Serveringsforslag
Producent
Underområde
Årgang
Alkohol
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Populære
Fine Wine
Lagerstatus
Vis:
af 11 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Hvad betyder supertoscaner?

    Ordet "supertoscaner" blev opfundet i begyndelsen af 1980'erne for at betegne vine fra Toscana, som ikke er lavet på oprindelige, italienske druetyper. Det er typisk druer som Merlot, Cabernet Sauvignon og Syrah


    Mange vinproducenter var frustrerede over de strikse, italienske vinlove i 1970'erne og begyndte at anvende ikke-godkendte druesorter i deres vine. Først i 1992 fik de kreative producenter lov til at bruge betegnelsen IGT.

  2. Hvad hed den første supertoscaner?

    Den første supertoscaner var den berømte Tignanello, som blev skabt af Marchesi Antinori i 1971. I dag består vinen af Sangiovese, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc.


    Tignanello var den første vin på den italienske drue Sangiovese, der blev lagret på barriques. Den var desuden den første moderne italienske rødvin, der blev blandet med en den klassisk franske druesort Cabernet Sauvignon. Den var samtidig én af ​​de første rødvine i Chianti Classico-regionen, der ikke brugte hvide druer. Tignanello var altså virkelig et nybrud i hele den italienske vinhistorie.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]