Østrig

Østrig er meget mere end skiløb, Glühwein og Hansi Hinterseer. Landet i bjergene er hjemsted for nogle af verdens bedste hvidvine, der sagtens kan måle sig med store hvidvinslande som Frankrig, Italien og New Zealand.

Pris
0
Serveringsforslag
0
Varegruppe
0
Producent
0
Land
0
Område
0
Dyrkningsmetode
0
Type
0
Årgang
0
Alkohol
0
Flaskestørrelse
0
Proptype
0
Glastype
0
Druesammensætning
0
Nyheder & Premium Brand
0
Lagerstatus
1
Nulstil alle filtre
Vis:
af 2 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Den oversete vinhistorie i Alpelandet

Østrig er lig med god hvidvin – særligt nationaldruen Grüner Veltliner, og det er der også kun omtrent 30% af den østrigske vinproduktion, der er rødvin. De østrigske hvidvine er oftest tørre, elegante, supersprøde, flot mineralske og med en rigtig behagelig portion syre. For mange kommer kvaliteten af de østrigske vine stadig som en overraskelse - men det burde det ikke!

Landets vinhistorie kan føres tilbage til bronzealderen, men en målrettet vindyrkning kom først i gang noget senere, da stifter og klostre begyndte at vise interesse for vin. Den østrigske vin blev ikke kun brugt som nydelsesmiddel – den var også meget værdsat og brugt som helbredende middel.

I det 16. og 17. århundrede blev både vinmarker og vindyrkning indskrænket gevaldigt på grund af stor recession og politisk ustabilitet. Først i det 18. århundrede fik Østrig igen en økonomisk optur samtidig med, at der blev indført en række love, som lovliggjorde salg af hjemmelavede vine og levnedsmidler.