- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Gaver
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
KÆMPE vinkup 🍷 Villa Antinori Rosso KUN 129,- v/2 fl (Spar 140kr i alt)!

Cava
Cava er på ingen måde en billigere udgave af champagne. Spanierne er med rette stolte af deres cava, som på helt egen hånd byder på smagsoplevelser i verdensklasse.
- På lager online
- Økologisk
Vælg favoritliste
2018 Cava Reserva de la Familia Brut Nature, D.O. Gran Reserva
Juve Y Camps229,00Pr. flaskePå lager online - På lager online
- På lager online
- Økologisk
Vælg favoritliste
2018 Cava Reserva de la Familia Brut Nature, D.O. Gran Reserva, 150 cl
Juve Y Camps369,00Pr. flaskePå lager online - På lager online
- På lager online
- På lager online
- På lager online
- På lager online
- På lager online
- Læs mereMidlertidig udsolgt
Cava på tilbud
Tilbud på cava er altid populære. Du kan melde dig ind i Sélection Vinklub, hvor du altid sparer 5% på tusindvis af varer. Også cava. Det er gratis, og du kan altid melde dig ud igen.
Er cava champagne?
Hvad er forskellen på cava og champagne?
Cava er spansk mousserende vin fremstillet efter champagnemetoden, hvor vinen gærer i flasker. Og ligesom champagne har cava forskellige grader af sødme fra den tørre brut til den søde dulce.
Hvad betyder cava?
Selve ordet cava er spansk og betyder 'kælder'. Betegnelsen cava afløste i 1970 ordet ord ”champaña”, da man ikke skulle blande cava sammen med champagne. Cava kan være blanco eller rosé - eller rosado, som spanierne siger det. Kun vine, der er fremstillet efter den traditionelle metode må kaldes cava – eller må man kalde dem for ”vinos espumosos”, der bare betyder ”mousserende vine”.
Hvor kommer cava fra?
Cava har sin egen Denominacion de Origin, der dikterer, hvor den mousserende vin må fremstilles. Omkring 95% af al cava produceres i Penedès-området i Catalonien. Cava produceres dog også i Aragon, Castilla y León, Extremadura, Rioja, Baskerlandet, Navarre og Valencia.
Hvad spiser man til cava?
Boblerne balancerer fedmen i fiskeretter, hummer, cremede supper og saucer. Kylling, pasta- og risretter med en cremet sauce, f.eks. risotto. Det kunne også være paella, når nu vi er i Spanien. Kort sagt går cava til rigtig, rigtig meget mad, men særligt det lidt federe, cremede retter.
Hvor længe har man lavet cava?
Catalansk mousserende vin så dagens lys i 1851 og voksede efter Josep Raventós' rejser gennem Europa i 1860'erne, hvor han promoverede de stille vine fra Codorníu. Hans besøg i Champagne-vinområdet vakte en interesse for potentialet i spansk vin fremstillet efter samme traditionelle metode som netop champagne. Han skabte sin første mousserende vin i 1872, efter at vinmarkerne i Penedès blev ødelagt af phylloxera-pesten, og de overvejende røde vinstokke blev erstattet af et stort antal vinstokke, der producerede hvide druer.
Hvad drikker man cava af?
Cava er ikke det samme som champagne, men når det gælder glas, er det champagneglas, vi drikker cava af. Og det bør du også. De bedste glas laves af Riedel. Tag et kig på deres forskellige champagneglas.