Cava

Cava er på ingen måde en billigere udgave af champagne. Spanierne er med rette stolte af deres cava, som på helt egen hånd byder på smagsoplevelser i verdensklasse.

Pris
Fadlagring
Serveringsforslag
Producent
Dyrkningsmetode
Årgang
Alkohol
Flaskestørrelse
Anbefalede Glastyper
Druesammensætning
Anmeldelser
Undertype
Populære
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 17 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Er cava champagne?

    Nej, champagne må kun laves i selve Champagne i Frankrig. Men cava kan sagtens laves helt på samme måde som champagne. Spanierne bruger dog nogle andre druer, typisk Macabeo, Xarello og Parellada. 

  2. Hvad er forskellen på cava og champagne?

    Cava er spansk mousserende vin fremstillet efter champagnemetoden, hvor vinen gærer i flasker. Og ligesom champagne har cava forskellige grader af sødme fra den tørre brut til den søde Dulce.

  3. Hvad betyder cava?

    Selve ordet cava er spansk og betyder 'kælder'. Betegnelsen cava afløste i 1970 ordet ord ”champaña”, da man ikke skulle blande cava sammen med champagne. Cava kan være blanco eller rosé - eller rosado, som spanierne siger det. Kun vine, der er fremstillet efter den traditionelle metode må kaldes cava – eller må man kalde dem for ”vinos espumosos”, der bare betyder ”mousserende vine”.

  4. Hvor kommer cava fra?

    Cava har sin egen Denominacion de Origin, der dikterer, hvor den mousserende vin må fremstilles. Omkring 95% af al cava produceres i Penedès-området i Catalonien. Cava produceres dog også i Aragon, Castilla y León, Extremadura, La Rioja, Baskerlandet, Navarre og Valencia.

  5. Hvad spiser man til cava?

    Boblerne balancerer fedmen i fiskeretter, hummer, cremede supper og saucer. Kylling, pasta- og risretter med en cremet sauce, f.eks. risotto. Det kunne også være paella, når nu vi er i Spanien. Kort sagt går cava til rigtig, rigtig meget mad, men særligt det lidt federe, cremede retter.

  6. Hvor længe har man lavet cava?

    Catalansk mousserende vin så dagens lys i 1851 og voksede efter Josep Raventós' rejser gennem Europa i 1860'erne, hvor han promoverede de stille vine fra Codorníu. Hans besøg i Champagne-vinområdet vakte en interesse for potentialet i spansk vin fremstillet efter samme traditionelle metode som netop champagne. Han skabte sin første mousserende vin i 1872, efter at vinmarkerne i Penedès blev ødelagt af phylloxera-pesten, og de overvejende røde vinstokke blev erstattet af et stort antal vinstokke, der producerede hvide druer.