Brand image

Viognier

”Forførende”. ”Sanselig”. ”Hedonistisk”. Kært barn har mange navne. Ikke mindst den meget karakterfulde, fede, frugtige og blomstrede hvidvinsdrue, Viognier.

Pris
0
Fadlagring
0
Serveringsforslag
0
Varegruppe
0
Producent
0
Land
0
Område
0
Underområde
0
Dyrkningsmetode
0
Type
0
Årgang
0
Alkohol
0
Flaskestørrelse
0
Proptype
0
Anbefalede Glastyper
0
Glastype
0
Druesammensætning
0
Nyheder & Premium Brand
0
Lagerstatus
2
Nulstil alle filtre
Vis:
af 18 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Viogner? Hvorfor lige den?

Du skal drikke Viognier, fordi den kan levere noget af den samme fedme, frugt, karakter og modne indtryk som Chardonnay er i stand til, men måske endnu mere markant. Lidt som Muscat og Riesling får du en tydelig blomstret, frugtig aroma, som dog er afhængig af terroir og vind og vejr og hvor gamle, vinstokkene er.

Druen har egentlig sit hjem i Rhône, men ses nu i højere grad også i Nord- og Sydamerika, Sydafrika, Australien og New Zealand. Nogle steder er man begyndt at bruge den sammen med rødvinsdruen Syrah/Shiraz, hvor den i små doser kan give en ekstra kompleks aroma som f.eks. abrikos i australske Shiraz. På samme måde som Chardonnay, kan druen give fyldige, frodige, bløde og fede hvidvine, men modsat Chardonnay har den flere naturlige aromastoffer som bl.a. inkluderer fersken, abrikos, pærer og violer, kombineret med en fin mineralitet.