Brand image

Pedro Ximenez

Forkæl dig selv med den rige, fyldige og sødmefulde smag af Pedro Ximenez - den verdensberømte spanske sherry. Typen er kendt for sin intense aromaer af rosiner, figner og karamel i en luksuriøs dessertvin, du ikke vil være foruden. Oplev den perfekte balance mellem sødme og kompleksitet. Køb din egen flaske og oplev ​​Pedro Ximenez fra spanske topproducenter.


Af Claus Simonsen

Produktchef

H. J. Hansen Vin

Pris
Serveringsforslag
Alkohol
Flaskestørrelse
Anbefalede Glastyper
Anmeldelser
Fine Wine
Lagerstatus

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Hvad betyder Pedro Ximenez?

    Pedro Ximénez, som også lidt mere mundret kaldes PX, er en hvid, spansk druesort, der dyrkes i flere spanske vinregioner, men især i Montilla-Moriles. Her bruges den til at skabe en intens, mørk og sød sherry. Den laves ved at tørre druerne under den varme sol, koncentrere sødmen, som derefter bruges til at skabe en tyk, sort væske med en stærk smag af rosiner og melasse, der forstærkes og lagres i solera.


    Pedro Ximénez dyrkes også i det varme klima i Australien, hvor man laver hedvine og vine af sherry-typen kendt under det australske udtryk Apera. Den bruges ofte i Australien til at blande og lave botrytiserede dessertvine. James Busby bragte Pedro Ximénez til Australien i 1832. Nogle blev importeret fra Jerez og plantet i Clarendon. En overførsel fra Sydneys botaniske have er registreret omkring 1839.

  2. Er Pedro Ximenez den sødeste sherry?

    Ja, Pedro Ximenez regnes som én af ​​de sødeste sherry-stilarter, der findes. Den er kendt for sin utroligt rige, fyldige, komplekse og sirupsagtige sødme. Sherryen gennemgår en unik produktionsproces, der involverer soltørring af druerne, hvilket resulterer i koncentrerede sukkerniveauer og en intens smag af tørret frugt, melasse og karamel i sherryen. En intens og dekadent dessertvin og en stor oplevelse for dig med en sød tand.

  3. Hvad spiser man til Pedro Ximenez?

    Med sin store sødme passer Pedro Ximenez usædvanligt godt med en række desserter. Prøv f.eks:


    Mørk chokolade

    Den intense sødme og komplekse smag af Pedro Ximenez komplementerer den mørke chokolades bitterhed virkelig flot. af ​​mørk chokolade smukt. Prøv f.eks. chokolademousse eller en tung chokoladekage. Vi elsker det.


    Blåskimmelost

    Kombinationen af de søde med det salte er simpelthen et match made in heaven. Vinens sødme står i kontrast til den syrlige, salte smag af blåskimmelosten, hvilket skaber en dejlig og kontrast på én og samme tid. Læs mere om vin til ost.


    Nødde-desserter

    Pedro Ximenez er fantastisk sammen med desserter med nødder. Enhver form for nøddetærter harmonerer vidunderligt med vinens egne, vinøse og nøddeagtige, karamelagtige præg.


    Karamel

    Plus og plus giver plus. Pedro Ximenez' egen smagsprofil af karamel og tørret frugt gør den til en naturlig ledsager til desserter med karamel. Er det for meget? Det synes vi ikke.


    Vaniljebaserede desserter

    Pedro Ximenez supplerer smukt desserter med en cremet og vaniljepræget karakter. Prøv f.eks. crème brûlée. Wow.


    Ristede nødder

    Nyd dit glas Pedro Ximenez sammen med en skål ristede nødder. Supersimpelt, men vinens sødme og nøddeagtige smag skaber en harmonisk kombination, der mætter ganen.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]