- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Links & artikler
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Gaver
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Spar op til 38% på gaver og smagekasser 🍷 Klik her
Pedro Ximenez
Pedro Ximenez skaber helt unikke sherryer, der på ingen måder minder om de andre typer sherry, der findes: Mørk, sød, fyldig, fed og intens.
- På lager online
- Kun 30 på lager online
- Kun 12 på lager online
Hvad er Pedro Ximenez?
Pedro Ximénez, som også lidt mere mundret kaldes PX, er en hvid, spansk druesort, der dyrkes i flere spanske vinregioner, men især i Montilla-Moriles. Her bruges den til at skabe en intens, mørk og sød sherry. Den laves ved at tørre druerne under den varme sol, koncentrere sødmen, som derefter bruges til at skabe en tyk, sort væske med en stærk smag af rosiner og melasse, der forstærkes og lagres i solera.
Pedro Ximénez dyrkes også i det varme klima i Australien, hvor man laver hedvine og vine af sherry-typen kendt under det australske udtryk Apera. Den bruges ofte i Australien til at blande og lave botrytiserede dessertvine. James Busby bragte Pedro Ximénez til Australien i 1832. Nogle blev importeret fra Jerez og plantet i Clarendon. En overførsel fra Sydneys botaniske have er registreret omkring 1839.