Riesling

Riesling er muligvis dén drue, flest danskere kommer først i tanke om, når de tænker på hvidvin. Druen stammer fra området omkring Rhinen og har med sit flotte, blomstrede, næsten parfumerede og fint syrebalancerede væsen taget bo i mange vinglade danskeres hjerter. Og det er ikke så mærkeligt. Det er nogle af verdens mest elegante vine.

Pris
0
Fadlagring
0
Serveringsforslag
0
Varegruppe
0
Producent
0
Land
0
Område
0
Underområde
0
Dyrkningsmetode
0
Type
0
Årgang
0
Alkohol
0
Flaskestørrelse
0
Proptype
0
Anbefalede Glastyper
0
Glastype
0
Druesammensætning
0
Anmeldelser
0
Nyheder & Premium Brand
0
Lagerstatus
2
Nulstil alle filtre
Vis:
af 70 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 2

Produkter pr. side
36
72
108
144

Sød eller tør, men god Riesling

Riesling spænder vidt. Fra knastørre til semi-søde, decideret søde eller mousserende hvidvine. Se efter Trocken, hvis det skal være tørt, Halbtrocken eller Kabinett, hvis det skal være halvtørt og Spätlese eller Auslese, hvis det skal være sødt. Hvis det skal være meget sødt, så kig mod Beerenauslese eller Trockenbeerenauslese. Men det er altså kun, hvis du drikker tysk.


Tyskland er Rieslingens historiske hjem og er vidt udbredt i Mosel, Rheingau, Nahe og Pfalz. Men også i Østrig har man fremragende resultater med Riesling i områderne Wachau, Kamptal og Kremstal. Eller i New Zealand, hvor Sauvignon Blanc ellers løber med det meste af opmærksomheden. Der kan dog også findes fremragende Riesling i Italien, Frankrig, Australien og USA. Det er en gammel drue, og allerede i 1348 har man fundet navnet ’Zu dem Russelinge’ i byen Kintzheim.