EM i fodbold - Gæt og vind lækre EM-Præmier - KLIK HER

Australien

Australien er enormt - så enormt, at det er et kontinent. Dog bliver det meste australske vin produceret i de sydligere, kølige egne i South Australia, New South Wales, Victoria, Western Australia, Tasmanien og Queensland.

Pris
0
Fadlagring
0
Serveringsforslag
0
Varegruppe
0
Producent
0
Land
0
Område
0
Underområde
0
Dyrkningsmetode
0
Type
0
Årgang
0
Alkohol
0
Flaskestørrelse
0
Proptype
0
Anbefalede Glastyper
0
Glastype
0
Druesammensætning
0
Anmeldelser
0
Lagerstatus
2
Nulstil alle filtre
Vis:
af 13 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Australsk vin i verdensklasse

I så stort et område er der naturligvis enormt varieret terroir, som giver rigtig mange muligheder for den kreative winemaker. Kendetegnende er dog, at de mest anvendte druer er Shiraz, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Merlot, Semillon, Pinot Noir, Riesling og Sauvignon Blanc.


Når bushen slår franskmændene

Den australske vinhistorie er naturligvis kort, og det var immigranter fra Europa, der fik sat skik på vinproduktionen. Eksempelvis var det indvandrere fra Prøjsen, der grundlagde det nok mest berømte australske vinområde, Barossa Valley i South Australia i midten af 1850’erne. Det gik godt. Ved en berømt vinsmagning i 1873 roste de franske vindommere australske vine, som de havde blindsmagt. Dommerne trak sig dog i protest, da de insisterede på, at vinene måtte være franske. I Paris i 1878 blev en fransk Shiraz endda sammenlignet med Château Margaux.