SOMMERENS VINFEST 🍷 SPAR OP TIL 55%!

Sydafrika

Vinmæssigt er Sydafrika en slags hybrid mellem den gamle og den nye verden. Winemakers fra Spanien, Frankrig og Californien flyves ind med nye teknikker, som lader vinene nærme sig internationale stilarter og standarder, hvor de i ’gamle’ dage nogle gange kunne have et ry for at være grove og rustikke.

Pris
Serveringsforslag
Anbefalede Glastyper
Druesammensætning
Vis:
af 1 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Sydafrikansk vin

Med en glorværdig fortid, hvor sydafrikansk vin rangerede på niveau med de ypperste i verden, er det paradoksalt, at landets vinindustri i dag virker så jomfruelig, ny og famlende. Faktisk er det en smule forkert at regne Sydafrika for ’Den Nye Verden’, når man taler om vin. For allerede i 1659 blev den første flaske produceret af Cape Towns grundlægger, Jan van Riebeeck, og siden blev sydafrikansk vin eksporteret til Europa, hvor den vandt stor udbredelse. I det meste af det 20. århundrede blev sydafrikansk vin dog mere eller mindre ignoreret pga. boykot som følge af landets Apartheid. Siden landet droppede den afskyelige praksis i 1990’erne, vendte verden dog tilbage og landets vinbønder oplevede en renæssance.


Sydafrikas landskab og vejrforhold

Vinmarkerne er blandt de smukkest beliggende i verden med et landskab, som minder om et mix af de frodige Russian River dale i Californien og de endeløse græsklædte og bløde bakker i det sydlige Californien, på New Zealand og i Australien. Vinden er fjenden for den sydafrikanske vinbonde. Det kolde hav sender ekstremt stærke vindstød ind over land. Det ene øjeblik føles det vindstille, i næste øjeblik blæser det med 40 sekundmeter – og derefter bliver det igen helt stille.


Læs mere om de enkelte vine fra Sydafrika ved at klikke på de enkelte produkter


Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]