SOMMERENS VINFEST 🍷 SPAR OP TIL 55%!

Fino

Pris
Serveringsforslag
Anmeldelser
Vis:
af 1 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
 1. Fino sherry

  Fino sherry produceres i Jerez-regionen i Spanien. Man laver primært fino på Palomino Fino-druer og er kendetegnet ved sin bleggyldne farve, delikate smagsprofil og flotte, tørre smag. Fino sherry gennemgår en unik modningsproces under et lag af beskyttende gær kaldet flor, som forhindrer oxidation og bidrager til dens karakteristiske egenskaber.

 2. Hvordan smager fino sherry?

  Fino sherry har en let, sprød og tør smag med elegant smag af mandler, grønne æbler og gæragtige noter. Den har en forfriskende syre på tungen og en let salt afslutning, hvilket i øvrigt er karakteristisk for vine, der er lagret under flor. Servér den afkølet i et sherryglas for fuldt ud at værdsætte dens friske og levende smag.

 3. Mad til fino sherry

  Fino sherry passer usædvanligt godt med en række forskellige fødevarer, især dem med en salt smag. Prøv f.eks. oliven, mandler, skaldyr (især rejer og østers), sushi, tapas og lette salater. Fino sherry serveres bedst godt afkølet, typisk mellem 7-10 i et sherryglas for at koncentrere sherryens delikate aromaer.

 4. Hvor længe kan fino sherry holde sig?

  Fino skal helst drikkes inden for et par dage til en uge efter åbning for kunne nyde dens friskhed. Fordi den er lagret under flor, kan dens delikate smag aftage over tid, når først flasken er åbnet. For at bevare friskheden skal den opbevares i køleskabet med en tæt lukket prop.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]