Producenter

I VINinspiration gør vi dig klogere på alt, hvad du skal vide om de forskellige vinproducenter. For hvad kendetegner egentlig den sydfranske vinbonde, og hvordan adskiller han sig fra den chilenske vingigant? Som Danmarks største vinleverandør, har vi vine fra hver en afkrog af verden. Så er du til kreative niche-vine eller elegante vine fra de velkendte Châteauer, finder du alt, hvad du skal vide om dem her. Vi gør dig klogere på de enkelte vinhuses historier, vinproduktion og stilart.

Hvem er Gerard Bertrand?

Den tidligere rugbyspiller og i dag succesrige vinproducent Gérard Bertrand fortsætter med at udvide sine aktiviteter i det sydfranske Languedoc.
​​​​​​​

Hvem er G.D. Vajra?

Familien Vajra - er fyldt med humør og livsglæde og skaber vine fyldt med sjæl! De sidste kilometer i bil frem mod familien Vairas vingård er fyldt med nydelse for øjnene og forventningens glæde.

Hvem er Vinding-Diers?

Peter Vinding-Diers behøver nærmest ingen introduktion for de danske vinelskere. Hans meritter i vinverdenen er vidt berømte.
​​​​​​​

Max Reserva fra Viña Errazuriz

Formålet med Max Reserva-serien, der blev lanceret for første gang i 1997, var at sende et stærkt signal til hele verden om, hvor højt man vinmæssigt kunne nå i Chile.

Den med hesten

Percheron-vinene har fået deres navn dra den store, tunge arbejdshest, som stadig bruges i produktionerne. Det store dyr vejer mindre end en traktor og er mindre skadelig for vinrankerne.

Julien Sunier

Alt var som bekendt bedre i gamle dage. Det samme gælder Beaujolais, hvor alt gik af lave efter 1945. Årgangen var ualmindelig varm og gav nogle meget fyldige vine med højt indhold af alkohol.

Arboleda - En bæredygtig perle

Arboleda – det spanske ord for trælund – er Eduardo Chadwicks personlige projekt, grundlagt i 1999 i Aconcagua Valley. Navnet blev givet som en hyldest til det 1.450 ha store skovareal [...] ​​​​​​


Château de Cayx - Cahors sorte guld

”Nå, er det jer, der har trukket nitten”, sagde sommelieren, da jeg lagde op til at arrangere en vinmenu med vine fra Cayx i forbindelse med regentparrets fremragende Pas de Deux-udstilling på Aros i Århus.

Regionalvin fra Jylland - Skærsøgaard Vin

Skærsøgaard Vin betragtes som en af de dygtigste og mest fremmelige danske vinproducenter. Ved både de officielle danske og internationale vinkonkurrencer scorer Skærsøgaard år efter år masser af medaljer og udmærkelser for sine vine.

Eksperterne tester - Gérard Bertrand Cote de Roses

Når tre tilfældige mænd smager og anmelder vores vin Vi skriver og siger rigtig meget om vin hos Vinspecialisten/H.J. Hansen Vin. Vi elsker vin, at tale om vin og sætte ord på vin.

Décoré - Indbydende rosé i det smukkeste flor

Rosé er ikke 'bare' rosé. Det har danskerne også opdaget i takt med, at dens popularitet er vokset voldsomt i de senere år. Rosévine er lige så komplekse og forskelligartede som rød- og hvidvine kan være det

Føler du dig fristet, prøv de omtalte