HUSK FARS DAG D. 5 JUNI 🍷 SE GAVEIDEER HER

Tyskland

Når man siger tysk vin, tænker mange uvilkårligt på billig Liebfraumilch, måske hentet på en bustur over grænsen sammen med rammer af lige så billig øl, slik og Nutella. Og det er virkelig, virkelig synd, for tyskerne kan som få lave flotte, elegante vine i verdensklasse og har gjort det i 2000 år.

Pris
Serveringsforslag
Årgang
Anbefalede Glastyper
Lagerstatus
Vis:
af 2 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Tysk vin

En del af skylden må dog nok falde tilbage på tyskerne selv, hvis vi skal være ærlige, da man gennem mange år kørte en hidsig markedsføring på ofte meget søde og ret intetsigende vine i den helt billige ende af prisskalaen. På samme vis har Piesporter gennem de seneste tre årtier været et smertensbarn i Tyskland. Ikke pga. af terroiret, som er fremragende, men fordi enkelte centralkooperativer, med Euro, eller D-mark før det, i øjnene, opkøbte store mængder billig most af druer, der var produceret og høstet med det absolut maksimale udbytte. Druerne blev som regel høstet i det flade bagland og ikke fra parcellerne omkring Piesport by. Ikke desto mindre trak de ikke alene Piesporter-navnet, men hele Tysklands vinøse omdømme gennem sølet gennem 1980’erne og 1990´erne.

Vi vil dog gerne slå et stort slag for, at du bør drikke mere (god) tysk vin. For Tyskland byder på virkelig store vinoplevelser! Blandt andet laver man her nogle af verdens bedste Riesling-vine i underskønne Mosel. Også Spätburgunder er enormt spændende og tyskernes udgave af Pinot Noir er et fremragende alternativ til franske eller californiske udgaver. Og hvor man for blot ti år siden havde én årgang ud af ti med fuldmodne druer i de tyske vindistrikter, har man siden 2000 været begunstiget med en næsten uafbrudt række af store årgange.

Når vi taler om tysk vin, er det primært vin produceret i det vestlige Tyskland, langs Rhinen og dens bifloder. De ældste vinmarker rækker helt tilbage til romerne, så den flotte tyske vinhistorie er langt længere end nogle få års pletter på samvittigheden bør kunne tilsværte. Selvom landet er stort efter europæiske forhold, rækker de lige over 100.000 hektarer kun til at være 10% af det areal, man dyrker vin på i Frankrig, Italien og Spanien. På den måde er det ikke et stort vinland, men det skramlede rygte til trods, så producerer Tyskland nogle af verdens mest elegante hvidvine. Se så og kom i gang med at smage!


Læs mere om de enkelte vine fra Tyskland ved at klikke på de enkelte produkter