Tempranillo

Tempranillo er omtrent så spansk, som det kan blive. Det er da også i Spanien, at 87% af al verdens Tempranillo vokser, primært i Rioja og Ribera del Duero. Druen er for mange danskere stadig indbegrebet af spansk rødvin, hvor man nærmest kan fornemme solens varme, flamencoen og det sydlandske temperament.

Pris
0
Fadlagring
0
Serveringsforslag
0
Varegruppe
0
Producent
0
Land
0
Område
0
Dyrkningsmetode
0
Type
0
Årgang
0
Alkohol
0
Flaskestørrelse
0
Proptype
0
Anbefalede Glastyper
0
Glastype
0
Druesammensætning
0
Anmeldelser
0
Nyheder & Premium Brand
0
Lagerstatus
2
Nulstil alle filtre
Vis:
af 31 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Smagen af Spanien

Tempranillo er Spanien i manges øjne, selvom druen også bliver brugt i lande som Portugal, Argentina, Australien og staten Californien. Tempranillo er lig med forholdsvis moderate tanniner, som dog bliver påvirket af geografi, udbyttets størrelse og vinstokkenes alder. Syreniveauet er tilsvarende behersket, hvorfor druerne helst skal vokse forholdsvis højt med store temperaturforskelle mellem nat og dag, hvis de skal have et fint syreniveau. I Ribera del Duero bliver det i juli måned op til 40 grader, hvilket giver fylde, sødme og farve. Til gengæld bliver det om natten ned til 16 grader, hvilket er rigtig fine forhold. Når du smager, vil du tit kunne finde frugtige hint af solbær, kirsebær og jordbær, mens lakrids, svesker, tobak, kanel, læder, røg og chokolade ofte også byder sig til. 


Klassikeren, der ikke vil dø

Tempranillo plantes dog overalt i Spanien og anses af mange for at være Spaniens svar på Cabernet Sauvignon. I Danmark vil mange kunne huske druen fra de traditionelle Rioja-vine, som var voldsomt populære i 1970’erne og 1980’erne. Vinene vinder dog fra tid til anden stadig enorm popularitet og med god grund. Tempranillo er for mange danskere stadig indbegrebet af spansk rødvin, hvor man nærmest kan fornemme solens varme og det spanske tapasbord, selv når vinen drikkes i Vordingborg eller Ribe. Druen er måske knap så aromatisk som Pinot Noir, Sangiovese eller netop Cabernet Sauvignon, hvorfor den tit bliver brugt i selskab med eksempelvis Carignan eller Grenache eller lagret i længere perioder på egetræsfade, hvor vinen suger godt af fadets noter til sig. Det er faktisk sjældent, at en vin er produceret udelukkende på Tempranillo.