Spanien

Spanierne er med rette berømte for deres rødvine. Men i skyggen af dem er der sket en lille revolution, hvor spanierne er i stand til at skabe hvidvine, der både formår at være sprøde og friske eller fyldige og fede. De spanske hvidvine er absolut værd at stifte bekendtskab med. Spanien har tusindvis af kilometer kystlinje og traditionelt set et blomstrende fiskeri – alene af den grund har produktionen af spansk hvidvin været en del af kulturen i århundreder.

Pris
0
Serveringsforslag
0
Varegruppe
0
Producent
0
Land
0
Område
0
Dyrkningsmetode
0
Type
0
Årgang
0
Alkohol
0
Flaskestørrelse
0
Proptype
0
Anbefalede Glastyper
0
Glastype
0
Druesammensætning
0
Lagerstatus
2
Nulstil alle filtre
Vis:
af 20 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Spaniens hvidvinsdrue numero uno

Albariño er en drue, du bør stifte bekendtskab med. Den findes – stort set – kun på Den Iberiske Halvø, i nærheden af den spanske og portugisiske atlanterhavskyst. Portugiserne kalder den dog for Alvarinho. 

I Galiciens Rías Baixas er det den vigtigste drue og udgør over 95% af det plantede areal. Rías Baixas har fem underområder: Ribeira do Ulla, Val do Salnés, Soutomaior, O Rosal, and Condado do Tea. Druerne er forholdsvis små med en tyk skal, som beskytter den fra ekstremt vejr – hvilket der kan være i det sydvestlige hjørne af Europa. Druen er en godt alternativ til den super populære Sauvignon Blanc, med dens friske, frugtige, lime-drevne karakter. Med andre ord er det en virkelig oplagt sommervin, der vil vække stor glæde, når der grilles eller ved stranden.