Negroni

Negroni er opkaldt efter en italiensk greve ved navn Camillo Negroni, der var hyppig gæst på Café Casoni i Firenze. Glas: Riedel Rocks Bar Glas Pynt: Appelsinpeel Download opskrift

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • Hæld is i glasset.
  • Hæld alle ingredienserne over i et mixing glas med is og rør rundt.
  • Strain over i det afkølede glas.
  • Pynt med appelsinskal
Negroni er opkaldt efter en italiensk greve ved navn Camillo Negroni, der var hyppig gæst på Café Casoni i Firenze.

Glas: [https://www.hjhansen-vin.dk/glas-tilbehoer/alle-riedelprodukter/bar-collection/rocks-bar-drinks-specifik-glasserie-6417-02-2-pack|Riedel Rocks Bar Glas]
Pynt: Appelsinpeel
[https://media-prod.hjhansen-vin.dk/download/link/8aaf5982-f93d-452e-b663-9571db57623d|Download opskrift]

​​​​​​​Det skal du bruge:

Opskrift på Negroni - en stilfuld italiener

Negroni er opkaldt efter en italiensk greve ved navn Camillo Negroni, der var hyppig gæst på Café Casoni i Firenze. Han drak Americano, ikke kaffen, men en anden cocktail, som Negroni i virkeligheden er en variation af. Den gik direkte ind i hjerterne hos det bedre borgerskab i den gamle renæssanceby. Selvom cafeen siden er lukket, kan fans af cocktailen stadig se en plakette, der blev sat op på Negroniens fødested. Mindepladen blev sat på for at markere 100-året for den ikoniske cocktail. Går du forkert i håbet at få en Negroni på dens oprindelsessted, kan du til gengæld handle lidt tøj hos den Armani-butik, der ligger der nu. Drik din Negroni efter en lækkert måltid, evt. efter julemaden, til julefrokost eller nytårsaften. Og så husk at altid at vælge en god vermouth til Negroni.

Er du til bittert?
Det er lidt af en cocktail, man enten elsker eller hader. Den har en tydelig bitterhed, som mange ikke kan lide, mens mange andre lige netop synes, at det er bitterheden i samspil med de øvrige smagsnuancer, der gør Negroni til en fantastisk cocktail.

Hvor mange kalorier er der i en Negroni?
Der er 119 kalorier i en klassisk Negroni.

Stor kærlighed fra Orson Welles
Én af de første gange, man hører om cocktailen Negroni er faktisk fra filminstruktøren Orson Welles, der bl.a. stod bag den legendariske Citizen Kane. Under produktionen af filmen Cagliostro i Rom i 1947 blev han betaget af cocktailen og skrev "bitters er fremragende for din lever. Gin er skidt. Sammen balancerer de hinanden".

Variationer

Der er en del variationer af den klassiske Negroni. F.eks. Negroni Sbagliato - en cocktail, som efter sigende blev skabt ved et uheld, da en bartender brugte mousserende vin i stedet for gin, da han lavede en Negroni. Det italienske ord "sbagliato" kan oversættes til "fejl" på dansk.

En anden mulighed er en Boulevardier, som bliver lavet med rye. Du kan også prøve:

Kingston Negroni
Byt gin ud med rom, hvis du vil have en lidt mere krydret og tropisk cocktail.

Coffee Negroni
Tilsæt kaffelikør i din Negroni, hvis du vil have kaffens karakter i en virkelig stilfuld Negroni.

Smoky Negroni
Brug mezcal i stedet for gin. Det giver et mere røget, krydret, mexicansk twist til din Negroni.

Tag et kig på det store udvalg af gin fra hele verden.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]