NYT stort efterårskatalog med vilde tilbud - se her!

Negroni

Negroni er opkaldt efter en italiensk greve ved navn Camillo Negroni, der var hyppig gæst på Café Casoni i Firenze. Glas: Riedel Spey Whisky, Tumbler Collection Pynt: Appelsinpeel Download opskrift

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • Hæld is i glasset.
  • Hæld alle ingredienserne over i et mixing glas med is og rør rundt.
  • Strain over i det afkølede glas.
  • Pynt med appelsinskal
Negroni er opkaldt efter en italiensk greve ved navn Camillo Negroni, der var hyppig gæst på Café Casoni i Firenze.

Glas: [https://www.hjhansen-vin.dk/glas-tilbehoer/alle-riedelprodukter/bar-collection/spey-whisky-tumbler-collection-0515-02s3-2-pack|Riedel Spey Whisky, Tumbler Collection]
Pynt: Appelsinpeel
[https://media-prod.hjhansen-vin.dk/download/link/de82e613-a804-4d46-9b8f-09f74b5cd0c6|Download opskrift]

​​​​​​​Det skal du bruge:

Lidt om Negroni

Den italienske klassiker​​​​​​​
Negroni er opkaldt efter en italiensk greve ved navn Camillo Negroni, der var hyppig gæst på Café Casoni i Firenze. Han drak Americano, ikke kaffen, men en anden cocktail, som Negroni i virkeligheden er en variation af. Den gik direkte ind i hjerterne hos det bedre borgerskab i den gamle renæssanceby. Selvom cafeen siden er lukket, kan fans af cocktailen stadig se en plakette, der blev sat op på Negroniens fødested. Mindepladen blev sat på for at markere 100-året for den ikoniske cocktail.


Er du til bittert?

Det er lidt af en cocktail, man enten elsker eller hader. Den har en tydelig bitterhed, som mange ikke kan lide, mens mange andre lige netop synes, at det er bitterheden i samspil med de øvrige smagsnuancer, der gør Negroni til en fantastisk cocktail.

Variationer

Der er en del variationer af den klassiske Negroni. F.eks. Negroni Sbagliato - en cocktail, som efter sigende blev skabt ved et uheld, da en bartender brugte mousserende vin i stedet for gin, da han lavede en Negroni. Det italienske ord "sbagliato" kan oversættes til "fejl" på dansk.

Tag et kig på det store udvalg af gin fra hele verden.