Frankrig

I rosévinens verden er der stadig Frankrig, de fleste holder sig til. Særligt i Provence bliver der produceret rosévin, de fleste rosévinsproducerende regioner i verden kan bruge som målestok. Vinene er fremragende og er for mange sådan, rosévin skal smage.

Pris
Serveringsforslag
Producent
Område
Underområde
Dyrkningsmetode
Årgang
Alkohol
Flaskestørrelse
Proptype
Anbefalede Glastyper
Druesammensætning
Anmeldelser
Populære
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 66 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 2

Produkter pr. side
36
72
108
144

Fransk rosévin

Man kan ikke sige rosévin uden at sige Provence. Uanset hvor meget fantastisk rosévin der bliver produceret rundt omkring i verden, er Provence stadig roséverdenens ukronede centrum. Det er der selvfølgelig en grund til: De er fremragende og skriger nærmest sommer. Friske, frugtige, sprøde og tørre, forholdsvis lave i alkohol og typisk lavet på druer som Grenache, Cinsault, Syrah og Mourvedre.

Der er fire appellationer i Provence, som hver for sig er hjem for rosévine med hver deres præg.


I Coteaux d’Aix en Provence må man bruge Cabernet Sauvignon i blendet, som sikrer nogle af de mest strukturerede rosévine. Det gør dem til gode madvine. Coteaux Varois en Provence er typisk runde, balancerede og ofte en smule parfumerede. Côtes de Provence er berømt for de klassiske, sprøde rosévine med touch af frugt og en smule sort peber. I Bandol skaber man de mest komplekse rosévine i Provence - ikke mindst fordi man her må bruge druen Mourvèdre.


Fransk vin

I dag er nogle af de mest klassiske druetyper, der bliver produceret i hele verden, franske. Det er bl.a. druer som Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc og Syrah. Her er vin en del af dagligdagen i de små køkkener, hvor den drikkes med jord under neglene. Eller på cafeerne i Paris og Lyon mens livet slentrer forbi. Eller i de øverste, dyre luftlag hos jetsettere, børsmæglere og berømtheder. Fransk vin rummer det hele. Vinen til bossen og bumsen. Til godsejeren og kollegieværelset. Til den nysgerrige og til vinnørden. Til de mange tusinde kroner eller en krøllet halvtredser.

For franskmændene er vin kultur, og lidenskaben for vindyrkning og vinnydelse er udslagsgivende for den dominerende position, Frankrig stadig har som vinnation. Stoltheden over landets vinkultur findes kort og godt ikke stærkere andre steder i verden.

Fransk vin er uløseligt bundet op på landets kultur og historie. Man kan ikke forestille sig Frankrig uden vin – og vinens univers kan man ikke forestille sig uden Frankrig. Frankrig er og vil altid være det land, forbrugerne, leverandørerne og ikke mindst vinbønderne verden over direkte eller indirekte vil bruge som udgangspunkt, når der skal produceres og handles vin. Når oversøisk vin er rigtig godt, vil producenten ofte fremhæve, at vinen kan sammenlignes med de bedste i Bordeaux eller Bourgogne. Det kan virke uambitiøst, men uanset hvor fremragende vin, der produceres i USA, Chile, Argentina, Australien, New Zealand og Sydafrika, er Frankrig bare stadig et fixpunkt og den målestok, producenter over hele verden måler sig efter.