STORT ONLINE LAGERSALG 🍷 Spar op til 57%!

Brand image

Calvados

Calvados er udsøgt æblebrandy fra Normandiet i Frankrig med en historie så rig som dens smag. Calvados er en sanserejse gennem de maleriske æbleplantager i det smukke, ældgamle nordfranske landskab. Calvados er lige så normannisk, som crepes er franske, og æblemarkerne nævnes allerede i Charlemagnes tid i 800-tallet. I Normandiets milde klima plantede man flere æbletræer her end noget andet sted i Frankrig. De gode mennesker i Normandiet har derfor altid været nødt til at finde måder at bevare deres æbler på og få det bedst mulige ud af dem.

Pris
Serveringsforslag
Varegruppe
Producent
Land
Dyrkningsmetode
Årgang
Alkohol
Flaskestørrelse
Proptype
Anbefalede Glastyper
Glastype
Anmeldelser
Undertype
Populære
Fine Wine
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 46 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 2

Produkter pr. side
36
72
108
144
 1. Calvados på tilbud

  Tilbud på calvados er altid populære. Du kan spare 5% på dine køb af tusindvis af varer ved at melde dig ind i Sélection Vinklub. Det gælder også calvados.

 2. Calvados - en ældgammel fransk tradition

  Æbleplantager og bryggere nævnes så langt tilbage som i det 8. århundrede af franske Karl den Store. Den første gang, man hører om normannisk destillation er fra godsejer Gilles de Gouberville i 1553. I det 17. århundrede udvidede man de traditionelle ciderfarme. Andre steder end netop Normandiet, Bretagne og Maine forbød man cider-brandy.


  Området kaldet "Calvados" blev skabt efter den franske revolution, men Eau de Vie-ciders blev faktisk allerede på det tidspunkt kaldt for "calvados". Da de berygtede phylloxera-udbrud i den sidste fjerdedel af det 19. århundrede ødelagde vinmarkerne i Frankrig og Europa, oplevede calvados en "guldalder". Under 1. Verdenskrig blev calvados brugt til at lave sprængstoffer til våbenindustrien på grund af dets alkoholindhold. Appellation contrôlée-bestemmelserne gav calvados officielt et beskyttet navn i 1942. Efter krigen blev mange ciderhuse og destillerier rekonstrueret, hovedsageligt i Pays d'Auge. Mange af de traditionelle bondehuse blev erstattet af moderne landbrug med høj produktion. Pommeau fik sin anerkendelse i 1991.


  Engelsk produktion

  Cider-brandy fremstilles også i Storbritannien og sådan har det faktisk været i århundreder. Det kan man se i optegnelser, der går helt tilbage til 1678, og faktisk fik cider-brandy fra Somerset status som europæisk protected geographical indication (PGI) i 2011.


  Producent i verdensklasse

  Normanniske Christian Drouin er muligvis verdens bedste producent af calvados. Her finder du flaske, der går generationer tilbage i de smukke, landlige omgivelser.

 3. Hvad er calvados?

  Calvados er destilleret cider lavet på særlige æbler, hvoraf der er over 200 arter. En calvados-producent kan godt have op mod 100 arter, så han eller hun kan have både søde, bitre eller syrlige æbler at bruge i produktionen. Nogle af dem er f.eks. så bitre, at de ikke kan spises. Efter destillering, lagres det, der nu hedder en eau de vie, på egetræsfade. Efter to år kan den kaldes calvados, men jo længere, den lagrer, jo mere blød bliver den typisk.

  En flaske calvados er ofte et blend af ung og gammel calvados. Alderen på flasken vise alderen på den yngste del af blendet. Der kan også være tale om en hel flaske fra samme gode årgang, som så står på flasken.

 4. Hvad smager calvados af?

  Naturligvis smager calvados af æbler. Herudover får den gerne noter af vanilje, mandler og honningkager. Men det varierer naturligvis fra calvados til calvados.

 5. Er calvados cognac?

  Nej, calvados er destilleret cider, en æblebrændevin fra Normandiet. Den bliver dog lavet på samme måde som cognac – men bare med æbler.

 6. Hvordan drikker man calvados?

  Calvados drikkes rent som apéritif, i drinks og cocktails, som digestif, til kaffen eller til desserten. Jo ældre calvavos’en er, jo mørkere vil den blive med orange strejf, mens aromaen typisk vil gå fra friske æbler og pærer til tørrede æbler og abrikoser, karamel, nødder og chokolade.

 7. Hvornår drikker man calvados?

  I Nordfrankrig får man gerne en calvados inden et godt måltid. Alkoholen stimuler fordøjelsen og vækker appetitten. Og så er calvados bare en del af den nordfranske gastronomiske kultur.

 8. Hvad betyder de forskellige typer af calvados?

  • ”VS", Trois étoiles og Trois pommes skal være mindst to år gamle.
  • Vieux eller Réserve skal være mindst tre år gamle
  • "V.O." "VO", Vieille Réserve, "V.S.O.P.", or "VSOP" skal være mindst fire år gamle
  • "Extra", "X.O." "XO", "Napoléon", Hors d'Age, Tres Vieille Reserve skal være mindst seks år gamle, men er ofte meget ældre.
 9. Hvad er forskellen på calvados og cider?

  Calvados er som beskrevet destilleret cider. Derfor giver det mening, at man som calvadosproducent også laver fremragende cider. I Normandiet og Nordfrankrig i det hele taget er cider meget udbredt og ikke mindst enormt velsmagende og forfriskende.

 10. Cocktails med calvados?

  Prøv en virkelig lækker cocktail med calvados - nemlig en Calva Express!

 11. Hvor mange kalorier er der i calvados?

  I en typisk servering calvados vil der være omkring 69 kalorier.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]