- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Links & artikler
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Gaver
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
STORT januarudsalg 🍷 kæmpe besparelser på god vin - se her!
Calvados
Calvados er brandy fra Normandiet, skabt på æbler eller æbler og pærer. Calvados er lige så normannisk, som crepes er franske, og æblemarkerne nævnes allerede i Charlemagnes tid i 800-tallet. I Normandiets milde klima plantede man flere æbletræer her end noget andet sted i Frankrig.
De gode mennesker i Normandiet har derfor altid været nødt til at finde måder at bevare deres æbler på og få det bedst mulige ud af dem.
- 63 på lager online
- På lager online
- 57 på lager online
Vælg favoritliste
Drouin Selection 40%, Appellation Calvados Contrôlee, 70 cl
Christian Drouin269,00Pr. flaskePå lager online- Kun 49 på lager online
- Forudbestil - forventet d. 04/04/202318 Stk. pr. kolli
- Forudbestil - forventet d. 04/04/2023
- Kun 11 på lager online
- Kun 17 på lager online
- 75 på lager online
Vælg favoritliste
1969 Drouin Vintage 42%, Appellation Calvados Contrôlee, 70 cl
Christian Drouin4.999,00Pr. flaskeKun 3 på lager online- Kun 17 på lager online
- 74 på lager online
- Kun 6 på lager online
Vælg favoritliste
1992 Drouin Vintage 42%, Appellation Calvados Contrôlee, 70 cl
Christian Drouin1.899,00Pr. flaskeKun 6 på lager onlineVælg favoritliste
Drouin Calvados 35 Years 40%, Appellation Calvados Contrôlee, 70 cl
Christian Drouin1.799,00Pr. flaskeKun 5 på lager onlineVælg favoritliste
Drouin Calvados 30 Years 40%, Appellation Calvados Contrôlee, 70 cl
Christian Drouin1.549,00Pr. flaskeKun 7 på lager onlineVælg favoritliste
1972 Drouin Vintage 42%, Appellation Calvados Contrôlee, 70 cl
Christian Drouin4.999,00Pr. flaskeKun 9 på lager online- Kun 1 på lager online12 Stk. pr. kolli
Vælg favoritliste
Drouin Calvados 15 Years 40%, Appellation Calvados Contrôlee, 70 cl
Christian Drouin699,00Pr. flaskeKun 30 på lager onlineVælg favoritliste
1964 Drouin Vintage 42%, Appellation Calvados Contrôlee, 70 cl
Christian Drouin5.999,00Pr. flaskeKun 3 på lager onlineVælg favoritliste
Drouin Calvados 25 Years 40%, Appellation Calvados Contrôlee, 70 cl
Christian Drouin1.399,00Pr. flaskeKun 14 på lager onlineVælg favoritliste
1971 Drouin Vintage 42%, Appellation Calvados Contrôlee, 70 cl
Christian Drouin4.999,00Pr. flaskeKun 6 på lager onlineVælg favoritliste
Drouin Calvados 40 Years 40%, Appellation Calvados Contrôlee, 70 cl
Christian Drouin2.399,00Pr. flaskeForudbestil - forventet d. 04/04/2023Vælg favoritliste
Drouin Calvados 20 Years 40%, Appellation Calvados Contrôlee, 70 cl
Christian Drouin899,00Pr. flaskeKun 6 på lager online- Kun 2 på lager online
- Kun 19 på lager online
Vælg favoritliste
1976 Drouin Vintage 40%, Appellation Calvados Contrôlee, 70 cl
Christian Drouin3.099,00Pr. flaskeKun 2 på lager online- 69 på lager online
- 88 på lager online
- Kun 34 på lager online
- Kun 37 på lager online
- Kun 46 på lager online
Vælg favoritliste
Calvados 10 år, Calle 23 Angels, Tequila Finish 48,84%, 70 cl
Christian Drouin849,00Pr. flaskeKun 9 på lager onlineVælg favoritliste
1996 Drouin Vintage 42%, Appellation Calvados Contrôlee, 70 cl
Christian Drouin1.549,00Pr. flaskeKun 8 på lager online- Læs mereMidlertidig udsolgt
Gå til side
ud af 2
Ældgammel fransk tradition
Æbleplantager og bryggere nævnes så langt tilbage som i det 8. århundrede af franske Karl den Store. Den første gang, man hører om normannisk destillation er fra godsejer Gilles de Gouberville i 1553. I det 17. århundrede udvidede man de traditionelle ciderfarme. Andre steder end netop Normandiet, Bretagne og Maine forbød man cider-brandy.
Området kaldet "Calvados" blev skabt efter den franske revolution, men Eau de Vie-ciders blev faktisk allerede på det tidspunkt kaldt for "calvados". Da de berygtede phylloxera-udbrud i den sidste fjerdedel af det 19. århundrede ødelagde vinmarkerne i Frankrig og Europa, oplevede calvados en "guldalder". Under 1. Verdenskrig blev calvados brugt til at lave sprængstoffer til våbenindustrien på grund af dets alkoholindhold. Appellation contrôlée-bestemmelserne gav calvados officielt et beskyttet navn i 1942. Efter krigen blev mange ciderhuse og destillerier rekonstrueret, hovedsageligt i Pays d'Auge. Mange af de traditionelle bondehuse blev erstattet af moderne landbrug med høj produktion. Pommeau fik sin anerkendelse i 1991.
Engelsk produktion
Cider-brandy fremstilles også i Storbritannien og sådan har det faktisk været i århundreder. Det kan man se i optegnelser, der går helt tilbage til 1678, og faktisk fik cider-brandy fra Somerset status som europæisk protected geographical indication (PGI) i 2011.
Producent i verdensklasse
Normanniske Christian Drouin er muligvis verdens bedste producent af calvados. Her finder du flaske, der går generationer tilbage i de smukke, landlige omgivelser.
Hvad er calvados?
Calvados er destilleret cider lavet på særlige æbler, hvoraf der er over 200 arter. En calvados-producent kan godt have op mod 100 arter, så han eller hun kan have både søde, bitre eller syrlige æbler at bruge i produktionen. Nogle af dem er f.eks. så bitre, at de ikke kan spises. Efter destillering, lagres det, der nu hedder en eau de vie, på egetræsfade. Efter to år kan den kaldes calvados, men jo længere, den lagrer, jo mere blød bliver den typisk.
En flaske calvados er ofte et blend af ung og gammel calvados. Alderen på flasken vise alderen på den yngste del af blendet. Der kan også være tale om en hel flaske fra samme gode årgang, som så står på flasken.
Hvad smager calvados af?
Naturligvis smager calvados af æbler. Herudover får den gerne noter af vanilje, mandler og honningkager. Men det varierer naturligvis fra calvados til calvados.
Er calvados cognac?
Nej, calvados er destilleret cider, en æblebrændevin fra Normandiet. Den bliver dog lavet på samme måde som cognac – men bare med æbler.
Hvordan drikker man calvados?
Calvados drikkes rent som apéritif, i drinks og cocktails, som digestif, til kaffen eller til desserten. Jo ældre calvavos’en er, jo mørkere vil den blive med orange strejf, mens aromaen typisk vil gå fra friske æbler og pærer til tørrede æbler og abrikoser, karamel, nødder og chokolade.
Hvornår drikker man calvados?
I Nordfrankrig får man gerne en calvados inden et godt måltid. Alkoholen stimuler fordøjelsen og vækker appetitten. Og så er calvados bare en del af den nordfranske gastronomiske kultur.
Hvad betyder de forskellige typer af calvados?
”VS", Trois étoiles og Trois pommes skal være mindst to år gamle.
Vieux eller Réserve skal være mindst tre år gamle
"V.O." "VO", Vieille Réserve, "V.S.O.P.", or "VSOP" skal være mindst fire år gamle
"Extra", "X.O." "XO", "Napoléon", Hors d'Age, Tres Vieille Reserve skal være mindst seks år gamle, men er ofte meget ældre.
Hvad er forskellen på calvados og cider?
Calvados er som beskrevet destilleret cider. Derfor giver det mening, at man som calvadosproducent også laver fremragende cider. I Normandiet og Nordfrankrig i det hele taget er cider meget udbredt og ikke mindst enormt velsmagende og forfriskende.
Cocktails med calvados?
Prøv en virkelig lækker cocktail med calvados - nemlig en Calva Express!