Prinsens rosé og mange andre gode tilbud 🍷 Se her!

Ribera del Duero

Omkring Duerofloden, 720 til 1100 meter over havets overflade, ligger Ribera del Duero, som konkurrerer med Rioja og Priorat om at være Spaniens førende vinområde. 

Pris
Fadlagring
Serveringsforslag
Producent
Dyrkningsmetode
Årgang
Alkohol
Anbefalede Glastyper
Anmeldelser
Populære
Lagerstatus
Vis:
af 23 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144


 1. Hvad er Ribera del Duero?

  Ribera del Duero er ét af de absolut mest spændende vinområder i Spanien - ja, faktisk i hele verden. Her to timer nord for Madrid skaber man vine i verdensklasse i det 115 kilometer lange vinområde langs Duero-floden.

 2. Hvor ligger Ribera del Duero?

  Omkring Duerofloden, 700 til 800 meter over havets overflade, ligger Ribera del Duero, som konkurrerer med Rioja og Priorat om at være Spaniens førende vinområde. Vækstsæsonen er ret kort, og de kølige nætter med rimfrost truer ofte vinstokkene langt ind i foråret, men det er måske lige netop disse faktorer, der er medvirkende til, at der her produceres nogle af Spaniens dyreste og mest eftertragtede vine med Pingus klart i spidsen og den berømte Vega Sicilia lige i hælene.

 3. Hvilke druer bruger man i Ribera del Duero?

  Den primære druetype til rødvin er Tinta del País, den lokale variant af den i Spanien allestedsnærværende Tempranillo. Druen modner tidligt og kan derfor undgå de store temperaturfald, der kommer i efteråret og den første frost.


  Der dyrkes ikke hvidvin af bemærkelsesværdig kvalitet, men tidligere har området omkring Aranda del Duero været kendt for sine gode rosévine. Markerne her er dog i stigende grad omvendt til rødvinsområder for at imødekomme den øgede internationale efterspørgsel på de kraftige, mørke rødvine, som Ribera del Duero er kendt for. 

 4. Historien om Ribera del Duero

  I begyndelsen af 1900-tallet var Ribera del Duero faktisk mest kendt for at masseproducere rosévin af jævn kvalitet. Det ændrede sig dog fra 1980'erne og i 2003 tillod den spanske "Ley Del Vino", at vinhusene måtte producere og sælge vine i mere en én region. Det betød at veletablerede vinhuse greb muligheden for at investere i Ribera del Duero. I dag er der over 300 vinhuse i området. I 1915 ramte den frygtede phylloxera området, men de sandede jorder gjorde, at nogle vinstokke overlevede - og i dag kan man finde vinstokke, der er over 100 eller endda 200 år gamle og som stadig producerer druer af høj kvalitet.