ONLINE SPIRITUS LAGERSALG 🥃 Spar op til 55%!

Brand image

Ribera del Duero

Ribera del Duero ligger i hjertet af Spaniens Castilla y León-region med en lang historie for vinproduktion, der går århundreder tilbage. Med sit karakteristiske terroir, fantastiske vingårde og stor kærlighed til sine exceptionelle vine, har Ribera del Duero opnået global anerkendelse. Hos H. J. Hansen Vin vil gerne udforske Ribera del Duero-vinenes fængslende verden sammen med dig. Vores eksperter har valgt vine, som viser området fra sine bedste sider. Oplev vinenes intense aroma af mørke frugter, noter af egetræ og krydderier.

Pris
Fadlagring
Serveringsforslag
Producent
Dyrkningsmetode
Årgang
Alkohol
Anbefalede Glastyper
Anmeldelser
Lagerstatus
Vis:
af 12 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
 1. Ribera del Duero - nogle af Spaniens bedste vine

  Ribera del Duero er ét af de absolut mest spændende vinområder i Spanien - ja, faktisk i hele verden. Her to timer nord for Madrid skaber man vine i verdensklasse i det 115 kilometer lange vinområde langs Duero-floden.

 2. Ribera del Duero på tilbud

  Vil du gerne spare penge på din næste flaske Ribera del Duero? Så meld dig ind i Sélection Vinklub. Så sparer du 5% på tusindvis af varer, hver gang du køber - også på vine fra Ribera del Duero.

 3. Hvordan smager vin fra Ribera del Duero?

  Vin fra Ribera del Duero viser typisk intens smag og aroma af mørke bær, sorte kirsebær, blommer og nogle gange noter af vanilje, tobak og krydderier. Vinene har oftest en fast tanninstruktur, god syre og en lang, vedholdende finish. Vine passer virkelig godt til grillet kød, lam, vildt, solide gryderetter, faste oste og charcuteri.

 4. Hvordan smager vin fra Ribera del Duero ift. vin fra andre spanske regioner?

  Ribera del Duero er et af Spaniens mest anerkendte vinområder, og sammenlignes ofte med andre berømte spanske regioner som Rioja, Priorat og Toro. Hver region har sine karakteristiske kendetegn, men Ribera del Dueros vine er især værdsat for deres kraft, dybde og levetid.

 5. Hvor ligger Ribera del Duero?

  Omkring Duerofloden, 700 til 800 meter over havets overflade, ligger Ribera del Duero, som konkurrerer med Rioja og Priorat om at være Spaniens førende vinområde. Vækstsæsonen er ret kort, og de kølige nætter med rimfrost truer ofte vinstokkene langt ind i foråret, men det er måske lige netop disse faktorer, der er medvirkende til, at der her produceres nogle af Spaniens dyreste og mest eftertragtede vine med Pingus klart i spidsen og den berømte Vega Sicilia lige i hælene.

 6. Hvilke druer bruger man i Ribera del Duero?

  Den primære druetype til rødvin er Tinta del País, den lokale variant af den i Spanien allestedsnærværende Tempranillo. Druen modner tidligt og kan derfor undgå de store temperaturfald, der kommer i efteråret og den første frost.


  Der dyrkes ikke hvidvin af bemærkelsesværdig kvalitet, men tidligere har området omkring Aranda del Duero været kendt for sine gode rosévine. Markerne her er dog i stigende grad omvendt til rødvinsområder for at imødekomme den øgede internationale efterspørgsel på de kraftige, mørke rødvine, som Ribera del Duero er kendt for. 

 7. Historien om Ribera del Duero

  I begyndelsen af 1900-tallet var Ribera del Duero faktisk mest kendt for at masseproducere rosévin af jævn kvalitet. Det ændrede sig dog fra 1980'erne og i 2003 tillod den spanske "Ley Del Vino", at vinhusene måtte producere og sælge vine i mere en én region. Det betød at veletablerede vinhuse greb muligheden for at investere i Ribera del Duero. I dag er der over 300 vinhuse i området. I 1915 ramte den frygtede phylloxera området, men de sandede jorder gjorde, at nogle vinstokke overlevede - og i dag kan man finde vinstokke, der er over 100 eller endda 200 år gamle og som stadig producerer druer af høj kvalitet.

 8. Læs mere om Ribera del Duero

  Ribera del Duero er et vinområde, man aldrig bliver færdig med. Heldigvis. Hvis du vil finde mere inspiration til vinene fra det fantastiske område, så besøg www.riberadelduero.es/dk/.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]