Ribera del Duero

Omkring Duerofloden, 700 til 800 meter over havets overflade, ligger Ribera del Duero, som konkurrerer med Rioja og Priorat om at være Spaniens førende vinområde. 

Pris
Fadlagring
Serveringsforslag
Producent
Dyrkningsmetode
Årgang
Alkohol
Anbefalede Glastyper
Anmeldelser
Populære
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 22 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Ribera del Duero

Omkring Duerofloden, 700 til 800 meter over havets overflade, ligger Ribera del Duero, som konkurrerer med Rioja og Priorat om at være Spaniens førende vinområde. Vækstsæsonen er ret kort, og de kølige nætter med rimfrost truer ofte vinstokkene langt ind i foråret, men det er måske lige netop disse faktorer, der er medvirkende til, at der her produceres nogle af Spaniens dyreste og mest eftertragtede vine med Pingus klart i spidsen og den berømte Vega Sicilia lige i hælene.


Den primære druetype til rødvin er Tinta del País, den lokale variant af den i Spanien allestedsnærværende Tempranillo. Der dyrkes ikke hvidvin af bemærkelsesværdig kvalitet, men tidligere har området omkring Aranda del Duero været kendt for sine gode rosévine. Markerne her er dog i stigende grad omvendt til rødvinsområder for at imødekomme den øgede internationale efterspørgsel på de kraftige, mørke rødvine, som Ribera del Duero er kendt for.