Hvidvin

Se ikke længere efter hvidvin! Det hele er her! Riesling, eller hvad med et glas klassisk Chardonnay? Frisk og frugtig Sauvignon Blanc gør sommeren lidt varmere. Pinot Gris, Semillon eller Chablis? Hvidvin fra Alsace, Australien, Bourgogne eller New Zealand? Sød hvidvin eller tør hvidvin. Alkoholfri hvidvin og hvidvin til maden. Hvidvin på tilbud og vine til den helt store middag, date med din udkårne eller en grå onsdag, der skal piftes op.

Pris
0
Fadlagring
0
Serveringsforslag
0
Varegruppe
0
Producent
0
Land
0
Område
0
Underområde
0
Dyrkningsmetode
0
Type
0
Årgang
0
Alkohol
0
Flaskestørrelse
0
Proptype
0
Anbefalede Glastyper
0
Glastype
0
Druesammensætning
0
Anmeldelser
0
Nyheder & Premium Brand
0
Lagerstatus
2
Nulstil alle filtre
Vis:
af 341 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 10

Produkter pr. side
36
72
108
144

Hvad er hvidvin?

Hvidvin er vin, som er gæret uden drueskinkontakt. Druerne kan være mange forskellige farver, for det er frugtkødet, der bruges. Den ellers mørke drue Pinot Noir bruger man f.eks. ofte i champagne.

Vi drikker generelt mest tør hvidvin, som er gæret helt ud og hvor gæren har spist det naturlige sukkerindhold i druerne. Sødere hvidvine har man derimod stoppet gæringen af, så der er mere restsukker tilbage, før det er blevet omdannet til alkohol og man står derfor tilbage med en sødere vin.

Hvidvinsdruer skal bruge mindre varme for at modne. Derfor er det ofte de køligere lande og områder, der producerer stor hvidvin. Her opnår druerne også en frisk syre, som gør vinene livlige og balancerer sødmen i vinen. F.eks. er de fleste tyske vinmarker hvidvinsmarker og i Frankrig er det den nordligste halvdel, der producerer de fleste hvidvine. Og i New Zealands forholdsvis kølige klima producerer man f.eks. fantastisk Sauvignon Blanc. Der er dog ikke noget, der er skrevet i sten og en sydlig vinmark, der ligger højt eller tæt på havet kan også producere fremragende hvidvin. Samtidig bliver cava som bekendt produceret i det nordøstlige Spanien.