SLUTSPURT SPIRITUS LAGERSALG 🥃 Spar op til 55%!

Brand image

Hvidvin

Verdens bedste hvidvine i alle prisniveauer. Søde, syrlige, fede, friske og tørre - det hele findes lige her og med et klik med fingeren, har du adgang til det hele. Riesling, eller hvad med et glas klassisk Chardonnay? Frisk og frugtig Sauvignon Blanc gør sommeren lidt varmere. Pinot Gris, Semillon eller Chablis? Hvidvin fra Alsace, Australien, Bourgogne eller New Zealand? Sød hvidvin eller tør hvidvin. Alkoholfri hvidvin og hvidvin til maden. Hvidvin på tilbud og vine til den helt store middag, date med din udkårne eller en grå onsdag, der skal piftes op.

Pris
Fadlagring
Serveringsforslag
Varegruppe
Producent
Land
Område
Underområde
Dyrkningsmetode
Type
Årgang
Alkohol
Flaskestørrelse
Proptype
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Populære
Fine Wine
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 485 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 14

Produkter pr. side
36
72
108
144
 1. Hvidvin i verdensklasse fra hele verden

  Hvidvin er vin, som er gæret uden drueskinkontakt. Druerne kan være mange forskellige farver, for det er frugtkødet, der bruges. Den ellers mørke drue Pinot Noir bruger man f.eks. ofte i champagne.

  Vi drikker generelt mest tør hvidvin, som er gæret helt ud og hvor gæren har spist det naturlige sukkerindhold i druerne.


  Sødere hvidvine har man derimod stoppet gæringen af, så der er mere restsukker tilbage, før det er blevet omdannet til alkohol og man står derfor tilbage med en sødere vin.

  Hvidvinsdruer skal bruge mindre varme for at modne. Derfor er det ofte de køligere lande og områder, der producerer stor hvidvin. Her opnår druerne også en frisk syre, som gør vinene livlige og balancerer sødmen i vinen. F.eks. er de fleste tyske vinmarker hvidvinsmarker og i Frankrig er det den nordligste halvdel, der producerer de fleste hvidvine. Og i New Zealands forholdsvis kølige klima producerer man f.eks. fantastisk Sauvignon Blanc. Der er dog ikke noget, der er skrevet i sten og en sydlig vinmark, der ligger højt eller tæt på havet kan også producere fremragende hvidvin. Samtidig bliver cava som bekendt produceret i det nordøstlige Spanien.


  Gæringen sker ved lavere temperaturer end ved rødvin, ligesom man oftest gærer på ståltanke for bedre at bevare vinens friske aroma, dens frugt og friskhed. Alt det, vi elsker ved hvidvin. Omvendt er et glas fadlagret, federe Chardonnay en stor nydelse, når man netop gerne vil give sin vin mere fylde.

 2. Hvidvin på tilbud

  En vin smager som regel bare en lille smule bedre, hvis du har sparet penge ved købet. Hvis du er enig, så meld dig ind i Sélection Vinklub. Så får du 5% rabat hver gang, du køber på tusindvis af varer. Også hvidvin.

 3. Mad til hvidvin

  Den rigtige hvidvin koblet til det rigtige måltid løfter begge dele - og en solrig sommerdag med et glas liflig hvidvin og et skønt måltid mad, sol i øjnene og græs mellem tæerne er den slags oplevelser, der løfter tilværelsen. Du tager dog fejl, hvis du tror, at hvidvine kun kan kombineres med lette retter som fisk og kylling. Hvidvinens syre skærer gennem fedt i mad. Det kan være smør, fløde, ost eller andre fede retter. Hvidvin vil nok aldrig være et oplagt valg til en rød bøf, men fungerer absolut til meget mere, end mange mennesker tror.


  Chardonnay

  Prøv med grillet kylling eller svinekød, en cremet pastaret, krabber eller laks, brie eller camembert. Især Bourgogne er kendt for Chardonnay.


  Pinot Gris (Pinot Grigio)

  Pinot Gris er med sine indtryk af lime, citron, æbler, nektariner og honning skøn sammen med fisk og skaldyr, salater, kylling eller svinekød og forholdsvis lette retter, mozzarella og gedeost.


  Riesling

  Riesling er måske danskernes yndlingshvidvinsdrue med sine sødmefulde og blomstrede præg og indtryk af abrikos, pærer, ananas, lime, citron og en passende, behagelig syre. Prøv med grillet kylling, skaldyr, salater eller goudaost. Riesling kan også sammen med desserter som cheesecake, crème brûlée eller æblekage. Er du glad for Rieslings forfriskende syre, så kommer du ikke udenom druens tyske hjem.


  Sauvignon Blanc

  Med sit sprøde, tørre og forfriskende væsen med præg af fersken, passionsfrugt, grønne æbler og lime er Sauvignon Blanc over hele verden og en fremragende ledsager til et godt måltid. Det kunne være røget laks, grillet kylling, goudaost, salater og grønsagsretter - f.eks. en klassisk, sydfransk ratatouille.


  Sémillon

  Sémillon var engang verdens mest plantede drue og stadig enormt populær med noter af grønne æbler, pærer og citroner. Den er fremragende med krydrede retter, som den kan balancere med sin milde sødme. Omvendt er den også fantastisk sammen med fiskeretter og som aperitif.


  Der findes et utal af hvidvinsdruer, som også vil løfte dine retter til nye højder. Prøv f.eks. den skønt fede Viognier, den krydrede Gewürztraminer, den frugtige og blomstrede Chenin Blanc eller den virkelig friske Alvarino med den flotte syre, præg af lime og toner af det salte hav.

 4. Hvidvin til fisk

  Vil du dykke endnu mere ned i fisk og hvidvins muligheder sammen? Så tjek vores lille guide om emnet.

 5. Hvidvin til østers

  Hvidvin er perfekt til østers. Men ikke hvilken som helst hvidvin. Champagne er en anden fuldstændig oplagt mulighed, som spiller op til den festlige begivenhed, det er at spise østers. F.eks. nytårsaften. Læs vores lige guide og bliv meget klogere på vin og østers.

 6. Hvad er den bedste hvidvin?

  Svaret på det må til enhver tid være op til den enkeltes smag, men nogle af de bedst vurderede hvidvine kommer fra Château Haut-Brion, Schloss Johannisberg, Château Margaux og Vina Errazuriz. Det er heller ikke billige vine, men der findes også virkelig store smagsoplevelser i langt billigere hvidvine.

 7. Sød hvidvin

  Der findes mange, skønne, sødmefulde hvidvine. Prøv tyske Riesling-vine som Auslese, Beerenauslese og Trockenbeerenauslese. Østrig og Loiredalen i Frankrig er også kendte for fantastiske ædelrådsvine. De søde hvidvine fra Sauternes i Bordeaux er også fremragende. Den mest berømte er helt klart Château d'Yquem i den sydvestlige del af Frankrig, i Graves i Bordeaux, tæt på Atlanterhavet. Det påvirker naturligvis klimaet, som også er stærkt påvirket af floderne Dordogne og Garonne. Sammen med bifloden Ciron sikrer det en tågen, der sikrer at Botrytis Cinera angriber vinstokkenes druer - den såkaldte ædelråd, der lyder lidt ulækkert, men ikke er det, og får vinen til at smage absolut himmelsk med hint af honning, vanilje og abrikos.

 8. Chablis

  Chablis-hvidvin er noget af det hvidvin, danskerne holder mest af. Og det er ikke så mærligt, for her får du virkelig friske, fremragende og supersprøde hvidvine, skabt i et helt unik terroir. Find din næste flaske Chablis.

 9. Fadlagring af hvidvin

  Ja. I gamle dage var fadlagring egentlig bare sådan, man opbevarede sin vin. I dag er der mange alternativer, men man fadlagrer stadig, fordi fadlagringen giver en øget kompleksitet og smagsnuancer til vinen. Det er nærmest en videnskab i sig selv og kan foregå på mange forskellige måder. Læs mere om fadlagring af vin.

 10. Giver hvidvin færre tømmermænd?

  Ja, hvidvin giver færre tømmermænd end rødvin. Selvom hvidvin også giver tømmermænd, er det mindre sandsynligt. De fleste rødvine er høje i alkohol og tanniner, netop de to hovedfaktorer, der bidrager til en grim morgen, efter du har drukket. De indeholder også flere congenere (kemikalier, der giver alkohol dens farve), som metanol, som også kan forværre dine i forvejen slemme tømmermænd.

 11. Er der tanniner i hvidvin?

  Ja, men hvidvin indeholder færre tanniner end rødvin. Den udtørrende fornemmelse en tanninrig vin kan byde på, er for mange en væsentlig del vinoplevelsen. For andre, især dem, der er nye inden for vin, er høje tanninniveauer et uønsket træk ved enhver vin. Derfor kan mange foretrække hvidvin eller i det mindste bare begynde her.


  I modsætning til rødvinsdruer, som forbliver i kontakt med deres drueskindene under gæringsprocessen, kommer hvidvinsdruer aldrig i kontakt med deres drueskind , hvor tanninerne kommer fra. Forskellen forklarer hvorfor, hvidvine har langt færre tanniner end røde, og altså er årsag til hvidvinens mere letdrikkelige, forfriskende oplevelse.

 12. Coravin

  Med Coravin kan du drikke en flaske vin uden at åbne den. Og fordi flasken forbliver lukket, holder vinen sig frisk. Dermed er det slut med bekymringer om spildt vin, der ikke bliver drukket. Med Coravin er det bare at smage den vin, man har lyst til, når lysten melder sig - også selvom du måske bare har lyst til et enkelt glas. Den forbliver nemlig lukket. Hvordan så det? Det foregår ved, at man med sin Coravin fører en tynd nål ned gennem proppen, som sender en neutral gas ned i flasken og forhindrer den i at oxidere. Ingen fiksfakserier, bare moderne teknologi!

 13. Orangevin

  Orangevin er egentlig en hvidvin, der er lavet som en rødvin og giver nogle helt andre, spændende smagsindtryk. Se mere på siden om orangevin.

 14. Naturvin og biodynamisk hvidvin

  Danskerne bliver mere og mere glade for naturvin. Du kan læse mere om naturvin lige her - og finde dine egne favoritter. Skal vinen være biodynamisk? - så følg linket.

 15. Er hvidvin sundt?

  Ja, delvist. Der er selvfølgelig en del kalorier i et glas hvidvin, men herudover er det også fyldt med antioxidanter, takket være phenolforbindelser, der hjælper din krop med at bekæmpe oxidativt stress, som kan være årsag til en række sygdomme. Apropos stress, så er et glas hvidvin, benene oppe og lidt frisk luft gode til at reducere stresshormoner og holde dig rask. Et glas hvidvin indeholder gennemsnitligt omkring 120 kalorier og bidrager med mindre end fire gram kulhydrater til din daglige kost. Hvidvin indeholder samtidig en god del af de såkaldte flavonoider, som er gode for immunforsvaret.

 16. Hvidvinsglas

  Det er ikke kun en kunstart at lave verdens bedste hvidvinsglas. Det er faktisk også en videnskab. Vi har skrevet en lille guide til de bedste hvidvinsglas. Tag et kig på det store udvalg af vinglas, hvor der er alle de glas, du skal bruge - og lidt til.

 17. Hvidvin til gløgg

  Har du prøvet hvid gløgg? Julen er ikke den samme uden gløgg, men du kan godt variere og prøve en fantastisk hvid gløgg. Tag et kig på vores gløgg-side her.

 18. Alkoholfri hvidvin

  Udvalget af alkoholfri vin vokser. Også alkoholfri hvidvin- og det bliver bedre og bedre. Der er altså ingen grund til at undvære, bare fordi man skal køre bil, er gravid eller bare vil skære lidt ned.

 19. Er Chardonnay sød?

  Hvis din Chardonnay er dyrket i de lidt køligere klimaer som Frankrig, er den oftest sprød, syrlig og mineralsk. Omvendt er Chardonnay fra varmere, oversøiske klimaer som Californien og Australien måske lidt sødere med smag af tropiske frugter og en mere krydret, fyldig smag fra fadlagring.

 20. Hvad er forskellen på Chablis og Chardonnay?

  Chardonnay er en drue, mens Chablis er det nordligste vinområde i Bourgogne. Som drue smager Chardonnay mest af, hvor og hvordan vinen er blevet lavet, end af druen i sig selv. Chardonnay fra kølige områder, som netop Chablis, smager tit meget friskt med smag og aroma af citron og en flot mineralitet. Chardonnay fra varmere klimaer kan derimod smage og dufte mere af ananas, banan, smør, brød og vanilje fra fadlagring.

 21. Hvidvin til ost

  Hvidvin er fremragende til ost, men hvilken skal du vælge? Det kommer an på osten. Lette vine passer bedst til lette oste og kraftige vine til kraftige oste. Se den ultimative guide om vin til ost.

 22. Hvad er den bedste hvidvin?

  Svaret på det må til enhver tid være op til den enkeltes smag, men nogle af de bedst vurderede hvidvine kommer fra Château Haut-Brion, Schloss Johannisberg, Château Margaux og Vina Errazuriz. Det er heller ikke billige vine, men der findes også virkelig store smagsoplevelser i langt billigere hvidvine.

 23. Dansk hvidvin

  Ja, absolut. Dansk vin og dansk hvidvin bliver taget mere og mere seriøst. Det er ikke så mærkeligt, for med klimaforandringer og dygtige winemakers, bliver der skabt større og større resultater i de danske vinmarker. Prøv f.eks. Skovgaarde.

 24. Vinsmagning

  Vil du lære mere om vin, hygge dig imens og ikke mindst forkæle dine smagsløg? Evt. med hvidvin? Så er en vinsmagning en rigtig god idé for dig. Med butikker i hele Danmark afholder vi løbende vinsmagninger fra København til Odense, Århus, Silkeborg og Skagen. Vinsmagninger for begyndere og alle andre, som har smagt lidt mere. Her finder du med mad, forskellige temaer og vinsmagninger med vine fra alle kroge af verden, hvor der laves vin.


  Du får altså mulighed for at øge dit kendskab til vin uanset dit niveau og teste dine smagsløg ved en uformel og hyggelig aften. For en endnu mere velsmagende aften, bør du prøve en Winemaker’s Dinner. Det er oftest på en lækker restaurant, hvor du kan møde den enkelte producent, smage hans eller hendes vine og samtidig spise en hel menu, som er lækkert sammensat med vinene og løfter begge dele til nye højder. Det giver altid en ekstra dimension til oplevelsen, når du møder menneskene bag vinene.

 25. Vingaver

  Vingaver kan alle bruge. Eller. I hvert fald næsten alle. Tag et kig på det fine udvalg af vingaver, nøje skræddersyet ud fra et passende tema. Her er noget for enhver smag, som vil glæde kollegaen, medarbejderen, revisoren eller familiemedlemmet. Og hvis han eller hun ikke rigtig er til vin, så har er der også enormt spændende spiritusgaver. Det bliver ikke lettere for dig, uanset hvem, gaven er til.

 26. Hvidvin til mors dag

  Få ting i verden siger "jeg elsker dig" som en god flaske vin. Det er måske ikke helt rigtigt, men det hjælper i hvert fald. Tag et kig på vores Mors Dag-side, så hjælper vi dig lidt på vej.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]