ONLINE SPIRITUS LAGERSALG 🥃 Spar op til 55%!

Brand image

USA

Nogle af de bedste og mest hypede vine i Den Nye Verden kommer fra USA. Det samme gør virkelig mange fede, fyldige og særdeles grillværdige vine. USA kan det hele.

Pris
Fadlagring
Serveringsforslag
Producent
Område
Underområde
Dyrkningsmetode
Årgang
Alkohol
Flaskestørrelse
Proptype
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Populære
Fine Wine
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 114 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 4

Produkter pr. side
36
72
108
144
 1. Rødvin fra USA - meget mere end Zinfandel

  USA er det ultimative hjem for Zinfandel - én af danskernes absolutte yndlingsdruer, som amerikanerne mestrer. Guds eget land er og dog også hjemsted for Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Shiraz og mange andre rødvine i verdensklasse. Her finder du de store, fede og fyldige rødvine, rigtig mange danskere elsker amerikansk rødvin for. Eller elegante, lette og kølige rødvine, der lige så vel kunne være fra Europa. USA kan det hele - et enormt vinmarked, man aldrig nogensinde bliver færdig med at udforske.


  Amerikansk vin er på mange måde lig med californisk vin. Det meste af vinen kommer nemlig fra den store stat mod vest – faktisk kommer 9 ud af 10 flasker amerikansk vin fra Californien. Når det samtidig går op for en, at USA er verdens fjerdestørste vinproducent efter Italien, Spanien og Frankrig, giver det et godt billede af, hvor udbredt vindyrkning er i netop Californien. Staten producerer samtidig ni gange så meget vin som de næste tre stater – Washington, Oregon og New York – tilsammen.

 2. Vinhistorien i USA

  Der vokser også oprindelige amerikanske druetyper. Da vikingerne trak deres langskibe op på kysten, trak langsværdet og satte foden på den jord, de kaldte ”Vinlandet”, havde indianerne nemlig allerede plantet vinstokke mange steder, og nød med stor fornøjelse de tørrede druer herfra. I dag er de bedre kendt som rosiner. Det var da også pga. de mange druer, at nordboerne kaldte det nyopdagede land for ”Vinland”.

  Senere, og længe efter de mjødrikkende vikinger, prøvede tilrejsende europæere at fremstille vin, som man kendte den fra Europa, men uden held. Franske tilflyttere forsøgte sig med den lokale drue Scuppernong, men da den ikke smagte som vinen hjemmefra, blev det droppet. Først to hundrede år efter, da man havde ”knækket nødden”, forsøgte man igen at sætte en egentlig vinfremstilling i gang.


  Forbudstiden

  I 1920 lykkedes det næsten amerikanerne at tage livet af deres egen vinproduktion, da salg af alkohol blev forbudt – altervin undtaget. Det betød til gengæld en frugtig opblomstring af en vældig sortbørshandel, hvor alkohol, også kendt som Moonshine, blev produceret i al hemmelighed eller importeret fra Canada i nattens mulm og mørke af gangstere eller andre småskumle typer. Samtidig voksede vinproduktionen bag hjemmets fire vægge lige indtil forbuddet ophørte i 1933 og den stort set livløse vinbranche kunne få ny energi. Mange dygtige vinproducenter var dog døde eller flyttet, og vinmarkerne var slemt tilredte. Så selvom man har produceret vin i USA i over 400 år, er det faktisk kun i de seneste 40, at vinene fra Guds eget land virkelig har vundet respekt verden over.

 3. Zinfandel

  Det vil ofte være californisk Zinfandel, danskerne hælder i glasset, og på en sommeraften rundt om grillen, der syder med store bøffer, kan det også være en fuldstændig fremragende vinoplevelse.

 4. Pinot Noir

  Amerikansk vin er dog samtidig meget andet end store rødvine – og der er store vinoplevelser at hente i eksempelvis staten Oregon, hvor det lidt køligere klima end det californiske giver en drue som Pinot Noir gode forhold. Faktisk bliver der produceret vin i alle 50 amerikanske stater.

 5. Napa Valley

  De mest hypede, dyreste og præmierede amerikanske vine kommer fra Napa Valley. I 1970'erne slog vine netop herfra langt mere kendte og fornemme franske 1. cru-vine. Siden dengang har californierne ikke set sig tilbage. Læs mere via linket.

 6. Cowboyvinen

  Vinen Frontier Red fra amerikanske Fess Parker er ikke blot én af de mest populære vine hos os. Den er også for mange nærmest indbegrebet af amerikansk rød. Fyldig, velsmagende, ærlig - og helt perfekt til grillmad og barbecues.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]