Brand image

Loire

Seinen er Frankrigs mest kendte flod, men Loirefloden er den længste. De franske adelsfamilier havde tidligere deres sommerresidenser beliggende langs floden i Loire-området, og besøger man distriktet i dag, kan man stadig se de Tornerose-lignende slotte ligge spredt ud over hele området.

Pris
Serveringsforslag
Producent
Underområde
Dyrkningsmetode
Årgang
Alkohol
Proptype
Anbefalede Glastyper
Druesammensætning
Anmeldelser
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 16 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
 1. Loire - sprøde, frugtige og fantastiske vine

  På tværs af de forskellige stilarter har Loire-vine en tendens til at opnå en meget karakteristisk frugtighed i friske og sprøde vine - især i vinenes ungdom. Man fadlagrer oftest ikke og bruger ikke malolaktisk gæring, hvilket yderligere bidrager til vinenes friske karakter. Loire omfatter de franske vinregioner beliggende langs floden Loire, lige fra Muscadet nær byen Nantes på Atlanterhavskysten til regionen Sancerre og Pouilly-Fumé lige sydøst for byen Orléans i det nordlige centrale Frankrig. Området omfatter 87 appellationer under Appellation d'origine contrôlée (AOC), Vin Délimité de Qualité Superieure (VDQS) og Vin de pays.

 2. Hvilke vine laver man i Loire?

  Størstedelen af ​​produktionen i Loire er hvidvin på Chenin Blanc, Sauvignon Blanc og Melon de Bourgogne. Der laves dog også rødvin, især omkring Chinon-regionen, på Cabernet Franc. Endelig laves der også rosévin, mousserende vin og dessertvin. Loire er faktisk det næststørste område i Frankrig, når det kommer til mousserende vin, efter Champagne. Det skyldes områdets produktion af crémant.


  Man kan finde alt lige fra tør hvidvin til honningsød dessertvin. Fra let, frugtholdig, rødvin til mere robuste og kraftige, der i kvalitet kan sammenlignes med nogle af de bedre fra Bordeaux. Distriktets 52.000 ha er opdelt i fire områder med hver deres vinspecialiteter:


  • Pays Nantais: Knastørre Muscadet-vine, som passer perfekt til skaldyr.
  • Anjou og Saumur: Charmerende hvidvine og rosévine. Også fantastiske dessertvine, som ikke lader de kendte Sauternes-vine noget efter.
  • Touraine: Enestående rødvine med en levetid, der ofte først topper efter 50-80 år.
  • Indre Loire: Fantastiske hvidvine fra Sancerre og Pouilly Fumé, der er rygraden i Loires flotte renommé i udlandet.
 3. Hvor længe har man lavet vin i Loire?

  Loire-dalen har en lang og flot historie med vinfremstilling, der går tilbage til det 1. århundrede. Man har fundet arkæologiske beviser, der tyder på, at romerne plantede de første vinmarker i Loire-dalen under deres bosættelse af Gallien. I sit værk The History of the Franks skrev biskop Gregory af Tours om bretonernes hyppige plyndring af områdets vinlagre. I det 11. århundrede havde Sancerres vine et imponerende ry i hele Europa for deres høje kvalitet. I højmiddelalderen var vinene fra Loire-dalen de mest værdsatte vine i England og Frankrig - faktisk endnu mere værdsatte end vinene fra Bordeaux.

 4. Hvordan er klimaet i Loire?

  Loire-floden har en betydelig effekt på klimaet i regionen og tilføjer de ekstra få graders varme, der er nødvendige for at druer kan vokse. Områderne både nord og syd for Loire-dalen har vist sig at være ugunstige for vindyrkning.

  Ud over at finde vinmarker langs Loire, er flere af flodens bifloder også godt beplantet med vinmarker. Området har et kontinentalt klima, der er stærkt påvirket af Atlanterhavet i den vestlige udkant af regionen. Her kan være meget køligt med forårsfrost, som er en potentiel fare for vinstokkene. I løbet af høstmånederne kan regn få druerne til at blive høstet inden, de er modne, men den kan også hjælpe med udviklingen af ​​Botrytis cinerea til regionens dessertvine.

 5. Hvor stort er Loire?

  Loire er cirka 2/3 størrelse af Bordeaux med 185.000 hektarer vinmarker – eller 750 km2. 

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]