SOMMERENS VINFEST 🍷 SPAR OP TIL 55%!

Brand image

Colheita

Forestil dig, at du skuer ud over gennem de fortryllende smukke og stejle vinmarker, hvor rækker af solbeskinnede druer glimter som ædelsten. Den søde duft af modnende frugt danser i vinden og inviterer dig til at fordybe dig i landskabets enorme skønhed. Her ligger fødestedet for de fantastiske Colheita-portvine.

Pris
Serveringsforslag
Producent
Årgang
Flaskestørrelse
Anbefalede Glastyper
Druesammensætning
Anmeldelser
Populære
Lagerstatus
Vis:
af 12 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Hvad er Colheita?

    Colheita er en portvinstype, som kan lagre i rigtig, rigtig mange år og udvikle komplekse og interessante noter årti efter årti. Det er en lagret Tawny Port, som er lavet med druer fra samme, enkelte årgang. De skal lagres på træfade i minimum syv år, men i praksis bliver de ofte lagret langt længere - gerne i op til 50 år. De bliver først aftappet, når producenten er tilfreds og portvinen vurderes som klar til at drikke. På flasken skal årgang og tappedato fremstå.

  2. Hvad betyder Colheita?

    Selve ordet "Colheita" betyder "høst" - så selve ordet "colheita" knytter sig også på den måde til den enkelte årgang. Der bliver ikke produceret voldsomt meget Colheita portvin - ca. én procent af al portvin. Og det er klart i selve Portugal, at Colheita er mest populært. Under den ofte lange lagring, ænder Colheitaerne dramatisk karakter og får mere og mere komplekse smagsnoter og aromaer af tørret frugt, nødder og eksotiske krydderier. Der er endda Colhaitaer fra 1800-taller, som stadig står og lagrer.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]