HUSK FARS DAG D. 5 JUNI 🍷 SE GAVEIDEER HER

Brand image

Bardolino

Pris
Serveringsforslag
Årgang
Anbefalede Glastyper
Druesammensætning
Anmeldelser
Vis:
af 2 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Hvor ligger Bardolino?

    Bardolino er et vinområde på den anden side af Gardasøens østlige bred, også kendt som ''La Riviera degli Ulivi''. Området er ikke kun berømt for vine, men producerer også enestående ekstra jomfru olivenolie. Distriktet er en del af vinregionen Veneto i det nordøstlige Italien. I 1968 blev Bardolino tildelt DOC-titlen, og den tog navnet fra byen Bardolino.


    Vinregionen Veneto omfatter bl.a. kommunerne Garda, Bardolino, Affi, Cavaion Veronese, Pastrengo, Lazise og Castelnuovo del Garda. Der er i alt 15 kommuner i Veneto.

  2. Terroiret i Bardolino

    Jordbunden i bakkerne i Bardolino-området er ekstremt forskelligartet på grund af de aflejringer, gletsjerne, der formede Gardasøen, har efterladt. De forskellige gletsjere efterlod enorme ophobninger af materialer, som blev aflejret i det ved Gardasøen. Søen er den største vandmasse i Italien, hvilket giver moderate temperaturvariationer, og de omkringliggende bakker beskytter de lokale vinstokke. Det gør det muligt for druerne at nå fuld phenolisk modenhed i, hvad der ellers ville være et køligt druedyrkningsområde.

  3. Historien om Bardolino

    Man har fundet af bosættelsesrester ved bredden af ​​Gardasøen og landsbyen Cisano som viste, at de første landsbyer går tilbage til bronzealderen, og når vi taler om vin, er de første spor efter vin i området fra Det Gamle Rom for 2000 år siden. Nogle af disse rester var relateret til brugen af ​​vin i religiøse ritualer. Det var de religiøse institutioner, der tilskyndede til landbrugsudvikling, der favoriserede dyrkning af oliven og vinstokke. I det hele taget har kirken haft stor, positiv betydning for udbredelsen af alkohol i Europa - også spiritus.


    Forfatteren Francesco Corna da Soncino omtalte i 1400-tallet Bardolino-vinene som "søde og naturlige vine", mens Marin Sanudo bare brugte ordet "perfectissimi", hvilket selv for ikke-italienskkyndige bør give mening.


    I dag er Bardolino-vinene berømte for deres lethed og sødme over hele kloden.