- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Gaver
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration

Akvavit
Vi danskere elsker vores akvavit, som har en betydningsfuld plads i Danmarks kulturarv, traditioner og fejringer. Akvavit laves med nøje udvalgte ingredienser som kommen og dild, og glæder ganen, sjælen og sammenholdet. Essensen af dansk spiritushåndværk med akvavittens gyldne nuancer og nuancerede aromaer. Det er ægte dansk.
- På lager online
- Kun 35 på lager online
- Kun 41 på lager online
- Kun 11 på lager online12 Stk. pr. kolli
- 77 på lager online
- Kun 20 på lager online
- Kun 21 på lager online
- Læs mereMidlertidig udsolgt
- Læs mereMidlertidig udsolgt
- Se produktUdsolgt, men prøv din lokale butik
Hvad er akvavit?
Akvavit er klassisk dansk destilleret spiritus. Ja, faktisk er det skandinavisk og produceres i Danmark, Norge og Sverige. Navnet "akvavit" er afledt af det latinske udtryk "aqua vitae", som betyder "livets vand." Akvavit betragtes som "nationalspiritus" i Skandinavien og er tæt forbundet med vores kulturelle arv.
Vi drikker typisk akvavit til højtider, ikke kun i Danmark men i hele Skandinavien, hvor vi samtidig kombinerer akvavitten med klassiske nationalretter. De drikkes normalt afkølet og serveres i små glas. Nogle drikker dog akvavit ved stuetemperatur for at få endnu flere smagsnoter med. Andre bruger også akvavit i cocktails.
Hvordan laver man akvavit?
Akvavit bliver typisk lavet af korn eller kartofler og smagt til med et destillat af dild- eller kommenfrø. Ofte lagres akvavit på egetræsfade, hvilket hjælper med at blødgøre smagen og giver den en gylden farve. Der findes dog lige så mange ulagrede akvavitter. Akvavit skal derudover indeholde mindst 37,5 % alkohol.