Brand image

Akvavit

Vi danskere elsker vores akvavit, som har en betydningsfuld plads i Danmarks kulturarv, traditioner og fejringer. Akvavit laves med nøje udvalgte ingredienser som kommen og dild, og glæder ganen, sjælen og sammenholdet. Essensen af ​​dansk spiritushåndværk med akvavittens gyldne nuancer og nuancerede aromaer. Det er ægte dansk.


Af Søren Møller Jakobsen

Produktchef - spiritus

H. J. Hansen Vin

Pris
Fadlagring
Serveringsforslag
Varegruppe
Producent
Land
Dyrkningsmetode
Alkohol
Flaskestørrelse
Proptype
Anbefalede Glastyper
Anmeldelser
Undertype
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 23 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Hvad er akvavit?

    Akvavit er klassisk dansk destilleret spiritus. Ja, faktisk er det skandinavisk og produceres i Danmark, Norge og Sverige. Navnet "akvavit" er afledt af det latinske udtryk "aqua vitae", som betyder "livets vand." Akvavit betragtes som "nationalspiritus" i Skandinavien og er tæt forbundet med vores kulturelle arv.


    Vi drikker typisk akvavit til højtider, ikke kun i Danmark men i hele Skandinavien, hvor vi samtidig kombinerer akvavitten med klassiske nationalretter. De drikkes normalt afkølet og serveres i små glas. Nogle drikker dog akvavit ved stuetemperatur for at få endnu flere smagsnoter med. Andre bruger også akvavit i cocktails.

  2. Hvordan laver man akvavit?

    Akvavit bliver typisk lavet af korn eller kartofler og smagt til med et destillat af dild- eller kommenfrø. Ofte lagres akvavit på egetræsfade, hvilket hjælper med at blødgøre smagen og giver den en gylden farve. Der findes dog lige så mange ulagrede akvavitter. Akvavit skal derudover indeholde mindst 37,5 % alkohol.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]