Absint

Der går mange myter om "Den Grønne Fe", hallucinationer og psykedeliske oplevelser hos folk, der har drukket absint i kunstnermiljøet i Paris. Virkeligheden er nok lidt mere kedelig - og den moderne absint byder ikke på andet end gode smagsoplevelser. 

Pris
0
Lagerstatus
0
Nulstil alle filtre
Vis:
af 1 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Man regner med, at absint blev opfundet af den schweiziske læge Pierre Ordinaire i 1792. I begyndelsen blev den drukket som en slags medicin, som bl.a de franske soldater fik med sig i krig. Den opfattelse begyndte dog at ændre sig og mange mente, at "den grønne fe" faktisk var mere skadelig end andre former for alkohol. Man mente, at malurten, som brugtes som smagsgiver og indeholder det skadelige stof thujon, gav kronisk hjerneskade ved langvarigt indtag. Derfor blev den forbudt i mange lande, bl.a. i oprindelseslandet Schweiz, hvor op mod 80 hemmelige destillerier derfor sprang op. Sidst i 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet blev absint forbundet med malere, digtere og bohemer, ikke mindst i Paris.

I dag er den grønne spiritus igen populær. Til gengæld er der nu fælles EU-regler for, hvor meget af det skadelige stof thujon, den må indeholde.Hvordan drikker man absint?

Traditionelt spædes absint op med vand, som gør, at drikken bliver uklar, ligesom du måske kender det fra ouzo og anis. Mange smager den også til med lidt sukker. Da drikken blev populær i 1880'erne opstod en metode op, hvor man bruger en specifik absint-ske. Det er en flad ske med huller i, som man lægger hen over glasset. Her lægger man et stykke sukker og hælder en fin vandstråle ned over, så det langsomt bliver opløst og drypper ned i drikken. Til at begynde med, hældte man simpelthen bare sukker eller sirup direkte ned i. Der er også opstået et slags ritual, hvor man sætter ild til absinten. Det kan ikke anbefales og endda være decideret farligt. Desuden har det ikke noget at gøre med, hvordan man historisk har drukket absint.


Hvad sker der, hvis man drikker absint?

Hvis du drikker nok, bliver du fuld. Det er oftest rigtig en stærk spiritus. Men du vil næppe opleve hallucinationer eller andet, som ifølge myter følger med. Det skyldes, at mængderne af thujon i dag er så små, at det ikke kommer til at ske.Elsker du cocktails? Selvfølgelig gør du det...


Tag et kig i vores store univers af cocktails lige her.