BLACK WEEK FORTSÆTTER ➡ Over 50% på udvalgte produkter 🍷 Bestil nu

Brand image

Det Norske Brenneri bruger i høj grad urter og krydderier fra den norske natur, alle sammen i højeste kvalitet. Det norske klima er køligt og sikrer bær og urter en anden smag og karakter. Ofte bruger nordmændene fadlagring med spanske Oloroso-sherryfade, og lige så ofte vinder brænderiet internationale priser for sine akvavit - ikke mindst pga. Nordens måske bedste destillatør, Jon Bertelsen. Det er gin, der er så godt, at det kan drikkes rent - men ellers de lavet, så de passer til alle de bedste og mest populære tonic.

Det Norske Brenneri

Pris
Type
Alkohol
Flaskestørrelse
Proptype
Glastype
Anmeldelser
Undertype
Lagerstatus
Vis:
af 8 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Det Norske Brenneri

Det Norske Brenneri har sin produktion og fadlager i Grimstad i Sørlandet, tær på Kristiansand og en færgetur til Danmark. Her har der blandt andet været produceret forskellige akvavitmærker og æblebrændevin siden produktionsmonopolet i Norge blev opløst 2005. Det Norske Brenneri bruger kun de bedste urter og krydderier, mange af dem fra norsk natur. På grund af klimaet er der få steder på kloden, hvor urter og bær har lignende smag og aroma som i Norge. Rammerne er stadig små, og det mindste anlæg på destilleriet kan kun klare 15 liter. Så er der langt til de store mastodonter, du kender. Det Norske Brenneri samarbejder med botaniker Rolv Hjelmstad, lægger stor vægt på fadlagring og bruger kun de bedste Oloroso-sherryfade fra Jerez i Spanien.


Brød det norske monopol

Spiritusproduktionsmonopolet blev opløst i Norge 2005, og Det Norske Brenneri var det første private destilleri i Norge efter mere end 80 års monopol. I dag er man landets næststørste spiritusproducent med rette stolte af håndværket. Aquavit er, ligesom i Danmark, tær forbundet med historie og traditioner, og de første skriftlige kilder går tilbage til 1500-tallet.